Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sadman píše: Více
Já taky v patnácti, ale teď jsou ty holky v patnácti už hotové, po pubertě a dávno po menstruaci, některé i po sexu a těhotenství
…
Většinou jsou vyšší a vyspělejší. Jsem si myslela, že naše holky to budou mít později. Protože obě jsou jak suché větve. Obě jsou moc hubené. A přesně jak já tehdy. Asi zafungoval budík zvaný genetika.
A představ si, že díly hormonálně nabytým potravinám už není ani neobvyklé, když MS přijde u osmiletých ![]()
A kolik si myslíš, že je průměrný věk menarache?
Od 4. třídy? 12,5 je většině dětí v 6. nebo 7. třídě ![]()
Dcera to dostala 2 mesice pred 10 rokem. Zatim to bylo jen jednou.
@Jahru píše: Více
Každý rok máme 1-2 děvčata ve čtvrté třídě. Jsou to teda vyšší a vyspělejší holky.
@Sunlight515 hlavně kuřecí maso
Mám dvě dcery, a snažím se dávat co nejméně a nebo z domácího chovu.
@Kelsey píše: Více
Jako, že by nastupovaly v 8 a jednou propadly? Jinak mi to nevychází, aby jim bylo 12,5 ve 4. třídě.
P. S. nerozporuji menses ve 4., jen ten věk, co psal Sadman.
@Jahru píše: Více
A teď to čtu znova, poposedla jsem si a koukám, že chyba je na mém přijímači a nikoliv na Sadmanově vysílači ![]()
Dcera od 11r
, jako ja, a zakladatelko, taky mela trochu vytok cca pul roku pred, ja to take tak kdysi mela.
Já od 10ti, mamka taky tak. I menopauza jí pak přišla dříve, již po 45ti měla potíže, od cca 48-49 byl u ní definitivní konec ms. Pro zakladatelku - pohotovost ne, gynekologie klidně ano, bez spěchu ale, pokud se stav nezmění. Alespoň si zvykne na to, co ji čeká, i kdyby první ms měla přijít až za nějakou dobu.
Dobre rano, dekuji všem za reakce. Nemohla jsem dříve odepsat, ale vše řádně četla. Nakonec jsem se spojila s dětskou doktorkou a doporučila mi probiotika Gynimum a lactacit - kyselé ph🍀 Uvidime a prý pokud nezapacha a není dozelena, tak je vse v pořádku ❤️