Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dcera něco takového měla teď asi půl roku, než dostala MS. Neříkala tomu výtok. Ale sliz. Předvoj MS to byl.
Má 12,5 roku.
Na pohotovost
to snad nemyslíš vážně.
Jestli je výtok nahnědlý a nic jí nepáli tak to opravdu nejspíš bude příprava na první menstruaci.
Je to normální, tělo se pomalu připravuje na první měsíčky. Pokud si opravdu nejsi jistá tak ji můžeš objednat preventivně na gyndu ale říkám si zda to není pro slečnu zbytečný stres. Na antropologii nám bylo tenkrát řečeno, že menstruace přijde cca rok potom co ji naroste ochlupení
@Sadman píše: Více
je vidět, že jsi chlap a nerozumíš tomu, ve 12.5 letech je docela normální mít menstruaci
@Sadman píše: Více
Je to normální věk. Starší dcera taky od 12,5 let. Já tehdy ve stejném věku prvně. Když jsem byla se starší dcerou na devítileté u dětské. Tehdy se ptala, jestli už náhodou nemá MS.
Ve škole máme holky, které s tím bojují od čtvrté třídy.
@Bytsamsebou píše: Více
Já vím, že to může být od dvanácti, ale spíš 14, ne? Ženský to maj prostě těžší. Jo, mám, pětiletku, tudíž už za sedm let to může přijít. Teď jsem se ptal manželky…ta od 15.
@Sadman aktuálně je za normu považována hranice dosažení jedenácti let.
Dobrý den, omlouvám se za anonym, jde o citlivé téma.
Dceři je 11 let a poprvé v životě se ji objevil výtok. Je tedy po viroze a ještě dosmrkava, také byla v bazénu cca 3tydny zpět. Nic ji nebolí a ani nepali. Výtok je žluto-lehce nahnedly vodnatý. Nevim jestli máme jet na pohotost a nebo pro něco do lékárny a k lékaři po neděli. Moc dekuji za rady.