Dcera 2,5 roku odmítá chodit spát

746
16.9.14 13:13

Dcera 2,5 roku odmítá chodit spát

Maminky poraďte. Nemůžu malou po návratu z dovolené dostat do postele (asi 5 dní). Dřív si vzala plyšáka a šla spát bez problémů. Teď nechce plyšáka, nechce sundat bačkůrky a pořád si vymýšlí, že chce čůrat, papat, hrát si atd. Pak to přejde k šílenému řevu a takhle to pokračuje většinou až do večera, protože je už přetažená, tak se s ní nedá jít už ani ven… Když jsme byli u babičky, tam řekla sama, že chce jít spát a usnula bez problémů. Dnes přijela babička k nám, zase nechtěla spát, tak jsem jako odešla pryč z bytu. A najednou zase hned s babičkou usnula. To samé dělá i večer, včera jsem jí zkoušela dát spát od 20 hod, ještě ve 22 hod řvala jak na lesy až si najednou sedla na postel a usnula v sedě při brečení… Už nevíme co s ní, ze mě si dělá legraci a končí to šílenými záchvaty řevu. Nejde to po dobrým ani po zlým :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
16.9.14 13:18

Mě akorát napadá co jí třeba vůbec nedávat odpoledne spát? Třeba pak bude večer unavená a bude spát. A dát jí večer spát dřív, než bude přetažená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
16.9.14 13:19

@celipipka54 no já jí zkoušela dávat i dřív večer spát, ale to taky nepřipadá v úvahu, uteče z pokojíku a je konec :zed: sousedu už musí myslet, že jí týráme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.9.14 13:22

No, jednak je to blbý věk - období vzdoru, prosazuje se… v tomto věku u nás byly scény a amoky na denním pořádku. A pak bych něco udělala s tím spánkem. Rozumím dobře, že ji chodíš dávat spát po obědě? Co to zkusit vynechat, případně budit dřív, pokud spí dlouho? Mě kluk přestal spát po obědě ve 2 letech. Když se občas stalo nebo stane, že odpoledne usne, tak pak je to večer taky strašný problém, protože je samozřejmě vyspaný a hodiny se převaluje v posteli, než usne. Takže od 2 let zkrátka nespí, o půl osmé zalezeme do postele, přečtu mu pohádku a do deseti minut spí. Kdybych ho nechávala spávat, skáče mi tady o té půl osmé po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803

@Monika24 nedávej ji spát odpoledne, ale dřív večer. u nás to bylo to samé - syn takto začal asi ve 20 měs., za to chodil spávat už mezi 19.30-20hod. jsou to asi 3 týdny a opět po obědě spává a večer chodí spávat stejně. asi přes to léto neměl potřebu spát odpoledne, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144

Tak to je blbý :think: A kdyby jsi tam s ní ležela dokud neusne? Ale pak by zase třeby neusla kdybys tam s ní nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.9.14 13:24

Jinak večerní scény u nás byly jednu dobu taky. Dokázal se tady po večerech zmítat v amoku klidně dvě hodiny… z postele utíkal, cestou strhal pyžamo a pak někde sebou lupl o zem. :mrgreen: Ono to zní hrozně směšně, ale bylo to na palici, litovala jsem hlavně sousedy (ještě, že jsou tak tolerantní). Přešlo ho to. Bylo to zkrátka takové období, co k tomu věku patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.9.14 13:26

Taky je u nás usínání po návratu z dovolené horší. S dcerou (3,5 roku) si lehnu, počkám, až se zklidní, pak jí řeknu, že se musím taky jít umýt a uklidit kuchyň a že potom jí ještě přijdu dát pusu. Souhlasí, odcházím, ona usíná. :)
(Jinak běžně usíná sama.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.9.14 13:27

@Fima Přesně - je to období, které přejde. Jde o to vymyslet, jak to teď vyřešit v klidu a postupně najet na obvyklý režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.9.14 13:48

Asi není unavená. Po obědě bych jí už spát nedávala a večer bych naopak ukládala do postele okolo 19 hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
16.9.14 13:51

Taky mame 2,5 letyho, jeste pred par dni spal 2-3hodky denne, ted najednou nechce, tak ho davame spat kolem 20.hod., ale chodime si s nim lehnout bud ja nebo manzel, jinak by taky zdrhal, tim jak po o najednou nespi tak je to vecer 5min a chrni.. taky doufm ze zas zacne, name jeste 2m mimco, takze kdyz oba po o usli, spala jsem s nima, tak bych zas chvili s nima chrupla rada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.9.14 21:31

U nás neměla vliv dovolená, ale když ani ne dvouletá dcera začala bojkotovat polední spaní šíleným řevem, tak jsem ji prostě přestala dávat spát. Večer usíná asi o půlhodinu dřív, ráno spí taky více o půl hodinku až hodinku. Dohromady to dá tu hodinu - hodinu a půl, co dřív spávala po obědě. Jsme spokojení všichni, některé věci se nemají hrotit.
Sem tam se stane, že usne v golfáčích, když někde jsme brzy odpoledne, ale to je jen takový lehký spánek, ne delší než půl hodiny, zásadní vliv to nemá na dobu večerního usínání a celkového spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí