Dcera 3,5 zapomíná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3993
30.9.16 10:27

Dcera 3,5 zapomíná

Ahoj maminky, chci se zeptat jestli máte někdo podobnou zkušenost. Naše dcera 3,5 roku zapomíná. Jde o to, že si např. hraje s panenkou, najednou se na mě otočí a zeptá se: „Co jsem chtěla teď udělat?“ Nebo leží v postýlce před usnutím se jde ještě vyčůrat, vrátí se do postýlky a zeptá se mě: „Co jsem dělala než jsem šla čůrat?“ Jde o takové to momentální zapomenutí, toho co zrovna má proběhnout. Ona je dost roztěkaná, neposedí, nepostojí… Tak si myslím (a doufám) že je to jen tím, že se jí toho v hlavičce honí hodně. Jinak je to strašně chytrá a vnímavá holčička. S pamětí jako takovou nemá problém. Pamatuje si i rok zpátky, kde jsme byli na výletě, co tam bylo a co jsme tam dělali. Když jí večer po dočtení pohádky řeknu, jakou budeme číst zítra, tak druhý den večer ví jak se bude pohádka jmenovat… Máte někdo podobnou zkušenost? Mám trošku strach, aby nešlo o nějaký začátek nějaké nemoci. Ale uklidňuji se tím, že snad jen zbytečně plaším a ona je prostě jen roztěkaná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1176
30.9.16 10:29

Jak moc jí rozumím… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
30.9.16 10:31
@Sheelle píše:
Jak moc jí rozumím… :P
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No to já taky, ale mě je o několik desítek let víc :zed: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
30.9.16 10:35

Moje skoro petileta je roztekana uplne stejne, nevi, co pred chvili svacila, ale pamatuje si, ze na hristi si kdysi hrala s holcickou v ruzovy mikine :zed: Tuhle dostala velkej vylagos, natahla si na balkon jidelni zidli, ze se podiva ven. To ma sice dovoleny, ale musim o tom vedet a byt minimalne pobliz, vtloukam jim to do hlavy uz vecnost. Presto to udelala bez dovoleni. Druhy den jsem to nejak mezi reci zminila a ona si to nepamatovala. Vzpomnela si pak asi za hodinu sama od sebe :nevim: Porad si rikam, ze je i tak nase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.9.16 10:35

Má toho v hlavince moc najednou - jediný rozdíl je, že si to uvědomuje a zmíní to, spousta jiných by to prostě přešla.
neznám nikoho, koneckonců ať už dítě nebo dospělého, který by podobné výpadky neměl :mrgreen:
Náš mladej mě třeba dohání k šílenství, když chce pustit nějakou pohádku (třeba na youtube), si pamatuje kompletní děj pohádky, zopakuje mi ho i třikrát, ale neví jak se jmenovala :zed: a pak vříská jak pavián „dyť přece víš…noooo…“ a je na nervy z toho, že já fakt nevim, jakou po mě chce :P :P :P
mmch, nevíte někdo, jak se jmenuje animovaná pohádka, je o malým klukovi a ten tam používá nějaké „zaklínadlo“ něco jako „pyžamo, pyžamo, pyžamo…“ to si zase nepamatuju já, jak to přesně bylo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.16 10:38

Rozhodně to není začátek nemoci, spíš fáze dozrávání mozku. Jestli vyloženě potřebujete něco dělat, tak ji dávejte rybí tuk, který s dozráváním nervové soustavy může pomoci a případně spolu začněte cvičit nějakou jógu pro rodiče s dětmi, jde hlavně o tu fázi naučit se nějakou jednoduchou relaxační techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
30.9.16 10:38

@Bekyn a neslysela to od nekoho? babicka nebo nerika to doma nekdo casto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
30.9.16 10:39

Jakmile se dětí 5 let a 3,5roku zeptám co měli ve školce k obědu tak dcera nic a syn omáčku - každý den a to chodí do stejné školky :lol: jinak když se zeptám na cokoliv syna /3,5/ odpověď je PROTOŽE takže nějáké zapomínání je u nás celkem běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.9.16 10:40

Je ještě malá. Vyroste s toho, těch nových podnětů a všeho je moc na ty malé makovicky. Zapomínat umí i nase druhacka.
Já ji řeknu az půjdeš dolů na snídani vem mi prosím z ložnice např. ponozky, dojde sedne ke stolu, říkám kde jsou ponožky? Ježíši mamko ja zapomněla, než se umyla, uvesala, nachystala, tak zapomněla.

Na procvicovani paměti jsou dobre pexesa a společenské hry a prostě s toho vyrostou. Ono i dospělý kolikrát zapomene.
Jak já šla jsem u nás nedavno z jednoty a že půjdu do krámku ke staré pani má tam chia já dojdu, kdyby me mučili nevzpomenu si.
Tak jsem se musela kus cesty vrátit než jsem si vzpomněla :zed: stane se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24138
30.9.16 10:41

@Bekyn u nás je pravidlem, že když se zeptám 5-leté dcery co měla k obědu, svačině apod. tak neví. Ale pamatuje si, kde jsme byli na výletě, že na jednom místě vzbudili se synem kočku apod. 8o Syn, kterému je přibližně stejně, je na tom stejně jako dcera. Taky si nepamatuje co dělal ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.9.16 10:42

Neboj, Alzheimer to není. ;) Spíš naopak. Mozek se teprve vyvíjí, dozrává, je to přirozená součást vyzrávání mozku. Ostatně mám syna 5 letého a je to nemlich to samé. Je roztěkaný, zapomíná, třikrát se mě ptá na jedno a to samé a někdy to dělá i naschvál. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.9.16 10:43

@žampion U nás jim prý servírují odpadky. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
30.9.16 10:45

@Fima :lol: :lol: myslím, že by kuchařky kolikrát koukali co vlastně vaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
30.9.16 10:50
@Mar__tanka1983 píše:
Náš mladej mě třeba dohání k šílenství, když chce pustit nějakou pohádku (třeba na youtube), si pamatuje kompletní děj pohádky, zopakuje mi ho i třikrát, ale neví jak se jmenovala :zed: a pak vříská jak pavián „dyť přece víš…noooo…“ a je na nervy z toho, že já fakt nevim, jakou po mě chce :P :P :P
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak to naprosto přesně znám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24138
30.9.16 10:51

@žampion @Fima jo taky si myslím, že by se nestačili divit, co vše děti mají k obědu či svačině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí