Dcera chce pomerančový dort s Hello Kitty

5502
2.9.14 20:55

Dcera chce pomerančový dort s Hello Kitty

Zdravím všechny pečící maminky :) Dcera bude mít narozeniny a dnes přišla ze školky s tím, že chce mít dort s Hello Kitty (prý paní učitelka doma měla) - to bysme doma snad ještě zvládli a navíc chce pomerančový… neznáte nějaký recept - třeba na pomerančový krém nebo tak něco… pokud možno ověřený, na netu toho trocha je, ale nevím, co vybrat :) díky za nápady… nebo pokud jste někdo z okresu Břeclav a umíte dělat dorty a jste schopné ho udělat narychlo, tak se ozvěte ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
2.9.14 21:03

Ahoj, určitě prodávají pomerančové ochucovací pasty. Já dělám citónový krém, ale z pomeranče to určitě půjde stejně. Když budeš chtít vědět,, jak tak dej vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.9.14 21:08

@mischelinmisa no, to bych asi nestihla sehnat, ani nevím kde, navíc po práci už moc obchodů nestíhám :) recept na krém hoď, bude se asi hodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
2.9.14 21:09

@janica252 Recept bohužel neporadím, ale napadlo mě co tu Hello Kitty vyřešit jedlým papírem? Bylo by to pro dceru přijatelné? Určitě se dají sehnat pěkné a je to minimum práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.9.14 21:11

@jiji no, tu přinejhorším zvládne můj, je šikovnější než já… nevím, co ji to tak najednou napadlo… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
2.9.14 21:20

@janica252 no to víš, ve školce populární 8). Taky jsme si tím prošly a ještě mě určitě čeká repríza :mrgreen:. Je fakt, že ta Kitty není těžká, horší už je to u nás, frčí Monter High apod., to už bych asi nevytvořila :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
2.9.14 21:21

@janica252 Dělala jsme ho dávno a byl celkem ok, ale je to z hlavy, tak snad to bude ok.
Vanilkový pudink uvařit v 0,25 pomerančového sirupu - vznikne hmota, kterou necháš vychladnout. Necháš změknout půlku másla a postupně vyšleháváš s tou pudinkovou hmotou, než vznikne krém. Dle potřeby osladit, nechat vychladit a můžeš jít na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.9.14 21:21

Jj, kitty podle obrázku bych zvládla i já, aspoň přibližně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.9.14 21:25

@klenice na tom by případně držel asi i marcipán, že? když je to máslový krém a ne šlehačkový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
2.9.14 21:29

@janica252 Jj, pracuješ s tím normálně, jako s máslovým, takže marcipán, fondán bude držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
2.9.14 21:34

http://cukrarske-pomucky.cz/…-200-g-1344/

vyšleháš jen s máslem a cukrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.9.14 21:51

Pardon, ze se k vam takhle nasteluju s dotazem, ale je mezi vami maminka z Prahy, ktera pece i na zakazku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
2.9.14 22:17

1 a půl pomeranové štávy a kůra z toho, dáme cca 50 ml vody a přidáme 4 lžíce cukru, svaříme v hustý sirup a přišleháme do vyšlehaného mascarpone se šlehačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.9.14 17:47

@mischelinmisa to zní dobře… a nemáš tip na nějaký korpus, co by nebyl moc složitý a hodil by se k tomu dobře? nejsem zrovna profík, tak pokud možno něco, co se nedá moc zkazit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí