Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím všechny pečící maminky
Dcera bude mít narozeniny a dnes přišla ze školky s tím, že chce mít dort s Hello Kitty (prý paní učitelka doma měla) - to bysme doma snad ještě zvládli a navíc chce pomerančový… neznáte nějaký recept - třeba na pomerančový krém nebo tak něco… pokud možno ověřený, na netu toho trocha je, ale nevím, co vybrat
díky za nápady… nebo pokud jste někdo z okresu Břeclav a umíte dělat dorty a jste schopné ho udělat narychlo, tak se ozvěte
![]()
Ahoj, určitě prodávají pomerančové ochucovací pasty. Já dělám citónový krém, ale z pomeranče to určitě půjde stejně. Když budeš chtít vědět,, jak tak dej vědět ![]()
@mischelinmisa no, to bych asi nestihla sehnat, ani nevím kde, navíc po práci už moc obchodů nestíhám
recept na krém hoď, bude se asi hodit ![]()
@janica252 Recept bohužel neporadím, ale napadlo mě co tu Hello Kitty vyřešit jedlým papírem? Bylo by to pro dceru přijatelné? Určitě se dají sehnat pěkné a je to minimum práce ![]()
@jiji no, tu přinejhorším zvládne můj, je šikovnější než já… nevím, co ji to tak najednou napadlo… ![]()
@janica252 no to víš, ve školce populární
. Taky jsme si tím prošly a ještě mě určitě čeká repríza
. Je fakt, že ta Kitty není těžká, horší už je to u nás, frčí Monter High apod., to už bych asi nevytvořila
![]()
@janica252 Dělala jsme ho dávno a byl celkem ok, ale je to z hlavy, tak snad to bude ok.
Vanilkový pudink uvařit v 0,25 pomerančového sirupu - vznikne hmota, kterou necháš vychladnout. Necháš změknout půlku másla a postupně vyšleháváš s tou pudinkovou hmotou, než vznikne krém. Dle potřeby osladit, nechat vychladit a můžeš jít na to ![]()
@klenice na tom by případně držel asi i marcipán, že? když je to máslový krém a ne šlehačkový
@janica252 Jj, pracuješ s tím normálně, jako s máslovým, takže marcipán, fondán bude držet.
http://cukrarske-pomucky.cz/…-200-g-1344/
vyšleháš jen s máslem a cukrem
Pardon, ze se k vam takhle nasteluju s dotazem, ale je mezi vami maminka z Prahy, ktera pece i na zakazku?
1 a půl pomeranové štávy a kůra z toho, dáme cca 50 ml vody a přidáme 4 lžíce cukru, svaříme v hustý sirup a přišleháme do vyšlehaného mascarpone se šlehačkou.
@mischelinmisa to zní dobře… a nemáš tip na nějaký korpus, co by nebyl moc složitý a hodil by se k tomu dobře? nejsem zrovna profík, tak pokud možno něco, co se nedá moc zkazit ![]()