Dcera chce psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
392
13.4.12 12:54
Tak pod tu větu co jsi psala se taky podepisuji. Přesně musí si být jistá, že ho nedá pryč. Pes není hračka :potlesk: :potlesk:
@verenika píše:
Máme labradora. Pro 13letou rozhodně nee 8)

Malé plemeno, které je přítulné a nepotřebuje pevnou ruku a vybití energie :D Nějakýho gaučáka, menší plemeno rozhodně…

Musíš si být na 150% jistá, že pes zůstane u vás do jeho konce ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
13.4.12 12:55

Třeba je anonymní, aby to neviděla dcera :-) Hele, POKUD už ho musíte mít, tak fakt ty pidi mini psy do 5 kilo, kterého unese, utáhne na vodítku, kterému se ubrání, když by po ni chňapnul ( to prostě psy dělají, ne všichni, ale dělají). ALE…malá chtěla pejska, meli jste pejska, bála se ho, šel pryč, chtěla ho, měli jste ho aak dále do kola…aby to nebylo prostě znova tak, že chce psa a pak, jakmile ji nebude poslouchat, řekne, že se ho bojí. Pořiď jí případně nějakého minipsa, retrívr je úžasný pes, ale vyžaduje čas, i výcvik, není to tak, že je sladký a milý a nic neudělá jen tak od přírody, musí se umět taky chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.4.12 12:58

Jak píšou holky je to závazek aspoň na 13-15 let a to už s vami asi dcera bydlet nebude, tak musíš počítat i s tím, že s vámi ten pes prožije „psí důchod“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
13.4.12 13:02

@Kalla1412 to je taky pravda, já dostala labradora ke 13. narozeninám a živě si pamatuju jak jsem o půl roku později vymetala každé křoví mnohdy po břiše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
13.4.12 13:03
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevím kam jsem se měla obrátit, tak jsem se obrátila na vás, mám 13 ti letou dceru která si přeje psa. V minulosti když jí byly 3 roky ji pokousal pes do hlavy asi do 8 se každého psa bála, i toho našeho asi po roce náš pes umřel a mi koupily nového(německé ovčáka) a manžel dostal novou práci odjížděl na celý týden pryč. Dcera se psa bála a já taky.tak pes šel z domu. A ted si dcera přeje psa znova, já ji věřím že se o něj postará (muze dostat neco malého třeba teréra nebo labladora či zlatého retrívr o kterém sem četla že je snadno ovladatelný)POradte mi prosím

Nečetla jsem odpovědi.
Myslím si, že když bude mít psa, tak by jí to mohlo pomoct ten strach zvládnout a překonat. Je ale důležité zvolit správné plemeno. Něco, co není a nebude agresivní. Např. zlatý retrívr, bernský salašnický pes (toho má kamarád a je to fakt mazel, nechá si i od malých děcek líbit úplně všechno)… Jsou sice trochu větší, ale inteligentní a opravdu mírumilovní. Kdežto menší plemena jsou většinou potencionálně agresivnější…
Pořádně to ale proberte, i variantu, že se zase bude bát a co pak. Ale fakt si myslím, že je dobře jí psa pořídit, aby se bát přestala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
13.4.12 13:04
@Janinna23 píše:
Já by ji koupila francouzského buldočka, jsou krásní, maličcí a mazlivý :) My ho budem též pořizovat

Jj, to je pravda :palec: Mně se ještě líbí mops, ale nemám osobní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
13.4.12 13:06
@Vlkoška píše:
Pokud jsi si jistá, že dcera psa opravdu chce a opravdu se o něj hodlá starat, tak bych vzhledem k vaším špatným zkušenostem volila malé, i dítětem lehce zvladatelné plemeno. On i ten zlatý nebo labradorský retriever je pes plný síly a energie a může způsobit v nepovolaných rukou víc škody než užitku. Teriérům bych se taky vyhnula, pokud nemá dcera nějaké sportovní ambice. Napadá ma kavalír king charles španěl. Ještě otázka -jsi připravená se o pejska postarat, když dcera zklame? Přece jen v tomhle věku se zájmy velmi často mění.Příspěvek upraven 13.04.12 v 12:43

Máš pravdu, kavalírek je taky super. Tady fakt není, čeho by se na něm mohla bát :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
13.4.12 13:06

Ahoj, z vlastní zkušenosti ti poradím toto: uvědom si, že dcera pujde za 2 roky na střední školu, a může se třeba stát, že pujde na intr nebo prostě už bude mít jiné zájmy, pokud toho psa nechceš i ty, pokud si nejsi jistá, že o psa byses byla schopná postarat sama, tak to raději odložte a psa ať si pořídí až jak bude mít vlastní domácnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.4.12 13:18

Já bych dítěti psa nikdy nepořídila. Měla jsem spoustu zvířátek od malinka, po psovi jsem hodně toužila a maminka nepovolila, měli jsme kocoura. Psa jsem si pořídila až jako dospělá, 10kg křížence a zpětně si říkám, ještě že jsem mamku neukecala, pes by byl stejně „její“.

Jinak duševní pochody lidí, jejich dítě má traumatický zážitek ze psů, tak si pořídí NO a pak ho „dají pryč“, protože se dítě kupodivu bojí, mi naprosto unikají. Stejně tak přesvědčení, že labrador zaručí snadnou ovladatelnost psa… Pes se musí cvičit, člověk musí být důsledný a toho je málokteré 13leté dítě schopné. Jakýkoliv teriér mi též přijde jako ne úplně vhodný, jsou to energičtí psíci, kteří potřebují spoustu pohybu a pevné vedení, pokud už bych pořizovala psa dítěti, taknějaké nenáročné plemeno „gaučáka“, o velikosti, kterou je dítě schopné 100% fyzicky zvládnout.
Já si jako svého prvního psa vybrala 10kg křížence a byla jsem za to zpětně velice ráda, že když mám psa na vodítku a pes najednou škubne a chce za něčím vyběhnout, tak já neletím za ním jak papírovej drak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.4.12 13:21

Ahoj, jak píšou holky. Jestli si je 100% jistá, že se bát už nebude, tak proč ne, ale chce to vhodný plemeno. Někdo tu radil bernského salašnického - jo, jsou to mazlíci, ale ne všichni, nikdy nevíš na jakýho psa narazíš, proto bych volila něco menšího, co dcera opravdu sama zvládne. Co mě takhle napadá co třeba beagle? A nebo má dcera vlastní představu, nevíš? Každopádně záleží pak na ní, jak se k tomu postaví, jestli to bude prostě její pes a vše kolem něj zvládne sama, nebo pokud budou muset pomáhat rodiče. Ve 13 není malá na to, být plnohodnotným páníčkem. Já dostala vysněnýho psa k 17. narozeninám a podle něj jsem si zařídila život, protože je prostě můj a ne rodičů, já jsem jeho pán. Taky mě jako malou ošklivě pokousal pes - kokr, ale jelikož jsme psy měli pořád, tak jsem se ani nebála.

Každopádně by bylo nejlepší, aby u vás už pejsek zůstal. Co takhle zkusit třeba o prázdninách hlídat někomu třeba týden pejska? Abyste viděli, jestli to půjde nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.4.12 13:27
@artepka píše:
Ahoj, z vlastní zkušenosti ti poradím toto: uvědom si, že dcera pujde za 2 roky na střední školu, a může se třeba stát, že pujde na intr nebo prostě už bude mít jiné zájmy, pokud toho psa nechceš i ty, pokud si nejsi jistá, že o psa byses byla schopná postarat sama, tak to raději odložte a psa ať si pořídí až jak bude mít vlastní domácnost…

Svatá pravda. Naši nám tenkrát přání splnili. Ale nám začali odjezdy na intry, později koleje, tudíž pejsek stejně zůstal u nich. Zrovna jsme se o tom nedávno bavili, že si pejska stejně pořídili rodiče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
13.4.12 13:36

A nemáš třeba v okolí nějaké známé, kteří mají hodného malého pejska, aby si dcera vyzkoušela hlídání, venčení a pod? A otrkala se? A uvidíš, jak jí venčení bude bavit třeba po dvou týdnech, nebo po měsíci a jestli se bude bát. Pokud to zvládne, pak je otázka, zda jsi ty ochotná se starat o psa. Protože, přiznejme si to… Dcerka bude mít i jiné zájmy a nadšení z pejska může opadnout a péče bude hlavně na tobě! Pokud se s tím poperete, tak bych volila menší plemeno - pudl, maltézák, boloňksý. Já mám například labutěnku a je to zlato hodný, neublíží, spíš je to trochu strašpytel a veselá povaha :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.12 13:49

Máme velkou zahradu(bez oplocení), dcera hodně sportuje.. chodí hodně na procházky do lesa, na louku, k řece se vykoupat atd..Bydlíme ve vesnici kde je nejsou děcek s kterými by mohla být venku :(

• Citovat
  • Upravit
4132
13.4.12 15:00

Třináctileté holce bych psa nepořídila. Ani malého. Ono totiž aby měl i malý pes plnohodnotný a hezký psí život a nebyl z něj neurotik chce to spoustu práce i pozornosti. Psi gaučáci neexistují, existují jen páničce, kteří je z nich dělají. Zařídila bych dceři práci v útulku, popř. ji nechala brigádně pejsky venčit a podle toho, jak dlouho a jak velký zájem by o pejsky projevovala bych se zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný