Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
a co když se zase bude bát? Půjde pes znova pryč? Pořádně to zvaž. Volila bych plemeno, které je 13 ti letá holka schopná fyzicky zvládnout. On ani ten retriever se nenaučí ovladatelnost sám od sebe, ale když jsi měla už psa, tak bys to měla vědět.
proč anonymně? Jinak teda retrívr ani labrador nejsou moc malý plemena. Já nejsem pejskař, ale doporučila ych něco opravdu drobnýho jorkšíra, čivavu, westíka…Co třeba kdyby si dcera nejdřív vyzkoušela chodit venčit pejsky do útulku?
Plemeno bych pořídila hlavně podle toho, jaké máte možnosti. Byt, nebo dům? Sportujete? Jak často by pes byl venčen atd? Podle toho bych vybrala vhodná plemena a pak se až rozhodovala.
Ještě jsou suproví kokršpanělé. My měli amerického
Jsou to moc milí a vděční psi
Z těch větších pak za mě spíše retrívr, než labrador… ![]()
Já by ji koupila francouzského buldočka, jsou krásní, maličcí a mazlivý
My ho budem též pořizovat
Dcera pro psa pořád nebude plnohodnotný pán ( potřebuje vůdce), pes ví, že to není dospělý. Kdo jiný se tomu psovi může věnovat? Jestli manžel ne, ty píšeš, že si se vašeho prvního psa bála, tak bych žádného nepořizovala. Smečka vám fungovat nebude a pes si bude dělat co chce a je úplně jedno jestli malý nebo velký.
Příspěvek upraven 13.04.12 v 12:40
Pokud jsi si jistá, že dcera psa opravdu chce a opravdu se o něj hodlá starat, tak bych vzhledem k vaším špatným zkušenostem volila malé, i dítětem lehce zvladatelné plemeno. On i ten zlatý nebo labradorský retriever je pes plný síly a energie a může způsobit v nepovolaných rukou víc škody než užitku. Teriérům bych se taky vyhnula, pokud nemá dcera nějaké sportovní ambice. Napadá ma kavalír king charles španěl. Ještě otázka -jsi připravená se o pejska postarat, když dcera zklame? Přece jen v tomhle věku se zájmy velmi často mění.
Příspěvek upraven 13.04.12 v 12:43
napíšu to asi tvrdě, ale u Vás doma bych psa dělat nechtěla, píšeš, že už jste jednoho dali pryč, co když se situace bude opakovat? to půjde zase z domu? navíc plemena co píšeš, nepatří mezi malá…já bych pořídila spíše kočku nebo něco menšího, morče atd…
přesně my máme kokřici a je užasná. malou nadevše miluje a cokoliv si k ní může dovolit. Bellu jsem pořídila dceři protože nám 6ti leteho kokríka (dyka) srazilo auto a malá chtela stejného psa ale holčičku. Dyk byl taky užasný.
Nebo zkusit menší rasu aby se nebála, třeba jorkříra. Ale za mě retrívr, labrador, Kokršpanel
Tak za prve, retrivri nejsou male plemeno ![]()
Za druhe, ty se psa bojis, dcera se ho boji, manzel nema moznost vencit. To opravdu neni rozumne si porizovat dalsiho psa ![]()
Prijde dcera se psi do primeho kontaktu? Pokud ne, tak by bylo dobre toto nejdriv vyzkouset. Pes neni modni doplnek ![]()
@lukresia píše:
napíšu to asi tvrdě, ale u Vás doma bych psa dělat nechtěla, píšeš, že už jste jednoho dali pryč, co když se situace bude opakovat? to půjde zase z domu? navíc plemena co píšeš, nepatří mezi malá…já bych pořídila spíše kočku nebo něco menšího, morče atd…
S tím souhlasím… ![]()
Já bych koupila určitě malinkého pejska nic velkého
máme doma 3 pesany…2 jorkšíry a čivavu asou to nej společníci a žádné starání
Navíctakového psa se nidko bát nemusí ![]()
Máme labradora. Pro 13letou rozhodně nee ![]()
Malé plemeno, které je přítulné a nepotřebuje pevnou ruku a vybití energie
Nějakýho gaučáka, menší plemeno rozhodně…
Musíš si být na 150% jistá, že pes zůstane u vás do jeho konce ![]()
Rozhodně bych šla do menšího společenského plemena např pudl (ty jsou hodný a milují své páníčky). Psa si máme vybrat tak abychom ho byli schopni dát ho na lékařský stůl.
Dobrý den, nevím kam jsem se měla obrátit, tak jsem se obrátila na vás, mám 13 ti letou dceru která si přeje psa. V minulosti když jí byly 3 roky ji pokousal pes do hlavy asi do 8 se každého psa bála, i toho našeho asi po roce náš pes umřel a mi koupily nového(německé ovčáka) a manžel dostal novou práci odjížděl na celý týden pryč. Dcera se psa bála a já taky.tak pes šel z domu. A ted si dcera přeje psa znova, já ji věřím že se o něj postará (muze dostat neco malého třeba teréra nebo labladora či zlatého retrívr o kterém sem četla že je snadno ovladatelný)POradte mi prosím