Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hm, nefunguje opravdu nic? Jste důslední? Když řekneš, že žádný tablet, opravdu to vydržíš? Jak funguje ve škole? Jak jste reagovali, když byla takhle hnusná na návštěvu?
@Jahru píše:
Hm, nefunguje opravdu nic? Jste důslední? Když řekneš, že žádný tablet, opravdu to vydržíš? Jak funguje ve škole? Jak jste reagovali, když byla takhle hnusná na návštěvu?
Ja bych rekla, ze jsme dusledni.
Opravdu je to bez tabletu, kdyz reknu..
Ve skole bez problemu..
Manzel ji odnesl do poloje, tam ji dal prednasku, ze tohle neexistuje a ze si o tom promluvime az se omluvi..
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Mam potize se sedmiletou dcerkou..
Je zla, zlobi, je drza doma.
Je u nas navsteve a ona rekne dekujeme na navstevu, ale muzete klidne zas vypadnout..S navstevou se necemu zasmejem a ona na nas ukaze a krici at jdeme za dvere. A my doma opravdu takhke nemluvime, od nas to nema..
Neposloucha, ma povoleny. l byt na tabletu, ale pak jsem ji rekla, ze zachvili se pujde vykoupat a ona neposlechne a je schopna tabletem hodit.
Zakaz na tablet, sladkosti, omezeni zabavnych aktivit nepomaha..zvyseni hlasu take nic..Promluva, venovani se ji take nic..
Dostala i na zadek a na to odpovedela, ze ji to stejne neboli..
A ja nevim, co dal..Prosim ponechat anonymne
Kdyby tabletem hodila tak by ho už víckrát nedostala.
Jak reagujete když je takto drzá na návštěvu?
Tablet bych sedmiletému dítěti nedávala vůbec. Promluvila bych s učitelkou ve škole, případně psycholožkou.
Nevim, co by odpovedeli respektujici rodice, ale me by chytl rapl a moje reakce by zde byla nepublikovatelna. Nebo bych zachovala klid a zamkla ji do pokoje. Bez tabletu. A dal bych se venovala navsteve.
@cernaselma píše:
Nevim, co by odpovedeli respektujici rodice, ale me by chytl rapl a moje reakce by zde byla nepublikovatelna. Nebo bych zachovala klid a zamkla ji do pokoje. Bez tabletu. A dal bych se venovala navsteve.
Do pokoje byla odvedena..a udelala c tim pokoji akorat tak bordel..
@ztracena_brambora píše:
Tablet bych sedmiletému dítěti nedávala vůbec. Promluvila bych s učitelkou ve škole, případně psycholožkou.
Ve skole zatim vse v poho..
Stabletem by hodila jednou. Zabavila bych jí ho. Mrskla by s ním podruhé a letěl by do popelnice.
Pokud by byla drzá na návštěvu zamkla bych jí do pokojíčku.
Přijde mi žem á zvýšený práh testování hranic.
Problémy s chováním jsou až ted nebo byly vždy?
Moje deti se standardne pri navstevach chovaji hur nez obvykle, i kdyz to probirame predem. Stresuje je zasah do soukromi, jsou to trosku mimoni. Kazde ale reaguje jinym specifickym zpusobem. Trenujem, ale nezveme si pracovni navstevy, jen kamarady, rodinu.
Kdyby necim cennym hodily, tak to vickrat nemaji v ruce
.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Je u nas navsteve a ona rekne dekujeme na navstevu, ale muzete klidne zas vypadnout..S navstevou se necemu zasmejem a ona na nas ukaze a krici at jdeme za dvere.A my doma opravdu takhke nemluvime, od nas to nema..
Neposloucha, ma povoleny. l byt na tabletu, ale pak jsem ji rekla, ze zachvili se pujde vykoupat a ona neposlechne a je schopna tabletem hodit.
Zakaz na tablet, sladkosti, omezeni zabavnych aktivit nepomaha..zvyseni hlasu take nic..Promluva, venovani se ji take nic..
A ja nevim, co dal..Prosim ponechat anonymne
Od kohopak bys řekla, že to asi má. Samozřejmě, že od vás. Je nezvládnutá a nevychovaná. Tady ti s tím nikdo nepomůže, musíte se obrátit na někoho, kdo bude pracovat s vámi jako s rodiči přímo - poradna pro rodinné vztahy, najdi si na internetu.
Nějaký důvod to mít bude. Nikdo se zlej nenarodí - to jsou jen výjimky.
Já osobně hodně kritizuji výchovu stylem: Zlem proti zlu nebo násilím proti násilí. To nemá cestu, inteligentní člověk hledá cestu, jak ukázat, že je nad věcí a najde si ty správné cesty, jak situace zvládat. Ne ukazovat, že dokáže slabšího lépe zdeptat a zlomit k poslušnosti. Stejně to akorát rozjede mocenské války, které už jsou u Vás zjevně v plném proudu. Věnujete se jí dostatečně a stylem, který jí baví a zajímá? Všímá si jí někdo? Pochválíte jí, když udělá něco dobře? Nemá problémy ve škole? Jak se k ní staví? Neprobíhá tam šikana vůči ní? Jaké jsou rodinné poměry? Ta holka má vztek na všechny a všechno v 7 letech. Jestli nevidíte cestu, nemáte tušení, čím to může být, tak šup do poradny. Sehnat kvalitního odborníka který z ní vytáhne, co je špatně a jak s ní jednat. Neboť za pár let přijde puberta a budete se takhle „fackovat“ ještě 10 let.
@Anonymní píše:
Do pokoje byla odvedena..a udelala c tim pokoji akorat tak bordel..
A ten bordel uklidil kdo?
@ludmilaadamkova píše:
Stabletem by hodila jednou. Zabavila bych jí ho. Mrskla by s ním podruhé a letěl by do popelnice.
Pokud by byla drzá na návštěvu zamkla bych jí do pokojíčku.
Přijde mi žem á zvýšený práh testování hranic.Problémy s chováním jsou až ted nebo byly vždy?
Problemy jsou posledni dva mesice
Za mne klasické volání o pozornost. Ne tu, kterou jste rozhodli, že jí stačí.
Ahoj holky,
Je u nas navsteve a ona rekne dekujeme na navstevu, ale muzete klidne zas vypadnout..S navstevou se necemu zasmejem a ona na nas ukaze a krici at jdeme za dvere. A my doma opravdu takhke nemluvime, od nas to nema..
A ja nevim, co dal..
Prosim ponechat anonymne