Jak dětem oznamujete, že přišel Ježíšek?

13.12.22 11:34

Jak dětem oznamujete, že přišel Ježíšek?

Ahoj, přicházím s otázkou, která mi už dlouho vrtá hlavou. Letos poprvé se náš syn opravdu těší na Ježíška. Z dětství si pamatuju že přišel Ježíšek za tátou a společně pak dávali dárky pod stromeček zatímco my jsme netrpělivě čekali za dveřmi u štědrovečerního stolu, jestli Ježíšek už přišel. Zazvonil zvoneček, táta otevřel dveře. Ježíšek byl tady a zanechal dárky a rozezněly se vánoční koledy! Jak krásné to bylo. Ale někdo je třeba opačného názoru, někdo si myslí že ta krásná lež o Ježíškovi je špatná.

Jak u vás probíhá celé tajemství Ježíška? Hlavně by mě zajímalo jak to řešíte vy kdo máte spojený obývák s kuchyní nebo jídelnu v obýváku? Věříte na Ježíška? :andel: Hezké Vánoce všem a užijte si letošní svátky :srdce: :dance:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
376
13.12.22 12:01

U nás vždy po večeři šel taťka do obýváku, aby mohl Ježíškovi otevřít okno a mamka s námi do pokojíčku, kde jsme ho z okna vyhlíželi. Najednou zacinkal zvoneček a on ten lump Ježíšek vždy přiletěl z druhé strany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.22 12:05

@novaa :lol: :palec: ale přinesl dárky, to bylo určitě hlavní. Nojo, když on ten Ježíšek je tak chytrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7491
13.12.22 12:11

Dcera je v pokojíku s tatínkem, babičkou a vyhlížejí ježíška… Já mám zvoneček tím semtam zazvoním jakože se už blíží ježíšek… ona pořád že už ho slyší.. já házím dárky, občas tam za nimi příjdu.. a ptám se jestli to taky slyší… a tak pořád dokola nějak… házím dárky, ze dvakrát za nimi dorazím, zvoním zvonečkem.. a pak jdu za nimi a cestou zvoním hjooodně dlouze… a říkám tak on už tu asi byl… pojď se podívat… a jooo dárky jsou pod stromečkem. A máme spojenou kuchyn s obývákem.. stůl je pak v kuchyní, tam jíme… a na dárky vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
13.12.22 12:14

U nás se jdeme podívat ven jestli uvidíme zlaté prasátko. Zapalujeme u toho prskavky, abychom zabavili děti (dohromady 4 kousky). Dárků máme opravdu dost, protože slavíme štědrý večer jako rodina, je nás tam 10, bývali to 4 generace, ale už jsme tam bohužel jen 3 generace. Pak se z obýváku ozve zvoneček a nakoukneme jestli tam náhodou Ježíšek něco nenechal.
Starší dcera (8let) už pomalu přestává věřit na Ježíška a když se ptá, jestli existuje, tak jí nelžu. Vždycky jí říkám, vzpomeň si na Jacka Frosta (pohádka). Dokud věříš, tak existovat bude. A zatím furt tvrdí, že dárky nosí Ježíšek. I když letos říkala, že bude hlídat, kdo je na zahradě, jestli náhodou tam ty dárky nedáváme my. Tak nevím, jak to uděláme, aby ještě aspoň chvíli věřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
13.12.22 12:18

Když jsem byla malá já, taťka se vždy vypařil (ani si nepamatuju důvod) a pak zazvonil zvoneček… Nikdy jsem si to nespojila, nikdy jsem neměla pocit, že by mě někdo obelhával, ani vlastně nevím, kdy přesně jsem úplně přestala věřit, každopádně vzpomínky mám jen hezké :). Teď chodíme po svátečním obědě (máme pozdní obědovečeři) na procházku, dát sváteční večeři zvířátkům (semínka, mrkve, jablíčka). Po návratu záhadně zvoní zvoneček z obýváku a přitom jsme ještě všichni v chodbě. Manžel má natažené nenápadné lanko, aby mohl zvonit od dveří :D… No každý rok promeškáme Ježíška jen o chvilku :lol:. Super bylo když jsme na procházce slyšeli zvoneček z otevřeného okna na ulici, to jsme byli Ježíškovi 'přímo v patách ' :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
13.12.22 12:28

U nás táta chodil se psem a když jsme ještě neměli psa, tak na záchod, my čekali s mamkou v pokojíčku. Samozřejmě že ani jedno nebyla pravda, frkal dárky pod stromek, jako lež ani nějakou křivdu to fakt neberu. Bylo to krásný, kouzelný, budeme to dělat podobně, dětem by se lhát podle mě nemělo, ale tohle je podle mě jedna z těch výjimek, co potvrzují pravidlo a osobně to vlastně ani jako lež neberu, dle mě je to spíše snaha nechat dětem to kouzlo, které k dětství a k Vánocům patří. Myslím, že pokud to tak řidiče berou, děti budou mít, až zjistí pravdu stejný pocit, že to prostě bylo pro jejich dobro a pro to kouzlo. Nejhorší je, když rodiče pochybují a mají z toho výčitky, tak tam je asi lepší si to udělat jinak, po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
13.12.22 12:34

To zvonění jsme řešili tak, že přítel si nechal v pokojíčku telefon s upraveným zvoněním jako zvoneček, a já mu z obýváku od večeře tajně pod stolem zavolala. Dcera to nikdy neprokoukla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
13.12.22 14:32

Dokud jsme věřili na Ježíška, tak jsme bydleli v bytě, kde byli dveře do obýváku. Kolem 15-16 hodiny jsme my děti s tátou odešli na procházku krmit kačenky. Mamka mezitím smažila a chystala štědrovečerní tabuli. Plus teda naházela dárky pod stromeček, rozsvítila světýlka a zavřela dveře. Vždy, když jsme dorazili z procházky, už byli dveře zavřené ;) Pak jsme chvíli čekali až mamka dosmaží, šli jsme se obléct do slušného svátečního oblečení a pak jsme večeřeli. Po večeři jsme zpívali koledy. Pak jsme se šli všichni umýt do koupelny po večeři a nachystat se na Ježíška. Mezitím táta zazvonil na zvoneček (nikdy nám nepřišlo podezřelé, že odchází z koupelny a vlastně tam ve chvíli kdy na zvoneček zvoní, není :mrgreen: ) a Ježíšek přišel :srdce:
Po nastěhování do baráku jsme už nevěřili, ale mamka ještě pár let posouvala gauč tak abychom neviděli kolik dárků pod stromkem je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
13.12.22 14:39

U nás si taťka každou štědrovečerní večeři polil košili a musel se jít prevlect :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.12.22 14:41

My máme opravdový zvoneček. Děcka o něm teda neví, kde je. To má manžel svůj úkryt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6449
13.12.22 15:03

Budeme vyhlížet Ježíška z okna a taťka za námi přijde. Až nahaze dárky pod strom :D a až bude malá větší, budem chodit před dům s prskavkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 18:30
@Sedmikráskakrásná píše:
Ahoj, přicházím s otázkou, která mi už dlouho vrtá hlavou. Letos poprvé se náš syn opravdu těší na Ježíška. Z dětství si pamatuju že přišel Ježíšek za tátou a společně pak dávali dárky pod stromeček zatímco my jsme netrpělivě čekali za dveřmi u štědrovečerního stolu, jestli Ježíšek už přišel. Zazvonil zvoneček, táta otevřel dveře. Ježíšek byl tady a zanechal dárky a rozezněly se vánoční koledy! Jak krásné to bylo. Ale někdo je třeba opačného názoru, někdo si myslí že ta krásná lež o Ježíškovi je špatná.Jak u vás probíhá celé tajemství Ježíška? Hlavně by mě zajímalo jak to řešíte vy kdo máte spojený obývák s kuchyní nebo jídelnu v obýváku? Věříte na Ježíška? :andel: Hezké Vánoce všem a užijte si letošní svátky :srdce: :dance:

Bydleli jsme s babičkou tam byla večeře. Táta se šel vždycky podívat jestli už, zatopil a zapískal. Než se to u nás rozbabilo připravila Ježíška babička. Po nadílce jsme se vraceli ke stolu na pohádku a co tam bylo? Ježíšek. Teď máme roční takže asi žádná velká divočina. Mám ale takovej pocit, že necháme otevřený balkon a zamkneme obývák. Třeba po večeři zazvoní zvoneček :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Jak to budem dělat pak.. až tu bude fakt lítat, nemám paru :( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. To by taky někdo paneláky mohl poradit :mrgreen:. Jak nenápadně připravovat dárky.

• Citovat
  • Upravit
16437
13.12.22 18:34

Já a ségra jsme byly jen s mamkou. Vždy to bylo tak, že jsme se se sestrou nachystaly- tedy svátečně upravily a šly nachystat stůl. Mezitím se šla mamka převléknout a dala dárky pod stromek. Z ložnice šla do jídelny přes obývák.

Daly jsme si večeři a jelikož byly do obýváku dveře se sklem, tak jakmile svítily světýlka na stromků, už byl u nás Ježíšek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
13.12.22 23:29

My bydlime v panelaku a porad jsem premyslela, jak to udelat. Momentalne mame verzi, ze po veceri se oblekneme a jdeme mavat ven prskavkama, aby nas jezisek nasel. Ja si mezi dverma vzdycky uvedomim, ze jsem neco “zapomnela”, takze oni jedou napřed, ja v rychlosti nacpu darky pod stromek, zhasnu svetla, do kapsy zvonecek a letim za nimi. Pak venku vyhlizime, v nestrezene chvili zazvonim, dcera mami mami slysim ho a jedeme nahoru a pak uz je to wow :lol:
Jen jsem zvedava, jak dlouho jeste mi hra na sklerotickou matku bude prochazet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí