Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nebyla jsi na ni v detsvi moc prehnane cistotna? Moje teta brala skoro sestrenkh v rukavicich, vse vyvarela, sterilizovala, nesmela na hriste bez rukavic, nabalovala ji vrstavama i v lete, nepoustela na plavani, v metru rousku. Pak prisla skolka a nemocna byla permanentne. Ted je na vs ji nemyte ovoce, na koleji bordel jak v chlivu, strava fastfood, zije si sama po svym, nesnasi uklizeni, zije fakt jak prase, ale zdrava je
potize prestaly kdyz se odstehovala.. zkusila bych imodium kapky pokud bere lactobacily dlouhodobe tak to uz nema zadny smysl.. uz to ma placebo efekt
Mám 15 letou dceru, chodí na šš a už od školky má hrozně citlivá střeva. Ale všechna vyšetření byla OK. Jde o to, že jakmile má někdo z okolí prujem, střevní virozu, tak ji chytne, i když dodržuje hygienu. Tento měsíc ji ma už podruhé, vždy na pár dní. Mysleli jsme, že to je i něco bakteriálního, ale výtěry vždy negativní. Bere vitamín C a laktobacily. Ještě mě napadají travicí enzymy, ale to ji asi neochrání, že?
Možná i tím, že bere ty laktobacily, tak má střevní virozy slabší, na pár dní a jde na wc třeba jen 2× za den, i když má vodnatou stolici.
Na druhou stranu nikdy snad nebyla nachlazená, ale na tohle prostě trpí a zameškává ve škole. Nevíte o nějakém doplňku stravy? CHtěla jse hylak, ale má alergii na mléčnou bílkovinu.