Dcera má modřiny a jdeme k lékaři

Anonymní
25.7.23 18:41

Dcera má modřiny a jdeme k lékaři

Dcera necelý rok a půl každou chvíli někde „havaruje“, ještě nemá úplně vyladěnou chůzi, takže má na každé noze tak 3 modřiny a odřená kolínka, v sobotu honem spěchala za kočkou a narazila do sloupu, takže má bouli a modřinu na čele, dnes to vyšperkovala, když si kýchla a dala si obličejem do stolu, udělala se jí modřina na bradě a malinká na tváři :oops: Myslíte, že to bude lékař nějak řešit? Jsem z toho špatná, snažím se jí hlídat jako ostříž, ale ona vždycky něčím „překvapí“ :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16463
25.7.23 18:57

Třeba ne, třeba ano. Ale to je dobře, ne, že mají zájem a děti sledují. Nebuď nervózní a prostě při dotazu v klidu vysvětli, jak k modřinám přišla. ;) Příjemné to není, ale nemáš se čeho bát, ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18723
25.7.23 19:05
@Anonymní píše:
Dcera necelý rok a půl každou chvíli někde „havaruje“, ještě nemá úplně vyladěnou chůzi, takže má na každé noze tak 3 modřiny a odřená kolínka, v sobotu honem spěchala za kočkou a narazila do sloupu, takže má bouli a modřinu na čele, dnes to vyšperkovala, když si kýchla a dala si obličejem do stolu, udělala se jí modřina na bradě a malinká na tváři :oops: Myslíte, že to bude lékař nějak řešit? Jsem z toho špatná, snažím se jí hlídat jako ostříž, ale ona vždycky něčím „překvapí“ :oops:
Čelo a tak je divny, tam tolik modrin není, ale jakmile kluk a ostatní děti s kamosema nasadí krátký kalhoty na léto tak jsou sama modrina :roll: dneska se kluk kopnul/ bouchnul asi 3× a to je mu pět. U roční holky nemám ponětí, tam už to nepočítám :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.23 19:06
@tulipán píše:
Třeba ne, třeba ano. Ale to je dobře, ne, že mají zájem a děti sledují. Nebuď nervózní a prostě při dotazu v klidu vysvětli, jak k modřinám přišla. ;) Příjemné to není, ale nemáš se čeho bát, ne? :kytka:

Nemám se čeho bát, ale třeba s tou kočkou jsem jí mohla zabránit, aby za ní neběžela :oops: Myslela jsem to tak, jestli by na nás mohl poslat kontrolu, aniž by se na cokoliv ptal, jsem z toho už tak špatná, že ji nejsem schopná uhlídat, ještě do toho nějaký úředník :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.23 19:10
@hospodki píše: Čelo a tak je divny, tam tolik modrin není, ale jakmile kluk a ostatní děti s kamosema nasadí krátký kalhoty na léto tak jsou sama modrina :roll: dneska se kluk kopnul/ bouchnul asi 3× a to je mu pět. U roční holky nemám ponětí, tam už to nepočítám :lol:

Na čele má klasickou bouli, takovou měl nedávno manžel po nohejbale, když se srazil s kámošem, na bradě a tváři jsem nečekala, že by jí mohly vyběhnou takové modřiny, ona kýchla a dala si do nohy stolu, máme hranaté, stála jsem u ní :roll:

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
25.7.23 19:10
@hospodki píše: Čelo a tak je divny, tam tolik modrin není, ale jakmile kluk a ostatní děti s kamosema nasadí krátký kalhoty na léto tak jsou sama modrina :roll: dneska se kluk kopnul/ bouchnul asi 3× a to je mu pět. U roční holky nemám ponětí, tam už to nepočítám :lol:

Holka mela modriny na cele zcela bezne :mrgreen: celkove byla dost omlacena a nikdy zadna kontrola neprisla ;) a kdyby prisla, tak se aspon sama presvedci, ze je holka schopna zakopnout na rovine :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18723
25.7.23 19:11
@Anonymní píše:
Nemám se čeho bát, ale třeba s tou kočkou jsem jí mohla zabránit, aby za ní neběžela :oops: Myslela jsem to tak, jestli by na nás mohl poslat kontrolu, aniž by se na cokoliv ptal, jsem z toho už tak špatná, že ji nejsem schopná uhlídat, ještě do toho nějaký úředník :oops:

No můžeš to u předejít - mala teď chodí, ale hodně pada a má každou chvíli modrinku. Myslite pane doktore, ze by se měly udělat nějaké testy nebo je to normální a až bude pořadne chodit tak to bude lepší? … za me takové ‘alibi’, pokud doktor uvidi a usoudí, ze ty modřiny nejsou hezké tak vezme krev na testy. Pokud jsou takové ty malinke normální, tak ti rekne jen sledovat a kdyby se začaly dělat nějak často ‘z niceho’ tak se bude řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18723
25.7.23 19:14
@Vesnickaholka me třeba kluk když se učil chodit tak nepadal, ale teď je jak chodici demolicni koule :roll:
@Anonymní píše:
Na čele má klasickou bouli, takovou měl nedávno manžel po nohejbale, když se srazil s kámošem, na bradě a tváři jsem nečekala, že by jí mohly vyběhnou takové modřiny, ona kýchla a dala si do nohy stolu, máme hranaté, stála jsem u ní :roll:

Hele v pohodě, neříkám, ze mít nemůže, jen nejsou tak časté jako napr na holenich. Ty snad nikdy neměl bez modřiny :zed: já mám skoro 14m a taky teď měla modrinu na bradě. Kde k tomu přišla netuším… hlavně ještě k doktorovi… pokud by tušil nějaký problem, tak to řeší už driv. Chodici prtata jsou v určitě míře pomlaceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
25.7.23 19:18
@hospodki píše:
@Vesnickaholka me třeba kluk když se učil chodit tak nepadal, ale teď je jak chodici demolicni koule :roll:Hele v pohodě, neříkám, ze mít nemůže, jen nejsou tak časté jako napr na holenich. Ty snad nikdy neměl bez modřiny :zed: já mám skoro 14m a taky teď měla modrinu na bradě. Kde k tomu přišla netuším… hlavně ještě k doktorovi… pokud by tušil nějaký problem, tak to řeší už driv. Chodici prtata jsou v určitě míře pomlaceny.

Presne, kdyby mel doktor podezreni, tak to resi uz drive..
Ja se bala, kdyz jsme jeli na pohotovost s palcem na ruce, ktery si holka skripla do kovove branky a strasne ji to opuchlo 🙈 nikdo nic neresil, sloupli nehet a slo se domu 8)
Edit: ono se to totiz stalo v hospode a holka to samozrejme nezapomela rict doktorovi :D

Příspěvek upraven 25.07.23 v 19:19

• Citovat
  • Upravit
24988

No, snad jen nehody, je to tak v cca 90% případů.. těch 10% jsou týračky, ale zkušený doktor to už odhadne i z prostředí a co vy jako rodiče jste zač a tak..
takže pokud máš svědomí čisté, tak buď v klidu a naopak o tom aktivně sama začni a vysvětli.. v tomhle věku jsou úrazy normální a doktoři to vědí.. poznají i z chování dítěte případné trauma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762

Však to když tak vysvětlíte, ne? Každý ví, že batolata bouraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
25.7.23 19:20
@Anonymní píše:
Dcera necelý rok a půl každou chvíli někde „havaruje“, ještě nemá úplně vyladěnou chůzi, takže má na každé noze tak 3 modřiny a odřená kolínka, v sobotu honem spěchala za kočkou a narazila do sloupu, takže má bouli a modřinu na čele, dnes to vyšperkovala, když si kýchla a dala si obličejem do stolu, udělala se jí modřina na bradě a malinká na tváři :oops: Myslíte, že to bude lékař nějak řešit? Jsem z toho špatná, snažím se jí hlídat jako ostříž, ale ona vždycky něčím „překvapí“ :oops:

Když jsem byla malá, tak jsem byla taky sama odřenina a modřina.. a skoro vždy jsem spadla zrovna po cestě k lékaři.. a joo, doktorka se ptala mamky, zda mě doma nebije :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18723
25.7.23 19:22
@Lucy75 píše:
No, snad jen nehody, je to tak v cca 90% případů.. těch 10% jsou týračky, ale zkušený doktor to už odhadne i z prostředí a co vy jako rodiče jste zač a tak..
takže pokud máš svědomí čisté, tak buď v klidu a naopak o tom aktivně sama začni a vysvětli.. v tomhle věku jsou úrazy normální a doktoři to vědí.. poznají i z chování dítěte případné trauma…

Jo a taky když už tam člověk chodí dyl. Navíc vidí chování rodičů, slyší z čekárny, vidí jak se chovají k rodičům děti - jestli se te boji a jen vystresovane sedí v koutě, jak chlacholis batole po ockovani, neverbální komunikace s dítětem. Já je třeba nevědomky furt otlapkavam. Pohladim po hlave, dáme si pusu, obejmes, lehce se dotknes zad když ochazime (starší chodí s malou na preventivky když není hlidani)… atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
25.7.23 19:24
@Anonymní píše:
Nemám se čeho bát, ale třeba s tou kočkou jsem jí mohla zabránit, aby za ní neběžela :oops: Myslela jsem to tak, jestli by na nás mohl poslat kontrolu, aniž by se na cokoliv ptal, jsem z toho už tak špatná, že ji nejsem schopná uhlídat, ještě do toho nějaký úředník :oops:

Takových ještě bude nebo třeba ne, poučí se, získá více zkušeností. Neboj se. At posoudí lékařka, jestli je modřin moc atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3044
25.7.23 19:32

Dcera cestou na roční prohlídku (šly jsme pěšky) zakopla na chodníku a ošmirglovala si půl obličeje, takže jsem tam nakráčela s čerstvě krvácejícím dítětem.
Odstín kůže skrz modřiny na nohách, se dal tak ňák poznat kolem 4 let, jinak byla neustále otlučená.
Myslím, že co popisuješ jsou takové klasickě věci, pediatři to musí vidět 15× za den.
Kdyby se něco nezdálo, tak se zeptá a ty odpovíš..Fakt se nemáš čeho bát : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí