Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Knížky, telefon, kreslení
naplánovat když má spát
nevím jak je velký
Záleží na věku. Kreslící tabulky, slovní fotbal, ty můžeš najít a číst hádanky. Zbytek bude hádat. Na benzínce vzít sudoku. Nějaké křupky, lízátko nebo něco na cestu a můžou i sledovat cestu a poslouchat hudbu. Nějak to střídat.
@Kelsey píše:
Záleží na věku. Kreslící tabulky, slovní fotbal, ty můžeš najít a číst hádanky. Zbytek bude hádat. Na benzínce vzít sudoku. Nějaké křupky, lízátko nebo něco na cestu a můžou i sledovat cestu a poslouchat hudbu. Nějak to střídat.
Který batole umí luštit Sudoku? ![]()
@pikola píše:
Který batole umí luštit Sudoku?
Auu, jsem přehlédla batolete. Svítí mi na displej
🙈. Houno vidím. Tak beru zpět.
Dětské křupky, kreslící tabulka na čmáraní, Míša Růžičková písničky a pití, do ruky oblíbenou hračku. Třeba usne.
@pikola píše:
Který batole umí luštit Sudoku?
My máme sadu obrázkového sudoku, znovu použitelné, chybějící čtverečky se jen přikládají na desku. Šikovné dítě zvládne už ve 3. roce života. Ale do auta dost nepraktická hra, bylo by to všude po zemi.
Nepárala bych se s tím. Vzala bych tablet a v něm vybrané hry a písničky. To dětské sudoku tam lze najít taky ![]()
Bude sedet vedle ditete nekdo? ![]()
Jestli jo, tak knizky, padtelky, v obchodu action jsem videla stolek se zabavou pro nejmensi..
@Králičice píše:
Bude sedet vedle ditete nekdo?
Jestli jo, tak knizky, padtelky, v obchodu action jsem videla stolek se zabavou pro nejmensi..
No a jedeš vedle něj nebo ridis? Jenom ty a batole nebo celá rodina? Jak je staré? Jinak se zabavi sotva roční a jinak tříleté.
Prostě hromadu drobného jídla - křupky, borůvky, zeleninu na plátky. Nějaké malé neokoukane předměty - brala jsem třeba plastové přesypaci hodiny, balíček kapesníku, co vyháže ven, nějaké to chrastítko, knížky.. Ale 3 hodiny jsou nic, cesta k moři je horší.
Půlku prospí, pak pustíte písničky a zbytek si bude hrát. Hloupé je, jestli mu nemá kdo vzadu ty věci podávat a dělat srandičky.
Hledám typ na zabavení batolete při delší cestě autem. Nemáme už čas nic jednat. Cesta je řekněme neplánovana a tak trochu hurá akce. Autem necelé 3 hodiny