Dcera má suché flíčky

224
6.5.17 12:57

Dcera má suché flíčky

Ahoj holky, už si nevím rady třeba mi tady někdo poradí a nebo má stejný problém. Dcera 1 a půl roku, začaly se jí dělat suché flíčky po těle. Nejdřív na krčku, pak postupně se jí to rozlízá po celém tělíčku nožky, bříško, ruce teď to má docela dost i na hřbetu ruky. Myslela jsem si, že je to alergie na prášek ale peru stále v tom jedno. Šla jsem k mudr. bylo mi řečeno ať jí mažu mastí LENIENS ale je to už takhle asi 10dní a stále se jí to nestrácí. Nevím co s tím, hlavně se bojím aby jí to nezačalo nějak svědit a nezačala být uplakaná že jí něco bolí. Neznáte to někdo? Poradíte co na to? Nebo raději hned mám mazat na kožní :think:? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
446
6.5.17 13:04

@jarmilapi zkus koupit excipial u lipolotio. Je to skvělé mastné mléko. Maminky co znám mažou dětem tyhle flíčky tím a všem to pomohlo.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.5.17 13:05
@emimka20 píše:
@jarmilapi zkus koupit excipial u lipolotio. Je to skvělé mastné mléko. Maminky co znám mažou dětem tyhle flíčky tím a všem to pomohlo.. :)

A kde se to koupí? I v lékárně? A nevíte z čeho to může být? Jsem vážně zougalá už nevím co na to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.5.17 13:09

Muze to byt zacinajici atopicky ekzem.

Zalezi co preferujes. Zda mazat dceru ropnymi vecmi z lekarny nebo prirodnimi produkty.

Napr pupalkovy olej je bohaty na vitaminy a mineraly, vyzivuje kuzi, resi zanety kuze, maze se a muze se i vnitrne.

Jinwk projevy na kuzi nejsou jen problem vnejsich veci, ale hlavne vnitrnich. Takze zamyslet se nad tim, co ji a co ji muze drazdit.

• Citovat
  • Upravit
446
6.5.17 13:10

@jarmilapi vypadá to na ekzém, ale nejsem doktor. Kdyby se to zhoršovalo a třeba to začalo být třeba mokvavé, zkus něco se zinkem, ale pokud je to suché tak je důležité promastit. A na to je skvělý ten excipial. Dá se koupit v lékárně. Dělají se dva, jeden na suchou a druhý na extrémně suchou pokožku. Lepší je ten na tu extrémně suchou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.5.17 13:15
@emimka20 píše:
@jarmilapi vypadá to na ekzém, ale nejsem doktor. Kdyby se to zhoršovalo a třeba to začalo být třeba mokvavé, zkus něco se zinkem, ale pokud je to suché tak je důležité promastit. A na to je skvělý ten excipial. Dá se koupit v lékárně. Dělají se dva, jeden na suchou a druhý na extrémně suchou pokožku. Lepší je ten na tu extrémně suchou. :)

Děkuji koupím vyzkouším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.5.17 13:17
@Verun83 píše:
Muze to byt zacinajici atopicky ekzem.

Zalezi co preferujes. Zda mazat dceru ropnymi vecmi z lekarny nebo prirodnimi produkty.

Napr pupalkovy olej je bohaty na vitaminy a mineraly, vyzivuje kuzi, resi zanety kuze, maze se a muze se i vnitrne.

Jinwk projevy na kuzi nejsou jen problem vnejsich veci, ale hlavne vnitrnich. Takze zamyslet se nad tim, co ji a co ji muze drazdit.

Ano, to máte pravdu ale jíme od všeho něco tak nevím jak bych měla hlídat co jí když jí chtná jak bych to řekla vážně všechno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.5.17 13:23
@jarmilapi píše:
Ano, to máte pravdu ale jíme od všeho něco tak nevím jak bych měla hlídat co jí když jí chtná jak bych to řekla vážně všechno. :think:

Zapremyslet, na dobu kdy se ji to zacalo delat a zda nezacala jist neco noveho.
Hrozno, rajcata…

• Citovat
  • Upravit
2129
6.5.17 13:28
@jarmilapi píše:
Ahoj holky, už si nevím rady třeba mi tady někdo poradí a nebo má stejný problém. Dcera 1 a půl roku, začaly se jí dělat suché flíčky po těle. Nejdřív na krčku, pak postupně se jí to rozlízá po celém tělíčku nožky, bříško, ruce teď to má docela dost i na hřbetu ruky. Myslela jsem si, že je to alergie na prášek ale peru stále v tom jedno. Šla jsem k mudr. bylo mi řečeno ať jí mažu mastí LENIENS ale je to už takhle asi 10dní a stále se jí to nestrácí. Nevím co s tím, hlavně se bojím aby jí to nezačalo nějak svědit a nezačala být uplakaná že jí něco bolí. Neznáte to někdo? Poradíte co na to? Nebo raději hned mám mazat na kožní :think:? Děkuji moc

Hlavne klid.Je to „jen“ kuze.Ted je hlavne typicka doba na tyto projevy.Jaro.Alergie.Ekzemy.ja jsem taky aktualne „olezla“ kde cim. I dcera byla. Kdyby to zacalo svedit, davej fenistil. Jinak promazavej.Napr.excipial kids, muzes zkusit kalciovou mast, koupit Oilatum do koupele,…pokud by to zacalo mokvat, svedit, rozlezat se, cokoliv, sla bych to pro klid ukazat na kozni.na promazavani nedoporucuju z vlastni zkusenosti jakykoliv olej.ten dela spis mastny film a moc se nevstrebava.na druhou stranu-proc to nezkusit.jen se z toho nehrut a nesleduj kazdy pribyvajici flicek. i kdyby to byl atop, tak z toho pravdepodobne vyroste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
6.5.17 16:30

@jarmilapi super je bepanthen sensiderm. Koupis v lekarne i napr dm ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
4.6.17 20:30
@andiie píše:
Syn měl podobné flíčky, nakonec se z toho vyvrbil atopický ekzém. V téhle fázi jsme vždy mazali Bepanthenem Sensiderm a zlepšilo se to.

Byla jsem s ní na kožní a tam mi řekl pak doktor to samé, ale mažeme „LENSKOU“ 3×denně a je to paráda. Všechno zmyzlo a jen sem se objeví na ručičkám v ohybu. Doktor řekl že nesmí být suchá a hlavně stále promazávat. Takže jsem ráda. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek