Dcera nechce mléko a mléčné výrobky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.1.15 22:41

Dcera nechce mleko a mlecne vyrobky

Zdravim, maminky chci se poradit s nekym, kdo mel nebo ma stejny problem :)
Dcerce budou uz dva roky, od jejiho narozeni je jidlo boj… Ale to by bylo na dlouho :) ted me trochu trapi, ze dcera nepije jine mleko nez UM, to pije zasadne pred spanim a v noci :( jinak ho nechce. ALE HLAVNE neji mlecne produkty!!'
Jogurty, tvarohy, smetana, kefir, pribinak, termix… Nic z toho neji, nechce. Neji ani kasi, zkousim krupicku i takovou tu detskou instantni jak tu z vody, tak z mleka, vydledek stejny - nic. Zkousim ji do toho davat ovoce taky nic…

Obcas ji na noc zkusim podstrcit klasicke mleko ale jen si cucne a odhodi lahev se slovy - ble. To mleko me ani tak netrapi spis ty mlecne vyrobky :( ona neji ani jidlo pres den, nechapu kde bere energii, fakt sni minimum jidla a obavam se ze nema zadne vitaminy a vapnik atd. Jedine co ji zivy je to mleko v noci…

Jeste je asi podstatne ze nebyla kojena :( nebylo mleko :( a UM z lahve pila do necelych 3,5m a pak mi ho odmitala pit, jen videla flasku s mlekem rak rev a proste mi to vystrkovala jazykem, blinkala nechtela pit nepomohlo ani jine mleko, vyzkousela jsem dalsi znacky a ne, musela jsem zacit s prikrmy a ty jedla. Mleko jsem prubezne zkousela ale zacala ho pit az po 1. narozeninach a prave jen na noc, max, misto obeda, kdyz rostly zoubky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
20.1.15 22:44

Víš, kolik je dětí s ABKM? Ty taky nejí mléčné výrobky :nevim: náš taky nejí mléčné výrobky a celkově jí strašně málo :zed: vápník doplňuj jinak, zkus pohledat na netu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.1.15 22:46

Když to přežila od 3,5m do roka, kdy by na tom měla být závslá, přežije to i ve 2 letech :hug: zkus třeba krémový polívky s mlíkem, brkaši..ale nehroť to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
20.1.15 22:49

A proč myslíš, že je potřebuje? Vždyť bez mlíka neumře, spíš naopak, a UM pije. Můj syn měl na mléko alergii do cca 2 let, jogurty jedl občas a ani teď je nemá denně. A žije ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
20.1.15 22:52

@dani24687 ja nevim no :( ono se rekne doplnit ale jak??
Nesnida, rano nic neji i kdyz ja snidam a vzdy ji malou porcicku nachystam..
Obed sni treba 4 lzicky kavove vyvaru a vybere mi oar kosticek mrkve z polevky a konec, kdyz je omacka tak sni 3-4 lzicky kavove omajdy, maso a knedlik, testoviny, ryzi ignoruje. Kdyz ma " zrave" obdobi sni dve vrtule ( testoviny) a lzicku ryze,
Nesvaci, nechce ani ovoce, ani brumika, kolac, loupak, zeleninu…
Veceri ji nekdy - sunka platek - dva platky nebo platek tvrdeho syru, nebo 4-5 cherry rajcat, ty si vymacka, vycuca a zbytek (slupku) mi necha na taliri. A opravdu neveceri kazdy den :nevim: az ji z nouze dam v devet vecer to mleko, aby nesla spat hlady. A kam mam ty vitaminy narvat??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.15 22:54

Vůbec to nevadi, horsi to bude s vitaminy, to jo. Jinak zkus ji nabidnou jinou alternativu, třeba mandlove mleko, syrovatkovy ochuceny napoj apod. To pasterizovane homogenizovane mleko taky není zadna vyhra a ty umele taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.15 22:54

@tehulka.j my to řešíme sezamovýma semínkama do polívky a nebo třeba i makovým olejem, mák vůbec má nejvíc vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
20.1.15 22:55
@slavuska1 píše:
Když to přežila od 3,5m do roka, kdy by na tom měla být závslá, přežije to i ve 2 letech :hug: zkus třeba krémový polívky s mlíkem, brkaši..ale nehroť to

Bramborove kase si taky nevsimne :( kremovou polivku da, ale fakt jak jsem psala 3-4 lzicky :(
Ja si taky rikam ze to asi nepotrebuje :( dr mi to taky rekla ze kdyz to neji tak neji… Ale porad mi to nejak hloda v hlave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.15 22:56

@tehulka.j náš jí úplně stejně :zed: akorát teda polívky sní celej velkej talíř, ale to je tak jediný. dnes jsem měla úspěch s bramborama a pečeným masem, konečně obědval. :zed: kolik máte váhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
20.1.15 22:58
@dani24687 píše:
@tehulka.j náš jí úplně stejně :zed: akorát teda polívky sní celej velkej talíř, ale to je tak jediný. dnes jsem měla úspěch s bramborama a pečeným masem, konečně obědval. :zed: kolik máte váhu?

Driv maso jedla ne moc ale jedla ted uz ani to ne… Kdyz ji dame vepro knedlo zelo sni mi jen kousek zeli… :roll:
Za mesic a pul ji budou 2 roky a vazi 9,7 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.15 22:59

@tehulka.j no náš má za měsíc 2 roky a váha 10,1 :zed: takže asi nastejno jako u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.1.15 23:01

@tehulka.j to je těch 300g co mají rozdíl v porodní váze naše děti :mrgreen: hele a měří kolik? náš asi 84cm, při porodu taky 47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
20.1.15 23:04

@dani24687 no tak aspon v tom nejsem sama :) :kytka: ja jsem si uz celkemnzvykla ze neji a neprijde mi to, ale z toho me to chytne a trapi :( bojim se aby nemela treba zkrehle kosti nebo tak neco.. Ja mam od detstvi spatna kolena, od 14 let operovane, bolesti stale a s vekem vetsi, a bude hur… Proste nechci neco zabedbat aby to odnesla na zdravi kdyz tomu jde predejit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
20.1.15 23:06
@dani24687 píše:
@tehulka.j to je těch 300g co mají rozdíl v porodní váze naše děti :mrgreen: hele a měří kolik? náš asi 84cm, při porodu taky píše: Více

Ted 82 cm :) dobry no :)
Ja koukala s manzelem ne nejake tabulky vahy a jako je v te krajni hranici vahy ve dvou letech ale je v limitu :) tak to me uklidnuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
20.1.15 23:06

Syn (2 roky) také nejí nic mléčného. O jogurt, pudink, kaši atd. nezavadí ani pohledem. Jednou za čas si dá UM. Jinak k snídani si tak 2× kousne do suchého rohlíku (když by byl namazaný, ani se ho nedotkne), ke svačině nic, k obědu tak půlku z dětské porce, ke svačině pár kousků ovoce, někdy se smiluje nad zapečeným toustem, ale také si jen párkrát kousne a k večeři si dá pár lžiček polévky. Má 15 kg a vůbec nevím kde to vzal, když skoro nic nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí