Dcera neroste, už jsem zoufalá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.2.23 21:10

Dcera neroste, už jsem zoufalá.

Dobrý den, potřebuji radu nebo možná utěšit. Nevím. :,(

Dcera bude mít začátkem června 4 roky. Na tříleté prohlídce měla 90 cm, tehdy na to doktorka nic neřekla, jen, že je prostě drobnější. Od té doby ale nevyrostla ani o centimetr. Teď jsme byly na pár dní v nemocnici, kde ji změřili a ona má pořád 90 cm. Když jsem se ptala lékařky, tak jen pokrčila rameny a řekla, že si to mám řešit s pediatrem. Po ukončení hospitalizace jsme byly u pediatričky, kde jsem jí to řekla a ona mi řekla, že to nemám řešit, že vyroste později. Jako kdy později? Skoro ve 4 letech 90 cm? Bohužel je i dost velký nejedlík. Zeleninu odmítá uplně, ovoce taky moc nechce, tak jeden kousek denně. Má teď necelých 13 kg. Do toho slýchám od okolí jak je mrňavá. Včera večer jsem se už rozbrečela, že nevím co mám už dělat.
Omlouvám se za anonym, stydím se za to. :,(
Já mám 165 cm a manžel 182cm. Dcera když se narodila, měla 50 cm a 2900g.
Řešili byste to nebo byste ještě počkali? Vůbec nevím kam se obrátit.
Děkuji moc za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8654
24.2.23 21:14

Určitě bych to už řešila. Jako reakce doktorky, že vyroste později, je fakt na hlavu… kdyby rostla pořád a jen byla malá, tak ok. Ale že za poslední rok nevyrostla, to v pořádku není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
24.2.23 21:17

Řešila bych to, podle růstového grafu roste pod 3. percentilem. Obraťte se na dětskou endokrinologii. Ale budou od vás asi chtít žadanku od pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
24.2.23 21:18
@Midaku píše:
Určitě bych to už řešila. Jako reakce doktorky, že vyroste později, je fakt na hlavu… kdyby rostla pořád a jen byla malá, tak ok. Ale že za poslední rok nevyrostla, to v pořádku není.

Souhlas. Pokud nevyrostla za 8 měsíců ani o cm, tak je potřeba vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
24.2.23 21:18

Řešila. Štítná žláza? Chtěla bych nějaká vyšetření nebo změnila lékařku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
24.2.23 21:23

Syn má za měsíc 6 let a měří 107 cm. Ve školce se mu už děti začaly posmívat. Řešíme to právě od jeho čtyř let, kdy po sdělení pediatričce jsme byli okamžitě pozvaní na přeměření a odeslaní na endokrinologii. Byly udělány krevní testy a zatim se přičina nezjistila (já 166 cm a manžel 183 cm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.23 21:25

Moc děkuji za odpovědi. Tak nějak jsem to čekala. Budeme muset změnit pediatra. Naše stávající to evidentně nemá chuť řešit. :( U nás v okolí teď skončili 2 pediatři, tak budeme muset dojíždět někam daleko, ale zdraví dcery je pro mne přednější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.23 21:28

@Malpigi Můžu se zeptat na odkaz na ten růstový graf? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
275
24.2.23 21:31

@Catalinn
Bavili jste se s lékařem o aplikaci růstového hormonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
24.2.23 21:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
24.2.23 21:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.23 21:49

@Lilie_Kvetoucí Bohužel ne. Pediatrička se o tom vůbec nechtěla bavit. :,(

• Citovat
  • Upravit
2721
24.2.23 21:49

A mela opravdu 90 a teď taky 90? Nebylo to třeba 89 a teď 92? Máme u jednoho z dětí taky pomalejší růst, ale je stabilní, takže to doktor taky neřeší. Konkrétně 5 cm ročně. Vypadá to, že poroste déle než průměrné dítě, takže se to dorovná.
Jinak doktor navrhoval vyšetření růstového hormonu a možná kostí (už si přesně nepamatuju), kdybychom bývali chtěli, takže to určitě můžete absolvovat a uvidíte. Ale jak říkám, je možné, že je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
24.2.23 21:50

Pokud máte v oblastí problém s pediatrem, tak neměñ lékařku. Jen asertivně komunikuj. Na rovinu ji řekni, že si děláš starosti a trápí tě to, a chtěla by ses jen ujistit dalším vyšetřením, že vše je v pořádku. To přece není hned důvod měnit lékaře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.2.23 21:52

To že měla ve 3 letech 90 cm je ještě ok.. sice na spodní hranici ale dejme tomu ale to že nevyrostla ani o cm je blbý. Určitě resit.. je potřeba zjistit proč a v krajním případě růstový hormon.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML