Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o zkusenosti. Mala(5let) ma zelenou rymu, mudr nam napsala pamycon. Kapem od obeda. Ted knuci, ze ji boli ousko. Muzu ji kapnout i do ucha, aby se neco nerozjelo? Pohotovost uz nemame. Dala jsen Nurofen, ale rada bych neco i do toho ucha. Vim, ze jsou i do ucha, ale vzdy jsme do ucha dostali Otobacit a Pamycon vzdy jen do nosu. Tak vaham. Moc dekuji za reakce
Příbalový leták přečíst určitě umíš ne? Jinak ji tam můžeš do ucha narvat i čípek.
@Cenarius ja pisu, ze vim, ze jsou i do ucha….takze ANO, cist umim. Ptam se na zkusenosti. Nikdy mi na ORL Pamycon do ucha nedali….jak pisi v dotazu. Proto nevim. Myslim, ze tyto afektovane reakce jsou zbytecne. Pokud nemate zkusenost, tak nechapu Vas prispevek.
@Monik1 takže hledáš jiného exota, který nosní kapky kapal do ucha a má ověřeno, že to pomohlo ![]()
@Cenarius Vy nebudete uplne v poradku. Pokud jste nepochopila otazku, tak se nevyjadrujte…
Ano, může se do ucha. Jen bych ho zahřála. Když mě prasklo ucho tak mi doktor dal kapky a vždycky jsem je musela nějakou dobu zahřívat v dlani aby to do toho ucha nešlo studený.
Do ucha jsou jiné ATB kapky - Otobacid, na predpis. O Pamyconu jsem neslyšela, že by na to byl určený. Zavolej si na nějakou ORL pohotovost v nemocnici a zeptej se. Bývá tam, kde je lůžkové ORL oddělení.
Jestli začíná bolet ouško, hodně bych vystrikala nos mořskou vodou a hlavně nasivinem nebo něčím dekongescnim, aby nebyla ucpaná Eustachova trubice, pak ten pamycon a klidně i do toho ouška. Plus k tomu nurofen.
Pamycon lze kapat do zevního zvukovodu, na rozdíl od Otobacidu či Otipaxu však nemá analgetickou a protizánětlivou složku, nějaký velký zázrak při intenzivních bolestech ouška neudělá.
Ahoj, taky jsem z toho byla zmatená. Teď nám predepsala Mudr vyloženě Pamycon do ucha. To bylo na ORL, jindy mě detska předepsala jen do nosu.
A pomohlo vam to? 😊