Problém se školkou, jak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.23 14:15

Problém se školkou, jak řešit?

Zdravim maminky, bydlíme na vesnici do 600 obyvatel a máme jednu školku. Našim dvojčatům bude v září tři a půl, takže budou mít na školku tak akorát věk. Problém je, že slabé ročníky u nás odchází a silné přichází. Takže reálně teď jsou ve školce tři předškoláci. Berou jen děti od nás z vesnice, což bude šest dětí, z čehož naše děti budou z tohoto roku nejstarší. Ostatní děti jsou v létě. Problém je, že všechny 4 další děti, co jsou narozené až v létě mají ve školce už staršího sourozence. Ředitelka školky mi narovinu řekla, ať si dám děti jinam, půl hodiny cesta autobusem do města, protože pokud je přihlásím, tak je podle věku budou muset vzít, místo toho aby vzali sourozence dalších dětí. Což je přístup který se mi opravdu nelíbí, neříkám, kdybych jezdila každý den do města do práce, ale jsem OSVČ a pracuji na 90% z domova. Takže ráno bych musela na osmou do města, doma bych byla o půl desáté, což je pro mě opravdu velká ztráta času. Manžel ráno vozit děti nemůže, začíná na šestou, odpoledne by je relativně mohl vyzvednout, ale já nebudu schopná odpracovat si své potřebné hodiny, než se děti vrátí že školky, aby ostatní měli lehčí život.
Co byste na mém místě dělali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15100
22.2.23 14:18

Zapsala bych děti do školky v místě bydliště. Ostatní by mi byli u rite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
22.2.23 14:20

Já bych děti zapsala u vás a neřešila to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
22.2.23 14:21

Na ostatní bych se bez výčitek vyprdla a zapsala děti v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
22.2.23 14:25

Podala bych přihlášku v místě bydliště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 14:26

Já bych je sem nejraději zapsala klidně hned, ale mám obavu, aby jim pak ta ředitelka nedělala naschvály, nebo aby ostatní děti doma neposlouchali, že kvůli našim dětem musí do jiné školky, protože tady nevezmou sourozence, že sourozenec musel do jiné školky, atd.. :zed: Prostě aby tady ze školky neměli kvůli tomu peklo.

• Citovat
  • Upravit
5810
22.2.23 14:28

Zapiš je tam, kde bydlíte. Říkat si může každý co chce, ty máš taky nárok. No a zároveň počítej s tím, že stejně celý podzim a zimu budou častěji doma než ve školce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.2.23 14:32

Ty si je tam zapis, rozhodne to reditelka. Ale muset dve deti vozit kazde do jine skolky, to je maximalni pakarna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22581
22.2.23 14:35

Tak snad je ředitelka normální.. zapiš je v místě bydliště a vůbec bych neřešila ostatní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76007
22.2.23 14:36

Zapiš je normálně v místě bydliště, ať do města dojíždí jiná maminka, která tam třeba pracuje - to není tvůj problém,
a jaké naschvály by mohla ředitelka dětem ve školce dělat? maximálně může striktně trvat na tom, když budou mít rýmečku, aby sis je nechala doma - píchat špendlíkem je určitě nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76007
22.2.23 14:36
@Pudloslava píše:
Ty si je tam zapis, rozhodne to reditelka. Ale muset dve deti vozit kazde do jine skolky, to je maximalni pakarna.

já pochopila, že obě by musela vozit do města

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
22.2.23 14:41
@Anonymní píše:
Zdravim maminky, bydlíme na vesnici do 600 obyvatel a máme jednu školku. Našim dvojčatům bude v září tři a půl, takže budou mít na školku tak akorát věk. Problém je, že slabé ročníky u nás odchází a silné přichází. Takže reálně teď jsou ve školce tři předškoláci. Berou jen děti od nás z vesnice, což bude šest dětí, z čehož naše děti budou z tohoto roku nejstarší. Ostatní děti jsou v létě. Problém je, že všechny 4 další děti, co jsou narozené až v létě mají ve školce už staršího sourozence. Ředitelka školky mi narovinu řekla, ať si dám děti jinam, půl hodiny cesta autobusem do města, protože pokud je přihlásím, tak je podle věku budou muset vzít, místo toho aby vzali sourozence dalších dětí. Což je přístup který se mi opravdu nelíbí, neříkám, kdybych jezdila každý den do města do práce, ale jsem OSVČ a pracuji na 90% z domova. Takže ráno bych musela na osmou do města, doma bych byla o půl desáté, což je pro mě opravdu velká ztráta času. Manžel ráno vozit děti nemůže, začíná na šestou, odpoledne by je relativně mohl vyzvednout, ale já nebudu schopná odpracovat si své potřebné hodiny, než se děti vrátí že školky, aby ostatní měli lehčí život.
Co byste na mém místě dělali?

Proč ředitelka neřeší navýšení kapacity se zřizovatelem?

• Citovat
  • Upravit
37119
22.2.23 14:41

Já bych zapsala v místě bydliště a bylo by mi to fuk, ale u nás jsou třeba za sourozence body navíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.2.23 14:42
@stinga píše:
já pochopila, že obě by musela vozit do města

myslela jsem ty jiné máminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
22.2.23 14:43

Zapsala bych v místě bydliště a ostatní neřešila. U nás jsou naopak sourozenci zvýhodnění před dětmi dle věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí