Problém se školkou, jak řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10977
22.2.23 14:49

Děti bych zapsala do školky v místě bydliště. Že se budou vést řeči, tak s tím počítej.
Ale řeči se vedou lecjake. Teď je tohle a za chvíli může vadit něco jiného.
Ano, umím si reálně představit zasednute učitelky na děti na popud ředitelky, může být…
Navíc u nás i ředitelka učí, takže si umím představit, že bude specifická, naše je taky taková.
Jak si vyhledne nepřítele, tak to projektuje do dětí. Může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
22.2.23 14:51

@stinga nám učitelka dítě ve školce týrala, takže prakticky může cokoliv.

Zapiš není vás, pro vás je to taky problém a ty to nemáš jak řešit

• Citovat
  • Upravit
3792
22.2.23 14:53
@Anonymní píše:
Já bych je sem nejraději zapsala klidně hned, ale mám obavu, aby jim pak ta ředitelka nedělala naschvály, nebo aby ostatní děti doma neposlouchali, že kvůli našim dětem musí do jiné školky, protože tady nevezmou sourozence, že sourozenec musel do jiné školky, atd.. :zed: Prostě aby tady ze školky neměli kvůli tomu peklo.

Není to kvůli vám, ale kvůli obci, která není schopná zařídit dostatek míst. Ať mají kecy na starostu a ne na tebe. To bych jim řekla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.2.23 14:55

Ty jsi problem s kapacitou nezpusobila, neni tvou zodpovednosti jej pomahat resit. Uplne s klidem je zapis v miste vaseho bydliste.

Ano, vozit deti do dvou skolek je opruz, take to tak aktualne mam (kvuli veku) - ale opet, ty za kapacitu skolek nezodpovidas. Kdovi - mozna alespon bude motivace se vasim problemem zabyvat a neco resit - ne jen odsouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
22.2.23 14:57
@Pudloslava píše:
myslela jsem ty jiné máminky.

jo, máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.2.23 14:57

Pokud by byly ucitelky schopne si kvuli tomuto zasednout na dite - alespon na to prijdes brzy. Jsou-li takto vysinute, detem by ublizovaly tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
22.2.23 14:58
@lelulanda píše:
Zapsala bych v místě bydliště a ostatní neřešila. U nás jsou naopak sourozenci zvýhodnění před dětmi dle věku…

u nás také

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
22.2.23 14:59

A kdo mi zaplatí benzín nebo jízdné do města, o času ani nemluvím, ostatní matky? Nezájem, zapsala bych tam kde bydlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
22.2.23 15:05
@stinga píše:
Zapiš je normálně v místě bydliště, ať do města dojíždí jiná maminka, která tam třeba pracuje - to není tvůj problém,
a jaké naschvály by mohla ředitelka dětem ve školce dělat? maximálně může striktně trvat na tom, když budou mít rýmečku, aby sis je nechala doma - píchat špendlíkem je určitě nebude

Píchat špendlikem asi děti nebude. Nicméně u nás máme ředitelku, která dokáže být neuvěřitelně na děti nepříjemná.
Stejně tak ráda manipuluje se zbytkem personálu, když si vyhledne své nepřátele.
Stejně tak mám kamarádku, která řeší, že ředitelka nechtěla aby do stejné školky (rovněž jediné široko daleko) chodil mladší sourozenec, protože staršího kluka má asi opožděného, byl přidušený u porodu. Že prý bude taky „takový.“ Není. Dala ho tam a fakt dělá ředitelka peklo. Do školky zásadně vozí a vyzvedává pouze její manžel, ona ty řeči ředitelky a učitelek nezvládá.
Kupříkladu z trucu nechali mladšího o rok déle s malochama, vysloveně ředitelka nechtěla aby se kluci potkali ve třídě, přitom společně je jim lépe. Psycholožka vysloveně do papírů napsala, že přítomnost mladšího bratra je ve školce pro toho staršího velmi prospěšná.
A různé jiné naschvály.
Lidská pomstychtivost a zlovůle je bezbřehá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.2.23 15:08

Zapsala bych je. Ať si ředitelka pořeši navýšení kapacity se zřizovatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
22.2.23 15:10
@Trojlístek píše:
Píchat špendlikem asi děti nebude. Nicméně u nás máme ředitelku, která dokáže být neuvěřitelně na děti nepříjemná.
Stejně tak ráda manipuluje se zbytkem personálu, když si vyhledne své nepřátele.
Stejně tak mám kamarádku, která řeší, že ředitelka nechtěla aby do stejné školky (rovněž jediné široko daleko) chodil mladší sourozenec, protože staršího kluka má asi opožděného, byl přidušený u porodu. Že prý bude taky „takový.“ Není. Dala ho tam a fakt dělá ředitelka peklo. Do školky zásadně vozí a vyzvedává pouze její manžel, ona ty řeči ředitelky a učitelek nezvládá.
Kupříkladu z trucu nechali mladšího o rok déle s malochama, vysloveně ředitelka nechtěla aby se kluci potkali ve třídě, přitom společně je jim lépe. Psycholožka vysloveně do papírů napsala, že přítomnost mladšího bratra je ve školce pro toho staršího velmi prospěšná.
A různé jiné naschvály.

já už jsem to psala do jiné diskuse, my máme divnou školku, všechny učitelky se chovají hezky k dospělým i k dětem,
ředitelka se na naší školce nevyskytuje fyzicky, je ředitelkou pro 12 školek naráz a sídlí ve městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8740
22.2.23 15:21

Já bych děti zapsala do spádové školky. Není to váš problém, ale problém starosty. Ty nemůžeš za to, že školka kapacitně nestačí. A přesně takhle bych to u zápisu vysvětlila té ředitelce. Ale zase chápu i ty rodiče dětí, co by pak museli vozit každé dítě do jiného města, to je šílenost. U nás jsou za sourozence body, takže tady i kdybyste se přihlásili, tak se nedostanete. Dával někdo starostovi podnět k mavyseni kapacity, řeší se to nějak nebo jen všichni doma nadávají a ředitelka pak neví, co s kým…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
22.2.23 15:22
@Trojlístek píše:
A různé jiné naschvály.

Tak to už je trošku silné kafe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
22.2.23 15:23
@stinga píše:
já už jsem to psala do jiné diskuse, my máme divnou školku, všechny učitelky se chovají hezky k dospělým i k dětem, ředitelka se na naší školce nevyskytuje fyzicky, je ředitelkou pro 12 školek naráz a sídlí ve městě

To je dobře, že máte takovou školku.
Prostě nevím, proč někteří lidé jsou takoví. To není jen o školce. To je různě.
Někteří rádi využívají svého postavení ne pro účelnost, ale pro naschvály.
Proto zakladatelku chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
22.2.23 15:33
@Nastys píše:
Tak to už je trošku silné kafe :roll:

Děje se to. Proto zakladatelku chápu, co se jí může honit hlavou.
Nám straší dceru ve školce učitelka doslova šikanovala, protože se jí zdála být taková „příliš hodná.“ Řešilo se to velmi nevalně s ředitelkou, až ji i jiné kolegyně přistihly, že se, chová i k dalším dětem příšerně, tak se začala situace řešit.
Byla to známá ředitelky, dokonce měla ve třídě svou tehdy dvouletou dceru.
Ve finále z toho vylezlo, že má problémy doma a bude se rozvádět.
Každopádně kdyby se za nás nepostavily další učitelky, tak ředitelka by skrz známost nic nepodnikla - takhle už musela. A to mě na tom děsí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí