Problém se školkou, jak řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
22.2.23 15:34

To je problem obce, ne tvuj. Deti zapis, kam chces ry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
22.2.23 15:41
@lelulanda píše:
Zapsala bych v místě bydliště a ostatní neřešila. U nás jsou naopak sourozenci zvýhodnění před dětmi dle věku…

Editace příspěvku z důvodu chyby, tak ať pak zbytečně někoho příspěvek neplete. Vysvětleno v dalším příspěvku ;)

Příspěvek upraven 22.02.23 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
22.2.23 15:41

Naše ředitelka je taky případ sám pro sebe :roll: nicméně zapsala bych tam kde bydlíte - říkám jako matka která vodí jedno dítě do školky v místě bydliště a druhé vozí do města, maloše u nás totiž neberou, až ty tříleťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 15:43
@Anonymní píše:
Já bych je sem nejraději zapsala klidně hned, ale mám obavu, aby jim pak ta ředitelka nedělala naschvály, nebo aby ostatní děti doma neposlouchali, že kvůli našim dětem musí do jiné školky, protože tady nevezmou sourozence, že sourozenec musel do jiné školky, atd.. :zed: Prostě aby tady ze školky neměli kvůli tomu peklo.

Pracuju ve školce jako AP a občas tedy nad určitým chováním některých kolegyň vůči některým dětem jenom žasnu, ale tohle si nikdo nedovolí, toho bych se na tvém místě zase až tak nebála.
Děti tam samozřejmě nahlas a kdyby byly dál nějaké tlaky řekni ředitelce, že se tedy obrátíš na zřizovatele. Nemá žádné právo toto po Tobě chtít a ty nemáš žádnou povinnost se před ní obhajovat a cokoliv jí vysvětlovat. Myslím jako důvody proč nemůžeš dát děti do města.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
22.2.23 15:47

Kolik tam mate deti proboha? Ja uz dala do skolky i dvoulety, a ostatni jsou mi uplne u rite. Skolka ma malo decek, a ještě si u nas ucitelky vyskakuji. Kasli na ostatni, proste tam decka prihlas. Snad tam nechodí jen 5 deti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.23 15:49
@Mrs. S píše:
@stinga nám učitelka dítě ve školce týrala, takže prakticky může cokoliv.Zapiš není vás, pro vás je to taky problém a ty to nemáš jak řešit

Mohu se prosím zeptat jak?
Anonym kvůli povolání viz. příspěvek výše.

• Citovat
  • Upravit
20901
22.2.23 15:56
@Finkaa píše:
Toto kriterium je protizakonné. Kritéria jsou spádovost a věk.Pokud jsou jiné a dítě kvůli nim není přijato, tak je nutné se v zákonné lhůtě odvolat.
Zakladatelko a je jistota, že v nespadové MŠ je přijmou? Já bych vždy dala přihlášku do spádové a přidaně i do nespádové (ale tam ta jistota přijetí je většinou nižší neb mají přednost spádové děti).Příspěvek upraven 22.02.23 v 15:41

Můžu poprosit o danou legislativu?

Jelikož třeba v celém Brně https://zapisdoms.brno.cz/kriteria-rizeni toto kritérium je a silně pochybuju, že by to bylo protizákoné, jak ty píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
22.2.23 16:08
@Anonymní píše:
Mohu se prosím zeptat jak?
Anonym kvůli povolání viz. příspěvek výše.

Táhla ho za vlasy a uši, náš syn nebyl jediný. Jelikož jsme neměli fyzické důkazy, tak ředitelka to nechtěla řešit

• Citovat
  • Upravit
3422
22.2.23 16:13
@Finkaa píše:
Toto kriterium je protizakonné. Kritéria jsou spádovost a věk. Pokud jsou jiné a dítě kvůli nim není přijato, tak je nutné se v zákonné lhůtě odvolat.
Zakladatelko a je jistota, že v nespadové MŠ je přijmou? Já bych vždy dala přihlášku do spádové a přidaně i do nespádové (ale tam ta jistota přijetí je většinou nižší neb mají přednost spádové děti).Příspěvek upraven 22.02.23 v 15:41

U nás mají sourozenci také přednost. Minulý rok se to hodně řešilo, ředitelka má stanovisko právníka, že sourozence může brát přednostně.

Jinak určitě zapsat do spádové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
22.2.23 16:34
@karkarka píše:
Zapsala bych děti do školky v místě bydliště. Ostatní by mi byli u rite.

Udělala bych to naprosto stejně. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
22.2.23 16:35

Naše MŠ měla taky body za bydliště, věk a sourozence. Ale máme už holku ve 3. třídě na ZŠ, tak je možná změna. Mladšího bych ráda vzala letos k zápisu :palec:

Zakladatelko, děti nahlas normálně na vaší MŠ a neřeš ostatní :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15514
22.2.23 16:35
@Trojlístek píše:
Píchat špendlikem asi děti nebude. Nicméně u nás máme ředitelku, která dokáže být neuvěřitelně na děti nepříjemná.
Stejně tak ráda manipuluje se zbytkem personálu, když si vyhledne své nepřátele.
Stejně tak mám kamarádku, která řeší, že ředitelka nechtěla aby do stejné školky (rovněž jediné široko daleko) chodil mladší sourozenec, protože staršího kluka má asi opožděného, byl přidušený u porodu. Že prý bude taky „takový.“ Není. Dala ho tam a fakt dělá ředitelka peklo. Do školky zásadně vozí a vyzvedává pouze její manžel, ona ty řeči ředitelky a učitelek nezvládá.
Kupříkladu z trucu nechali mladšího o rok déle s malochama, vysloveně ředitelka nechtěla aby se kluci potkali ve třídě, přitom společně je jim lépe. Psycholožka vysloveně do papírů napsala, že přítomnost mladšího bratra je ve školce pro toho staršího velmi prospěšná.
A různé jiné naschvály.
Lidská pomstychtivost a zlovůle je bezbřehá.

A taková kun.da může pracovat s dětmi. Super :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
22.2.23 16:38

Zapsala bych do spadove, to prece neni tvuj problem, ze chybi dve mista. Proc bys zrovna ty si mela vozit deti pryc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10994
22.2.23 16:46
@Šmoulice píše:
A taková kun.da může pracovat s dětmi. Super :poblion:

Jako mě to děsí. Nejen ty cizí příklady, ale i ty vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.23 16:49
@Anonymní píše:
Zdravim maminky, bydlíme na vesnici do 600 obyvatel a máme jednu školku. Našim dvojčatům bude v září tři a půl, takže budou mít na školku tak akorát věk. Problém je, že slabé ročníky u nás odchází a silné přichází. Takže reálně teď jsou ve školce tři předškoláci. Berou jen děti od nás z vesnice, což bude šest dětí, z čehož naše děti budou z tohoto roku nejstarší. Ostatní děti jsou v létě. Problém je, že všechny 4 další děti, co jsou narozené až v létě mají ve školce už staršího sourozence. Ředitelka školky mi narovinu řekla, ať si dám děti jinam, půl hodiny cesta autobusem do města, protože pokud je přihlásím, tak je podle věku budou muset vzít, místo toho aby vzali sourozence dalších dětí. Což je přístup který se mi opravdu nelíbí, neříkám, kdybych jezdila každý den do města do práce, ale jsem OSVČ a pracuji na 90% z domova. Takže ráno bych musela na osmou do města, doma bych byla o půl desáté, což je pro mě opravdu velká ztráta času. Manžel ráno vozit děti nemůže, začíná na šestou, odpoledne by je relativně mohl vyzvednout, ale já nebudu schopná odpracovat si své potřebné hodiny, než se děti vrátí že školky, aby ostatní měli lehčí život.
Co byste na mém místě dělali?

Zapsala bych děti tam, kam patří. Tohle mi ředitelka říct, tak ji pošlu slušně kamsi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí