Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Trojlístek píše:
Jako mě to děsí. Nejen ty cizí příklady, ale i ty vlastní.
Ne asi, ale doufam, ze se to děje jen takovym tem prudickam. Ja rikam furt, do krizku bych s zadnou nesla, když se pak s dítětem je za zavřenými dveřmi. Ona stačí drobná šikana a dítě se neubrání, staci kecy typu no jo maminka te sem musela nacpat, tak jist budeš jako poslední nebo whatever.
@Bubla Bůčková popravdě jsem ráda, že mladší dochodí těch pár měsíců a nebude si jí nikdo moc všímat.
Ona tam chodí ráda, má tam s většinou dětí i učitelek hezké vztahy, ale co mají kmenovou učitelku, tak je to spíše učitelka tak na druhý stupeň ZŠ.
Neříká, že ji nemá ráda. Ale přímo se jí bojí, tak se jí za všech okolností klidí z cesty. Učitelce chybí rok do důchodu.
Naštěstí tam ze zdravotních důvodů bývá méně, ale když tam je, tak to není příjemné a přesně vede ty řeči, "tak když maminka… " dosad si cokoli.
A taky tam mají paní učitelku, co se z důchodu vrátila a ta je zlatá. Ta nemá problém s žádnými dětmi ani rodiči, ale kdo s ní má problém je ředitelka, protože neskáče jak ona píská.
@Cenarius píše:
Můžu poprosit o danou legislativu?Jelikož třeba v celém Brně https://zapisdoms.brno.cz/kriteria-rizeni toto kritérium je a silně pochybuju, že by to bylo protizákoné, jak ty píšeš.
Máš pravdu, zmýlila jsem se. Sourozenecký vztah může být tedy doplňkovým kritériem při rovnosti bodů. Fakt ti přesně neřeknu, kde jsem četla ty kritéria (zjišťovala jsem si to před pár lety), která jsou diskriminační - ty nediskriminační byla právě věk, pak se udával los. Nemám příliš čas to teď dohledávat, ale v rychlosti (sice to není pro MŠ a státní už vůbec), ale ty diskriminační kriteria se příliš lišit nebudou, se podívat tady
Takže ano, opravuji lze tedy sourozence zvýhodnit.
Díky za postřeh
. Neb až budu mít volno - budu muset tedy dohledat, zda lze mít jako kritérium celodenní docházku.
Pro zakladatelku tedy jediné, že pokud si to ředitelka dá do kritérii pro přijetí sourozenecký vztah, asi moc šancí na přijetí dětí mít nebude. A tedy nezbyde než zkusit ještě jinou školku. Ale i kdyby přijetí bylo na spádovou bez šance, tak bych přihlášku i na spádovou školku dala.
To je otřesný