Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud doktorka potvrdi, ze se jedna o neinfekcnk a zdrave dite, vubec bych se s ucitelkama nebavila a bylo by mi jedno, ze jsem neoblibeny rodic.
Co jsem tak vysledovala, v česku to dost řeší, žiju v zahraničí a tu vůbec..to by ty děti do školky nešly skoro nikdy..pokud je to obyčejná rýma, neřešila bych, ale mužou dělat dusno..
ja bych si tonechala teda potvrdit a poslala ředitelce..
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to tak mate? Pani ucitelky povazuji rymu (bilou) za nemoc a vraci dite. Jasne, zelena ryma a kasel a teplota je jina vec. Ale obsc ryma?Chteji potvrzeni od dr, pani dr rikala, ze potvrdi, ze ryma takova jakou ma mala je ok, ale potom jsem velmi neoblibeny rodic. To opravdu vsichni nechavate deti s rymama doma? Nebo jdete cestou nevole? Dekuji
Klasika. Nejsi první, kdo tady řeší něco podobného.
Učitelky nezměníš - čím méně dětí, tím větší klídek. Takže buď budeš oblíbený rodič s dítětem věčně zbytečně doma nebo doneseš papír od mudr. dáš jim jasně najevo, že takhle teda ne, no a budeš neoblíbený rodič ![]()
Tak rýma prostě nemoc je, že ano
. Pokud není alergického původu, tak ve školce nemá dítě co dělat. A musím říct, že dítě s rýmou v kolektivu mě pěkně točí. Takže já učitelky naprosto chápu. On každej tvrdí, že to je "jenom " rýmička, ale je naprosto bezohledné vůči ostatním, ji šířit dál.
Pokud je doktorka ochotna ti to potvrdit, je to výhra.
Donesla bych to do skolky a dite normalne odevzdala taky.
Co znamena neoblibeny rodič? Budou ti ditko šikanovat? Pak stížnost a školku změnit, ted je na to idealni cas, budou zapisy. Nemyslim si ale, ze by to bylo tak horký.
Vodova = virova ryma. Ta je nejvic infekcni. Infekcni dite do skolky nepatri.
Male deti nezvladaji hygienu, utiraji si nosy do rukavu, sahaji na hracky.. siri se to geometrickou radou.
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to tak mate? Pani ucitelky povazuji rymu (bilou) za nemoc a vraci dite. Jasne, zelena ryma a kasel a teplota je jina vec. Ale obsc ryma?Chteji potvrzeni od dr, pani dr rikala, ze potvrdi, ze ryma takova jakou ma mala je ok, ale potom jsem velmi neoblibeny rodic. To opravdu vsichni nechavate deti s rymama doma? Nebo jdete cestou nevole? Dekuji
Ta bílá rýma je nejvíc infekční. Navíc děti ve školce, ale často i na prvním stupni ZŠ, buď neumějí smrkat, nebo nepoznají, že se mají jít vysmrkat. Sopel utřou do rukávu, sahají si na nos, ze kterého teče a rýma s následným kašlem jede po celé školce.
@prokr píše:
Klasika. Nejsi první, kdo tady řeší něco podobného.
Učitelky nezměníš - čím méně dětí, tím větší klídek. Takže buď budeš oblíbený rodič s dítětem věčně zbytečně doma nebo doneseš papír od mudr. dáš jim jasně najevo, že takhle teda ne, no a budeš neoblíbený rodič
Jasně, učitelkám jde jen o to mít co nejméně práce.
Napadlo vás, že jim pak třeba jiní rodiče nadávají, že pustí do kolektivu nemocné děcko, co nakazí ostatní? Protože rýma, ať je jakákoliv, kromě alergické, prostě infekční je a je to projev nemoci, byť lehké. Viděla jste někdy, kam všude ty usoplené děcka tu svoji “neinfekční” rýmičku patlají?
@lucad77 píše:
Jasně, učitelkám jde jen o to mít co nejméně práce.Napadlo vás, že jim pak třeba jiní rodiče nadávají, že pustí do kolektivu nemocné děcko, co nakazí ostatní? Protože rýma, ať je jakákoliv, kromě alergické, prostě infekční je a je to projev nemoci, byť lehké. Viděla jste někdy, kam všude ty usoplené děcka tu svoji “neinfekční” rýmičku patlají?
A ve finále se nakazí ty učitelky. Když budou chodit nemocný do práce, budou na ně rodiče naštvaní. Když zůstanou doma a bude se muset omezit provoz, budou naštvaní taky.
@Hrozina píše:
A ve finále se nakazí ty učitelky. Když budou chodit nemocný do práce, budou na ně rodiče naštvaní. Když zůstanou doma a bude se muset omezit provoz, budou naštvaní taky.
Přesně.
Bych chtěla vidět doktora, co opravdu potvrdí, že vodova rýma (nealergické) je neinfekční.
@Anonymní píše:
je tu asi jen 120 stejných diskusí, beztak se nic nedozvíš a problém s tvojí školkou to nevyřeší
Za covidu jsem nechávala dítě s rýmou doma, teď chodí. Naštěstí máme normální učitelky. Některé děti mají v šatničce i sprej do nosu a umí ho používat, moje teda nemá. Ale teď řádí nějaká debi. ní rýma, co tu má půl vsi a nedá se z toho dostat. Co to sakra je? Jedna maminka má doma dítě jen s rýmou už tři týdny a žádné zlepšení..
@Cuddy píše:
Bych chtěla vidět doktora, co opravdu potvrdí, že vodova rýma (nealergické) je neinfekční.
Nepotvrdí, zkoušela jsem to ![]()
Ahoj, taky to tak mate? Pani ucitelky povazuji rymu (bilou) za nemoc a vraci dite. Jasne, zelena ryma a kasel a teplota je jina vec. Ale obsc ryma?
Chteji potvrzeni od dr, pani dr rikala, ze potvrdi, ze ryma takova jakou ma mala je ok, ale potom jsem velmi neoblibeny rodic. To opravdu vsichni nechavate deti s rymama doma? Nebo jdete cestou nevole? Dekuji