V MŠ odmítají dítě s rýmou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.2.23 15:23

V Ms odmitaji dite s rymou

Ahoj, taky to tak mate? Pani ucitelky povazuji rymu (bilou) za nemoc a vraci dite. Jasne, zelena ryma a kasel a teplota je jina vec. Ale obsc ryma? :nevim: Chteji potvrzeni od dr, pani dr rikala, ze potvrdi, ze ryma takova jakou ma mala je ok, ale potom jsem velmi neoblibeny rodic. To opravdu vsichni nechavate deti s rymama doma? Nebo jdete cestou nevole? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10025
24.2.23 15:33

Pokud doktorka potvrdi, ze se jedna o neinfekcnk a zdrave dite, vubec bych se s ucitelkama nebavila a bylo by mi jedno, ze jsem neoblibeny rodic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
24.2.23 15:35

Co jsem tak vysledovala, v česku to dost řeší, žiju v zahraničí a tu vůbec..to by ty děti do školky nešly skoro nikdy..pokud je to obyčejná rýma, neřešila bych, ale mužou dělat dusno..

ja bych si tonechala teda potvrdit a poslala ředitelce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
24.2.23 15:36
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to tak mate? Pani ucitelky povazuji rymu (bilou) za nemoc a vraci dite. Jasne, zelena ryma a kasel a teplota je jina vec. Ale obsc ryma? :nevim: Chteji potvrzeni od dr, pani dr rikala, ze potvrdi, ze ryma takova jakou ma mala je ok, ale potom jsem velmi neoblibeny rodic. To opravdu vsichni nechavate deti s rymama doma? Nebo jdete cestou nevole? Dekuji

Klasika. Nejsi první, kdo tady řeší něco podobného.
Učitelky nezměníš - čím méně dětí, tím větší klídek. Takže buď budeš oblíbený rodič s dítětem věčně zbytečně doma nebo doneseš papír od mudr. dáš jim jasně najevo, že takhle teda ne, no a budeš neoblíbený rodič :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
24.2.23 16:02

Tak rýma prostě nemoc je, že ano :nevim:. Pokud není alergického původu, tak ve školce nemá dítě co dělat. A musím říct, že dítě s rýmou v kolektivu mě pěkně točí. Takže já učitelky naprosto chápu. On každej tvrdí, že to je "jenom " rýmička, ale je naprosto bezohledné vůči ostatním, ji šířit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
24.2.23 16:11

Pokud je doktorka ochotna ti to potvrdit, je to výhra.
Donesla bych to do skolky a dite normalne odevzdala taky.
Co znamena neoblibeny rodič? Budou ti ditko šikanovat? Pak stížnost a školku změnit, ted je na to idealni cas, budou zapisy. Nemyslim si ale, ze by to bylo tak horký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
24.2.23 16:26

Vodova = virova ryma. Ta je nejvic infekcni. Infekcni dite do skolky nepatri.
Male deti nezvladaji hygienu, utiraji si nosy do rukavu, sahaji na hracky.. siri se to geometrickou radou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
24.2.23 16:31
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to tak mate? Pani ucitelky povazuji rymu (bilou) za nemoc a vraci dite. Jasne, zelena ryma a kasel a teplota je jina vec. Ale obsc ryma? :nevim: Chteji potvrzeni od dr, pani dr rikala, ze potvrdi, ze ryma takova jakou ma mala je ok, ale potom jsem velmi neoblibeny rodic. To opravdu vsichni nechavate deti s rymama doma? Nebo jdete cestou nevole? Dekuji

Ta bílá rýma je nejvíc infekční. Navíc děti ve školce, ale často i na prvním stupni ZŠ, buď neumějí smrkat, nebo nepoznají, že se mají jít vysmrkat. Sopel utřou do rukávu, sahají si na nos, ze kterého teče a rýma s následným kašlem jede po celé školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24609
24.2.23 16:49
@prokr píše:
Klasika. Nejsi první, kdo tady řeší něco podobného.
Učitelky nezměníš - čím méně dětí, tím větší klídek. Takže buď budeš oblíbený rodič s dítětem věčně zbytečně doma nebo doneseš papír od mudr. dáš jim jasně najevo, že takhle teda ne, no a budeš neoblíbený rodič :mavam:

Jasně, učitelkám jde jen o to mít co nejméně práce. :palec: Napadlo vás, že jim pak třeba jiní rodiče nadávají, že pustí do kolektivu nemocné děcko, co nakazí ostatní? Protože rýma, ať je jakákoliv, kromě alergické, prostě infekční je a je to projev nemoci, byť lehké. Viděla jste někdy, kam všude ty usoplené děcka tu svoji “neinfekční” rýmičku patlají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
24.2.23 18:04
@lucad77 píše:
Jasně, učitelkám jde jen o to mít co nejméně práce. :palec: Napadlo vás, že jim pak třeba jiní rodiče nadávají, že pustí do kolektivu nemocné děcko, co nakazí ostatní? Protože rýma, ať je jakákoliv, kromě alergické, prostě infekční je a je to projev nemoci, byť lehké. Viděla jste někdy, kam všude ty usoplené děcka tu svoji “neinfekční” rýmičku patlají?

A ve finále se nakazí ty učitelky. Když budou chodit nemocný do práce, budou na ně rodiče naštvaní. Když zůstanou doma a bude se muset omezit provoz, budou naštvaní taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24609
24.2.23 18:17
@Hrozina píše:
A ve finále se nakazí ty učitelky. Když budou chodit nemocný do práce, budou na ně rodiče naštvaní. Když zůstanou doma a bude se muset omezit provoz, budou naštvaní taky.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
24.2.23 18:41

Bych chtěla vidět doktora, co opravdu potvrdí, že vodova rýma (nealergické) je neinfekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76123
24.2.23 18:43
@Anonymní píše:

je tu asi jen 120 stejných diskusí, beztak se nic nedozvíš a problém s tvojí školkou to nevyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
24.2.23 18:57

Za covidu jsem nechávala dítě s rýmou doma, teď chodí. Naštěstí máme normální učitelky. Některé děti mají v šatničce i sprej do nosu a umí ho používat, moje teda nemá. Ale teď řádí nějaká debi. ní rýma, co tu má půl vsi a nedá se z toho dostat. Co to sakra je? Jedna maminka má doma dítě jen s rýmou už tři týdny a žádné zlepšení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
24.2.23 18:58
@Cuddy píše:
Bych chtěla vidět doktora, co opravdu potvrdí, že vodova rýma (nealergické) je neinfekční.

Nepotvrdí, zkoušela jsem to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect