Dcera neviděla přes rok otce

Anonymní
16.9.17 22:36

Dcera neviděla přes rok otce

Maminky, občas mne z naší situace přepadne splín.. Třeba někoho napadne, jak dceři pomoci..Asi tu nebudu vypisovat detaily, to by vydalo na román…Nicméně pro objasnění situace…:
Dcera nebyla plánovaná, z otce se brzy vyklubal průserář, do práce nechodil, pil, hrál automaty. jenže mne řekl doktor že vzhledem k velké operaci v mládí nebudu moct mít děti, takže malý zázrak. V dcery roce už jsem měla dost živení „vyžírky“ a prudiče a žehlení jeho průserů a ve chvíli když mne před malou v opilosti uhodil jsem s dcerou odešla. Že neplatí alimenty moc neřeším, ale on malou „týrá“ tím, že ji třeba půl roku intenzivně navštěvuje, bere si ji třeba i na jednu noc na přespání, pak se rozloučí že pozítří ahoj a půl roku se neobjeví…Zrušený telefon, v místě bydliště není, prostě se po něm slehne zem…Už to udělal 4×
Poslední zmizení trvá již přes rok :-(…nejdelší co zatím bylo. Dcera se mi snad utrápí, místo aby si zvykla, je to snad čím dál tím horší, pořád se na něj ptá, má obavu že na ni zapomněl nebo že se mu něco stalo…
Jinak je strašně šikovná, chytrá, hodná a empatická, člověk by na ni neřekl že má takové trápení. Jenže pak to na ní přijde a buď ztropí hysterickou scénu a nebo si zaleze a pláče…Často se taky budí s noční můrou, kde se vždycky stane něco mne, myslím že se bojí že přijde i o mne…
No otec nedávno poslal paníze, malé jsem to řekla a ona strašně pookřála, že je tatínek v pořádku a že chodí asi do práce. Veliká radost, ohromná…Na chvilku ji to pomohlo, ale teď už zase začíná splín…A mne napadla taková šílenost, asi je to hloupost, ale prostě mě napadlo, že bych nějakým způsobem posílala vzkazy jakoby od něj nebo o něm, jen že je v pořádku..Nevím jestli třeba něco ve stylu té složenky, nebo třeba i pohled, nebo nějakou zprávu že nemůže přijet ale myslí na ní…Na druhou stranu doma nelžeme, říkáme si vše (z mé strany samozřejmě v rámci schopností 6ti letého dítětě pochopit to), tímhle bych to strašně pokazila když by se to dozvěděla…
Ale věřte že vidět prvňáčka plakat že tatínek nepřišel na první den do školy, vidět ji když se vzbudila v nemocnici po narzkóze a ptala se jako první na tatínka, koukat se jak schoulená do klubíčka z ničeho nic brečí pro tátu a nemoct ji pomoct nebo jak ji mrzí když ostatní děti mluví o svých tatíncích, to prostě bolí a udělala bych cokoliv abych ji mohla pomoct…
Jinak psychologa jsme zkoušeli, ale to nemělo žádný efekt, de facto už dávno praktikuji vše, co mi poradili…
Jestli to nebude tím, že se s tím prostě musí poprat a žádné kouzlo neexistuje… :-(..?!?!
Omlouvám se za anonym…možná by bylo i fajn kdyby si to dotyčný přečetl…Ale přesto nechci takovéto věci ventilovat veřejně, snad se nebudete zlobit…Ono to vlastně asi není moc k diskuzi, spíš takové „vybrečení“ do klávesnice…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4166
16.9.17 22:42

A penize prisly slozenkou? Neslo by ho vypatrat? Pokud z uctu, tak poslat zpet treba 50Kc a do poznamky dat dcera se trapi ozvi se nebo neco takoveho? Je to smutne. Pohledy bych se bala ze se nakonec otoci proti tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.17 22:47

@tini jojo, přišlo složenkou, na poště mi zjistila jen odkud to posílal, to mi ale vůbec nepomohlo, je to sice město 10 km od nás, ale nemám šanci někde číhat, je to okresní město kam navíc vůbec nejezdíme a nemám ani tip kde by se tam mohl zdržovat :-(…Ale jinak super nápad s tím účtem, geniální, to by mne nenapadlo! škoda že to nemohu použít…
Druhá věc je, že až se uvidí, tak bude velká euforie a pak zase budu jen čekat, kdy se znovu vypaří..
S těmi pohledy máš asi pravdu :-(…

• Citovat
  • Upravit
1883
16.9.17 22:48

Příklad toho, že dítě potřebuje oba rodiče.

Já bych aplikoval pravdu. Nemá tě rád.

A nechal svěřit do výhradní péče. A utnul veškerý kontakt.

Časem si zvykne, později jako dospělá pak snad pochopí.

Hodne štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.9.17 22:49

Vvv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.9.17 22:52

Nenechala bych ji trápit. Udělej ostrý řez. Táta je lump a nemá cenu se pro něj trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.9.17 22:54

Nepodporovala bych ji ve smutku. Řekni jí, že se trápí pro nepravého a už jí k němu nikdy nedávej. Budte šťastné spolu.

Výstižné… nelhala bych pohledy… to se muže obrátit proti tobě za pár let…když dcera pochopí že otec zájem nikdy neměl, byla by zklamaná ještě víc.. že otec vlastně o ní zájem nikdy neměl a ty jako matka ji neřekla pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.17 22:56

@AlphaOmega docela drsné, pravdu ano, ale já ji raději nějak zaobalím…Mám husí kůži jen to „nemá tě rád“ čtu!!! To bych ji nikdy nedokázala říct :-(…
Samozřejmě je možné, že by to bylo sice velké zklamání, ale lépe by se s tím třeba pak vyrovnala?!
Jenže on když spolu byly, ji neustále říkal jak je jeho princezna a jak ji miluje. Těžko ji to vyvrátím, hádala by se.
Když jsem se zeptala dcery, za co vlastně taťku tolik miluje, řekla mi, že za to, co pro nás udělal. Na otázku co tím myslí bylo, že utratil hodně penízků za panenku k minulému svátku a pro mne jednou přinesl zmrzlinu. To se vám pak otvíra kudla v kapse, když urvaná z práce, domácnosti a péče o dítě slyším tohle. Ale udržela jsem se :-).

Dceru ve výhradní péči mám, zakázaný styk ne a ani bych to neudělala.

• Citovat
  • Upravit
4071
16.9.17 22:58

První co mě napadlo, jestli třeba není ve vězení. Dcery je mi upřímně líto. Ponese si to celý život v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.17 23:07
@sediza píše:
První co mě napadlo, jestli třeba není ve vězení. Dcery je mi upřímně líto. Ponese si to celý život v sobě.

To určitě není, já jsem i v kontaktu s PČR, jelikož druhá jeho bývalá partnerka na něj podala TO pro neplacení výživného a v tuto chvíli je hledaný a oni mi občas volají, zda o něm nevím…
Děkuji, to mne právě mrzí, že minimálně bude mít vztak k chlapům tímhle strašně narušený :-(…A bojím se aby kvůli tomu jak teď stráda nenalítla prvnímu „blbečkovi“ kterého potká…

• Citovat
  • Upravit
1386
16.9.17 23:08

Podívej… já teda o výchově dětí vím velký prd. Ale jedním jsem si celkem jistá. Pokud to utneš, jak tu holky radí, tak jo, bude to zlé, ale snad jednou holčina pochopí, že tatínek prostě byl haj. l a nestál o ni - protože ON byl narušený, ne ona špatná. To jí prosím tě nezapomeň vysvětlit…
Pokud ho ale necháš dělat, co dělá doteď, tak bych viděla hodně velkou pravděpodobnost, že z ní vyroste silně závislá osoba, která bude dělat první poslední, aby se každému zavděčila, bude mít nulové sebevědomí, bude partnerům viset na krku a odejde od ní každý. A ona si bude jen opakovat, že stejně jako tatínek, a nejpozději do pětatřiceti z ní bude zahořklá jedovatá zlá ženská. Což je to nejmenší, protože to peklo, kterým si projde do té doby, bude mnohem horší.
NESMÍ se naučit, že to, jak se k ní lidi chovají, závisí na tom, jak se chová ona sama!!! Nesmí si vytvořit pouto, že je hodná, tatínek přijde, zlobí, tatínek nepřijde… eventuálně tatínek tu není, protože jsem zlá, špatná, kdoví co dalšího.
Z tohohle úhlu pohledu je prostě každá další návštěva „tatínka“ krokem nad propast. Věř tomu, že pokud si ty měsíce, co jsou spolu, skvěle rozumí, tak pochopitelně o to zoufaleji jí pak bude šrotovat v hlavičce, proč když je to tak super, proč o ni tatínek nestojí… začne hledat chyby na sobě, to je nevyhnutelné. Tatínek je pro holčičky vždycky pánbůh, občas i maminka, a ti nikdy nejsou zlí a špatní, rozumíš… vždycky je špatné dítě, protože kdyby špatné nebylo, tatínek by od něj neodcházel nebo ho třeba maminka nebila.

Čím dýl si s ní bude takhle pohrávat, tím větší bordel bude holka v hlavě mít. Nesrovná si to ještě hodně dlouho, možná kolem dvaceti pochopí, že tatínek je kripl, a v pětadvaceti, jakým způsobem jí ubližoval. Do té doby je prostě na tobě, abys ji chránila.

Takže pokud to jde (v tom se fakt nevyznám), tak ta výhradní péče a otce naprosto odříznout.
Jo a mimochodem, nediv se jí, že má noční můry… U nás vyhrožovala máma, že od rodiny odejde a mě tam nechá, když mi bylo tak sedm, osm… dá se říct, že mě to poznamenalo na celý život, minimálně ve vztazích k lidem. A jo, ještě pořád mám noční můry týkající se dětství, i po třicítce…
To jen abys věděla, čím malá prochází.
Neprodlužuj jí to trápení. Za každý měsíc, co ještě „bude mít tatínka“, bojím se, zaplatí hodně ošklivou daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
16.9.17 23:12

A ty mas partnera? Mate v rodine muzsky vzor, treba dedecka, strejdu, svagra, ktery by s ni byl v kontaktu, mel ji rad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.9.17 23:12
@LAlezane píše:
Podívej… já teda o výchově dětí vím velký prd. Ale jedním jsem si celkem jistá. Pokud to utneš, jak tu holky radí, tak jo, bude to zlé, ale snad jednou holčina pochopí, že tatínek prostě byl haj. l a nestál o ni - protože ON byl narušený, ne ona špatná. To jí prosím tě nezapomeň vysvětlit…
Pokud ho ale necháš dělat, co dělá doteď, tak bych viděla hodně velkou pravděpodobnost, že z ní vyroste silně závislá osoba, která bude dělat první poslední, aby se každému zavděčila, bude mít nulové sebevědomí, bude partnerům viset na krku a odejde od ní každý. A ona si bude jen opakovat, že stejně jako tatínek, a nejpozději do pětatřiceti z ní bude zahořklá jedovatá zlá ženská. Což je to nejmenší, protože to peklo, kterým si projde do té doby, bude mnohem horší.
NESMÍ se naučit, že to, jak se k ní lidi chovají, závisí na tom, jak se chová ona sama!!! Nesmí si vytvořit pouto, že je hodná, tatínek přijde, zlobí, tatínek nepřijde… eventuálně tatínek tu není, protože jsem zlá, špatná, kdoví co dalšího.
Z tohohle úhlu pohledu je prostě každá další návštěva „tatínka“ krokem nad propast. Věř tomu, že pokud si ty měsíce, co jsou spolu, skvěle rozumí, tak pochopitelně o to zoufaleji jí pak bude šrotovat v hlavičce, proč když je to tak super, proč o ni tatínek nestojí… začne hledat chyby na sobě, to je nevyhnutelné. Tatínek je pro holčičky vždycky pánbůh, občas i maminka, a ti nikdy nejsou zlí a špatní, rozumíš… vždycky je špatné dítě, protože kdyby špatné nebylo, tatínek by od něj neodcházel nebo ho třeba maminka nebila.

Čím dýl si s ní bude takhle pohrávat, tím větší bordel bude holka v hlavě mít. Nesrovná si to ještě hodně dlouho, možná kolem dvaceti pochopí, že tatínek je kripl, a v pětadvaceti, jakým způsobem jí ubližoval. Do té doby je prostě na tobě, abys ji chránila.

Takže pokud to jde (v tom se fakt nevyznám), tak ta výhradní péče a otce naprosto odříznout.
Jo a mimochodem, nediv se jí, že má noční můry… U nás vyhrožovala máma, že od rodiny odejde a mě tam nechá, když mi bylo tak sedm, osm… dá se říct, že mě to poznamenalo na celý život, minimálně ve vztazích k lidem. A jo, ještě pořád mám noční můry týkající se dětství, i po třicítce…
To jen abys věděla, čím malá prochází.
Neprodlužuj jí to trápení. Za každý měsíc, co ještě „bude mít tatínka“, bojím se, zaplatí hodně ošklivou daň.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
16.9.17 23:17

Řekni dceři, že je tatínek hloupý, když nechce být s tak báječnou holčičkou jako je ona, a že to není její vina, že si tát šoatně vybral, je to prostě hlupák.. hodně ji objímej a mluv s ní o tom.. ona ta planá naděje živená bolí víc než ta realita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
16.9.17 23:17

Ja bych ji asi narovinu povedela o tom, jajou ma tata povahu…ze jsou lidi, kteri i kdyz jsou dospeli, tak se chovaji jako deti.Ze ji ma sice moc moc rad, ale ze tak nejak nevi co sam se sebou a neumi dodrzet slovo a povinnost (tak jako ona kdyz treba slibi, ze se bude rychle oblikat, neodmlouvat,…ale pak se ji nechce a nedodrzi to).Ja se synem mluvim hodne na rovinu. Treba jsem si ted vzpomnela, jak jsem mu vysvetlovala, proc jsou nektery deti v decaku…ze je rodice maji radi, ale neumi se o ne poradne starat s ze je teda lepsi, aby byli mezi hodnyma tetama v domove.Tim jsme se dostali i k zavoslosti na alkoholu a drogach.Ted mu bylo pet a myslim, ze informace na rovinu bere dobre.
Sice to neni dobre ocernovat druheho rodice, ale v tomhle pripade bych to v zajmu dcery trochu udelala. Nijak bych ho neprikraslovala, zduraznovala, ze to neni jeji chyba a jestli se to nijak nezlepsi, odstrihla bych ho.Aby si chodil jednou za pul roku lecit svedomi na ukor maly holky, to neni fer. Akorat ji blbne hlavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna