Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Bývalá žena mému muži napsala, že se začátkem šk. roku pořídila věci za 3000 a prý budou další, žádá tedy polovinu částky. My jsme pro jí přispět, ale já si myslím, že by mohla doložit alespoň pár účtenek. A tak se ptám, je to ok, nebo prudím? (vycházím z toho, ze takto může priste napsat castku klidne vyssi, kdyz to nemusi dokladovat). Díky za názory
@daisy1 píše:
Bývalá žena mému muži napsala, že se začátkem šk. roku pořídila věci za 3000 a prý budou další, žádá tedy polovinu částky. My jsme pro jí přispět, ale já si myslím, že by mohla doložit alespoň pár účtenek. A tak se ptám, je to ok, nebo prudím? (vycházím z toho, ze takto může priste napsat castku klidne vyssi, kdyz to nemusi dokladovat). Díky za názory
Bral bych jako samozřejmost veškeré účtenky, jinak toho jde snadno zneužít.
@daisy1 pokud to takhle nedělá neustále, asi bych nic nechtěla vidět, ono začátek roku je opravdu nákladný. Ze své zkušenosti to také tak dělám, když je na dceru nějaký větší výdaj, slušně tatínka poprosím a nikdy s tím neměl problém ani teda jeho přítelkyně. My teda máme hezké vztahy bez konfliktů.
@daisy1 myslím, že 3000,–- je adekvátní částka, tedy polovina z toho
Nevím no, stálo mě to pár stovek, rozhodně ne 3 000,–. Záleží co všechno nakoupila, takže účtenky jsou samozřejmost.
Už se nám právě stalo, že tvrdila, že rovnátka stály 9000 a chtěla půlku. Jen díky tomu, že ortodonta mám po cestě do práce, jsem to ověřila, platila 4500 a to mi ještě zubař řekl, že 800 - 1000 ji musela dát pojišťovna…
@daisy1 tak pokud už takhle jednou lhala, to bych potom ty účtenky chtěla také.
@katrih píše:
@daisy1 tak pokud už takhle jednou lhala, to bych potom ty účtenky chtěla také.
Přesně!
Od těch rovnátek jsme tábory, kroužky a další rovnátka řešili vždy přes účtenky a teď to asi zase zkouší
. Sama je účetní, tak by to mohla chápat
.
@daisy1 píše:
Od těch rovnátek jsme tábory, kroužky a další rovnátka řešili vždy přes účtenky a teď to asi zase zkouší. Sama je účetní, tak by to mohla chápat
.
A jak ti pak ta rovnátka vysvětlila?
@Emimin7 no ona pak začla říkat, že platila zálohu a platila doplatek a popletla součet těchto dvou položek a pamatovala si jen 4500 a vynásobila to teda 2× díky rozložené platbě. Nevím, zdali to je k pochopení, ale myslím, že jako účetní by se jí takový omyl stát neměl…
Nebo opakovaně lamentovala, co ji stálo za kluka očkování proti chřipce (nebo klíšťatům) a chlap od pojišťovny zjistil, že to bylo zdarma… ale to musím napsat, že nám to jen pořád podsouvala, o peníze si tenkrát neřekla.
Vasi potrebu videni uctenek chapu. Na druhou stranu by me hamba fackovala neprispet svymu diteti na skolni pomucky. Chlap mel uz v srpnu dat bejvalce treba o 2 tisice vic s tim, ze to ma na pomucky a zacatek skoly.
@daisy1 píše:
Nebo opakovaně lamentovala, co ji stálo za kluka očkování proti chřipce (nebo klíšťatům) a chlap od pojišťovny zjistil, že to bylo zdarma… ale to musím napsat, že nám to jen pořád podsouvala, o peníze si tenkrát neřekla.
Takovému člověku bych bez doložení rozhodně neplatil.