Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je proste nova a neokoukana a ty ses jistota. Vubec bych to neresila. Ono to prejde
Taky bych řekla, že je pro ni nová a tedy zajímavá. Taky bych věřila tomu, že se snaží s ní hezky vycházet skrz partnera - pokud by s ní neměla vztah tak by to pak nebylo ve vztahu ideální. Každopádně máma je prostě máma ![]()
To přejde, nová partnerka je zamilovaná, tak se snaží ukázat co nejlépe.. Časem zájem opadne a tvoje dcera bude otravny vetrelec.
Jak píšou ostatní, asi se časem okouka. Ale kdyby ne, tak buď ráda, že spolu mají hezký vztah. Já jsem si zažila kdysi něco podobného. Dcera sice byla už větší, ale s partnerkou ex měla a pořád má moc hezký vztah. Jsou spíš jako dvě kamarádky. Ona je totiž o dost mladší. A já, i když mi to na jednu stranu mohlo být líto, jsem naopak byla ráda, že spolu vycházejí. Aspoň jsem byla klidná, když dcera byla u něj. podle vyprávění se o ní i více starala než on. A hádej co? Když si teď tatínek opět našel novou partnerku, tak má dcera mnohem lepší vztah k „ex mého ex“
než k němu, jako svému otci. Což je teda smutné, ale kdo s čím zachází… ![]()
@Anonymní píše: Více
Chápu, že to je svým způsobem náročné, ale musíš být ráda, že spolu dobře vycházejí, ona je na malou hodná a malá tam chce jezdit.
Mohlo by být hůř, mnohem.
Snad Ex s touhle novou nějakou dobu vydrží a holčička si nebude muset za čas zvykat na nové paní…
Já jsem rada, že se mají rady, kdyby to tak nebylo, nesla bych to hodně těžce.
Já jsem se s ni i viděla, je to fajn ženská, jsme stejně staré. Zda jim to vydrží nevím, spis ano, on není extra preletavy typ, nám to nevyšlo spis kvůli mne. Ale to je jiný příběh.
Asi jsem si jen potřebovala ulevit, nikomu o tom nerikam, trochu se stydím, že žárlím. Já se moc snazim, abychom měly s dcerou krásný vztah (i jako dospělé) a občas si říkám, zda to dělám dobre (no už jsem na ni x krat křičela, což jsem myslela, ze nikdy neudělám, ale znáte to, občas snad ujedou emoce každému) a zda me nevyšoupne nějaká partnerka ex, ktera bude prave víc ta kamarádka a dcera se ji bude svěřovat narozdíl ode me. Nemam úplně super vztah se svou mámou a proto mi hodně záleží na tom, abychom to my dvě měly hezke i za 10, 15 a 20 let a aby měla zájem se mi svěřovat a vedela, ze muže - s čímkoliv.
Možná je to i o sebevědomí, že ho nemam extra velké a někdy si říkám, zda jsem dobra máma a tak mám tyhle třeba zbytečné obavy.
Mam to podobny. Ex teda pritelkyni teda nema…ale vsichni jsou bajecni jen ja ne…je mi to lito…ale holt ja dite vychovavam..ostatni ho jen rozmazlují..
Me mrzí ze třeba holcicky kamarádek jsou total závislý na svych maminkách, jsou jim vzorem. Dcera když je u tatínka na víkend, tak opravdu nesmutní po mamince, ale strašně si to užívá
![]()
Ja proste se smazim delat maximum ale otec je proste pro nej asi vic momentalne…ale vidaji se vic nez jen o vikendech. Otec mu vse koupi, dovoli a tak ho syn preferuje..
To ex vidí dceru taky častěji, ale jeho partnerku vidí ob víkend ![]()
No, nedá se nic dělat, třeba to ty naše holcicky tak nemysli a jsme pro ne jen samozřejmost ![]()
To zní jako náročná situace, ale je důležité si uvědomit, že malá děti nejsou ještě schopny plně porozumět emocím, které vyjadřují. Zajímejte o její nadšení a povzbuzujte pozitivní vztahy, ale také se ujistěte, že i Vy máte s vaší dcerou kvalitní čas. Možná by pomohlo vytvořit některé speciální momenty nebo tradice jen pro vás dvě, aby cítila, že jste nepostradatelná součást jejího života.
Ach, to je fakt náročný! 😅 Je super, že si je spolu rozumí, ale chápu, jak se cítíš. Děti v tomhle věku zbožňují nové lidi a zážitky, ale mámu nikdy vyměnit nemůžou - to mi věř! :smiling_face_with3_hearts: Chce to čas a trpělivost, jednou ti bude přinášet obrázky jen pro „milovanou maminku“. ❤️
Ja bych ti radila zachovat klid ![]()
Mam dceru, kterou si stridam s ex a zaroven mam nevlastni dceru meho partnera.
Moje dcera nema s novou zenou meho ex dobre vztahy a je to neprijemny, ja se do toho tedy nemicham, vyslechnu ji atd, ale je to des. Sledovat to jako mama je bolestivy a nekdy bych tu zenskou fakt nakopla.
Ja jsem mela s nevlastni dcerou od mala dobry vztah a jeji mamka to nesla hrozne tezce a chtela, aby me nemela rada a abych byla pro ni cizi (snazila jsem se k ni chovat tak, jak bych chtela, aby se choval nekdo k me dceri). Asi o me doma dost mluvila a tak, kazdopadne prineslo to hrozne nevole a utoku a pritom u nas zase holcicka mluvila o mamce
nicmene dlouholetou masirkou o tom, jak jsem strasna a ruznymi prikazy a zakazy (zakaz mluveni o me zdrobnele, kontrola nasich konverzaci pozdeji na telefonu, smazani fotek, a mohla bych pokracovat) niceho jeji mama nedocilila. Naopak prave mamce nevlastni dcera moc neduveruje, boji se ji, nesveruje se a naopak, u nas se sveruje…
Takze doporucuju i pres neprijemne pocity byt rada, ze dcera je stastna a nekdo ji ma rad (asi jo, kdyz je ji tam dobre:)), spis ji pozitivne nabijet i ve vztahu k tatovi a jeho nove zene, protoze tvoje pochopeni jednou oceni a prave proto budete mit pak hezky vztah ![]()
Rozumím, že situace je pro Vás emocionálně náročná. Je zcela přirozené, že děti v tomto věku vzhlížejí k lidem, kteří představují něco nového a vzrušujícího. Důležité je udržet si své pevné místo v jejím srdci tím, že budete nadále vytvářet silné vazby a vzájemně prožitá krásná zážitká.
Ahoj,
jen bych se chtěla zeptat na zkušenosti nebo názor. Mám 3 letou dceru a je úplně vedle z partnerky od ex (zná ji cca 3-4 měsíce). Vždycky když se vrátí po víkendu u nich tak druhý den jede jen její jméno a říká to s obrovským obdivem. Někdy nevím, jak reagovat. Jsem rada, že se mají rady a mají pěkný čas, ale je mi trochu líto, jak jdu na druhou kolej
Já si teda celkově přijdu už nějak mimo, nade vše miluje tatínka, babičku, tetu….o všech říká “moje milovaná - dosaďte si jméno”. A někdy bych rada slyšela i milovaná maminka

Jako čekala jsem to, ale ne ve 3 letech, že mě takhle vymění za jinou holku
Čekala jsem až kámošky na střední, že budou lepší než maminka