Dcera objímá děti, druhé dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
462
9.9.13 08:18

Dcera objímá děti, druhé dítě??

Ahoj všem,

mam takové dilema.. mame dceru necelý rok a půl.. je taková spíš hodně přemýšlivá a zkoumavá..

Druhé dítě jsme plánovali až bude chodit do školy.. jenže to nam pak došlo, že bychom asi měli 2 jedináčky.. a to nechceme..
tak jsem uvažovali až začne chodit do školky.. a bude samostatnější..

Jenže dcera pořád objímá děti! Včera když jsem byli v obchodě uviděla tam holčičku byly ji asi 4roky a letěla za ní přes cely obchod a objala ji..!! a kdybychom ji nevzali tak se s ní objima až do teď.. :-)))

bydlime na dědině, takže tady moc dětí není.. do mateřského centra chodíme jednou týdně.. tam si s dětma moc nehraje, spíš se na ně dívá.. a jak uvídí nějaké dítě, které se ji libi tak za ni jde a objima ho..

Myslite, že bychom se měli snažit o druhé už teď, že nam tak dava na jevo, že by někoho k sobě chtěla??
na druhou stranu 9 měsíců je dlouhá doba.. třeba pak bude jina?
ale zatim si nedovedu představit, že bych měla 2 děti asi bych to zatím nezvládla.. ale za těch 9 měsíců zase dcera bude jiná, že..

mam uplně peklo v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
9.9.13 08:20

Druhé dítě si přece nepořizuješ jako hračku pro první dítě.

• Citovat
  • Upravit
462
9.9.13 08:22
@Timinka píše:
Druhé dítě si přece nepořizuješ jako hračku pro první dítě.

To vůbec:-) to jsem nechtěla aby to tak vyznělo.. spíš, že ona pocitově potřebuje někoho k sobě.. že nechce byt sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.9.13 08:22

@moonulkaa počítej taky s tím, že nemusíš otěhotnět hned. A ano dcerka bude úplně jiná, je vidět každý den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
9.9.13 08:23

Jak říká Timinka, druhé dítě se nepořizuje jako hračka pro první dítko. Dítě bych měla, až ho budu chtít sama a ne až si o něj řekne sourozenec. Ale na druhou stranu alespoň vidíš, že má děti ráda a že bude mít ráda i sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.9.13 08:26
@moonulkaa píše:
To vůbec:-) to jsem nechtěla aby to tak vyznělo.. spíš, že ona pocitově potřebuje někoho k sobě.. že nechce byt sama

hele, mám tři děti a všechny jsou to tulivé objímací typy. jako už chodí do školy, takže už se nevrhají na cizí neznámé lidi, nicméně objímací jsou fakt pořád. mezi sebou dokáží vés solidní bitky, zejména nejstarší s nejmladším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.9.13 08:32
@moonulkaa píše:
To vůbec:-) to jsem nechtěla aby to tak vyznělo.. spíš, že ona pocitově potřebuje někoho k sobě.. že nechce byt sama

já chápu, že jsi to tak nemyslela, ale zde se chytá za každé slovo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
9.9.13 08:37

@moonulkaa - nejstarší se taky strašně rád tulil a vydrželo mu to dodnes. Když se narodil prostřední, chtěl ho pořád hladit a objímat, jenže z brášky se vyklubalo absolutně netulivý dítě :lol:. A taky mu to vydrželo dodnes. Stačí mu držet za ruku, nesnáší pusinkování, dost nerad se objímá (mají ve školce jednu objímací holčičku, co si to nechce dát vysvětlit :zed:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
9.9.13 08:37

@moonulkaa meli jsme to s prvni dcerou to same, vrhala se po kocarcich, ale my chteli vzdycky deti u sebe, aby moli vyrustat spolu a hrat si, tak jsme se na to na roce dcery vrhly a druha byla hned na prvni pokus, byl to sice ze zacatku zahul pro nas, ale nelituju, jsou uz velke a meli krasne spolecne detstvi a moc si ted rozumi,
s tim rozumem co mam ted bych zacala se snazenim az po druhem roce ditete

Příspěvek upraven 09.09.13 v 08:40

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
9.9.13 08:38

To je na tobě. Já bych nechtěla děti blízko po sobě, ale je to asi hodně tím, že já mám skoro dvouletého kojeného závisláka a přišlo by mi to vůči ní nefér. Ale její stejně starý kamarádi jsou schopní být 14 dní sami u babiček, takže jim by nevadilo, že maminka je týden pryč a vrátí se s nějakým „vetřelcem“ co bude ocucávat jejich prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
9.9.13 08:42

Podle malý bych se neřídila. Jak sama píšeš- bylo by to minimálně 9 měsíců a kdo ví, jaká za tu dobu bude. Malej například nijak děti neobjímal, k miminkům se nehrnul, ale z našeho miminka byl nadšený a teď už děti objímá :mrgreen: Takže se řiď podle sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
9.9.13 08:44

Nevim, moje dcera v tomto veku taky objimala na potkani. Si myslim, ze to patri k vyvoji. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
9.9.13 08:49

Moje dcera je taky hodně mazlivá k dětem a nikdy mě nenapadlo, že bych jí kvůli tomu pořizovala sourozence… na hraní má panenky, plyšáčky, mazlí se s nima a mazlí se se mnou.. několikrát denně, teď ještě víc, protože začala chodit do školky a chybím jí, tak se se mnou hodně chodí tulit :) S dětma na ulici jsem jí vysvětlila, že se jim to nemusí líbit, když na ně šahá a hladí je, ona spíš než objímání přijde a hladí po zádech, tak už to dělá míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.9.13 09:29

Myslím že i tak mazlivý dítko žárlit na sourozence bude, ono je něco jinýho obejmout czí dítě, a mít doma miminko, který mamince visí u prsa..každopádně sourozenec blízký věkem se pro každé dít dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.9.13 09:33
@janica252 píše:
Moje dcera je taky hodně mazlivá k dětem a nikdy mě nenapadlo, že bych jí kvůli tomu pořizovala sourozence… na hraní má panenky, plyšáčky, mazlí se s nima a mazlí se se mnou.. několikrát denně, teď ještě víc, protože začala chodit do školky a chybím jí, tak se se mnou hodně chodí tulit :) S dětma na ulici jsem jí vysvětlila, že se jim to nemusí líbit, když na ně šahá a hladí je, ona spíš než objímání přijde a hladí po zádech, tak už to dělá míň…

Kristova noho! A furt se to tady bude překrucovat :zed:
Oni přece nechtějí druhé dítě jako hračku pro první! Jak jsi na to přišla? Druhé dítě bylo od začátku v plánu. Zakladatelka jen přemýšlí, kdy je vhodná doba ho pořídit s ohledem na staršího sourozence. Na tom je snad něco nenormálního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin