Dcera odmítá kakat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hanka Adamov píše:
@LimitedEdition díky, asi budu muset pořídit trubičku. Ale už jen ten čípek byl boj, tak nevím. V tomhle teda malá nespolupracuje…
Když máš problém s čípkem, trubičkou v zadečku bych jí nešťourala, bude mít ještě větší blok. Tomu našemu (2roky) pak stačilo jen postrašit, že dostane čípek, když neudělá bobo, vyvalil oči a začal tlačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ŠárkaPu to jste si tedy užili… doufám, že se z toho dokážeme vymotat dřív…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucius08 zkusím ještě vyjednávat mírovou cestou, taky se bojím, že ten blok ještě posílím, když zvolím špatnou taktiku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka Adamov to jo, ale vůbec netuším co jsem udělala špatně, že se tak zasekl. Teď mám druhé dítko, kde pomalu začínáme taky s nočníkem a už teď se desim, aby se to neopakovalo. Jinak ten forlax byl prášek rozpustný ve vodě, syn ho pil bez problémů. Osobně bych čípky nedoporučovala, jako dítě mi ho rodiče taky dávali a měla jsem z toho uplne trauma. Tak snad to bude u vás brzy v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga u nás to doporučila na změkčení stolice.. asi to prostě upravuje trávení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka Adamov nám zafungovala jednou mírová cesta, manžel pak musel valit do hračkářství koupit velký traktor. (Vykadil se po 4dnech a až s druhým čípkem) Nikdy bych nevěřila jakou radost budu mít z hov**
Laktuosaza zabrala až za 6dni pak. Jinak jsme pak dávali čípek asi 3dny každý den (do 10min. se s křikem vykadil) a pak ob den, a pak když jsem ho vytáhla, tak se raději vykadil sám, od té doby máme klid. Musím zaklepat. Dávala jsem mu na pití hodně džusiku, hodně jablíček a hrušek jsem se do něj snažila dostat. Jogurty… A probiotika…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka Adamov píše:
@LimitedEdition díky, asi budu muset pořídit trubičku. Ale už jen ten čípek byl boj, tak nevím. V tomhle teda malá nespolupracuje…
Dcera taky nechtěla spolupracovat. To byl boj jak o život. ocásek a taťka si bude Hlavně jsem to hodně namazala, aby jí to nezabolelo. A hlavně pomalu a opatrně, ze začátku řvala, že to nechce. Ale pustila jsem jí pohádku tak se zakoukala a pak už to nevnímala. Ale držela jsem jí u toho nožičky od sebe a trošku ve vzduchu. Štourala jsem opatrně snad pět minut a ne moc hluboko, stačilo kousek a už jsem cítila jak to narazilo na ten bobek. Ale fakt to pomohlo a do pár minut bylo hotovo a bylo fakt vidět, že se jí ulevilo, protože fakt nekakala deset dní a to bříško už jí muselo bolet.
Příspěvek upraven 28.02.18 v 14:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn to měl ve 2,5 roce, cca měsíc děs běs, všechno se muselo přizpůsobit tomu, jestli je zrovna vykakaný. Jinak byl nervózní, protivný, hrůza. Byl týden u babi, která kolem něj skáče a splní mu každou blbost + já v porodnici s dcerou.
Cpali jsme do něj přesnídávky se švestkami + švestkovou šťávu Hipp a jogurty. Za každý bobek pochvala. Nakonec se to upravilo poté, co jsem mu řekla, že žádné tanečky kolem něj nebudou, přestala jsem to řešit, když hysterčil, tak jsme mu pouze v klidu řekli, ať se vykaká a za každý úspěch dostal zcela nevýchovně lentilku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond zkusím tenhle přístup taky. No stejně mě dostala tam, kam chtěla. Na nočník kašlu, ať klidně kadí do plíny do dvaceti, hlavně ať kadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka Adamov píše:
Já jen nechápu… plíny jsou pro mimina a do nočníku to nejde tak jednoduše, tak prostě nebude kakat. Když se jí zeptám, kdy bude, tak prý až bude velká nebo v pondělí… když jí dám plínu, tak mi vzpurně oznámí ALE JÁ NEBUDU TLAČIT
Taky jsme to měli v tomhle věku. Spousty vyprávění, jak bude nočník rád a záchod rád a jak spláchnem tak…no to už tady bylo
Pak teda naštěstí odměna a potlesk zabrali, pak znovu příběh o záchodu a příště už dobrý
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima tak to je záhul… mi to přijde, že už teď bylo u nás posledních pár dnů o ničem, fakt doslova na h… Ani si neumím představit, jaké to muselo být. No před chvílí se konečně zadařilo, s řevem a sebezapřením plíny. Nakonec se smála, že bobek půjde za trest do popelnice a ne na tobogán do záchodu a zítra už to bude dobrý, protože bude bobek malý. Tak uvidíme zítra. No trochu mám obavy, že tak jednoduché to nebude, ale uvidíme. Nakecali jsme jí, že máme nové plíny pro velké děti, tak s tím souhlasila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, prosím o zkušenosti.
Dcera má přesně dva roky a pátý den je bez pleny. Čůrá do nočníku a plenu má jen na spaní. Jenomže už tři dny nekaká..dneska se jí určitě chtělo , hodně prděla a smrděla
(omlouvám se za podrobný popis) ale jakmile jsem ji dala na nočník tak to zadržela a nekaká. Co mám dělat? Dát zase plenu je podle mě hloupost. Nepočurá se ani v autě, obchodě, kočárku, na procházce, tak se mi nechce jí dávat plenku.. Děkuju za postřehy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn s přechodem na nocnik začal kakat jednou za dva-tri dny, kdyz měl plenku, kakal kazdy den. Ze zacatku měl i dost zacpu, verim, ze psychosomatickou. Musela jsem mu ob den dat k jídlu neco, po čem fakt musel - u nas nejlepší nastrouhané jablko s mrkvi. Byt tebou, plenku nevracim, jen do stravy přidej neco na změkčení stolice (vlaknina, ovoce, …), připadne nejake šetrné ,,projímadlo” ala svestky atp. Ono se to časem srovná. S doktorem bych to resila az kdyby to trvalo treba tyden nebo by dcera mela i jiné potíže, jako bolavé břicho, horečka,…
- Citovat
- Upravit
@Marie432875 píše:
Syn s přechodem na nocnik začal kakat jednou za dva-tri dny, kdyz měl plenku, kakal kazdy den. Ze zacatku měl i dost zacpu, verim, ze psychosomatickou. Musela jsem mu ob den dat k jídlu neco, po čem fakt musel - u nas nejlepší nastrouhané jablko s mrkvi. Byt tebou, plenku nevracim, jen do stravy přidej neco na změkčení stolice (vlaknina, ovoce, …), připadne nejake šetrné ,,projímadlo” ala svestky atp. Ono se to časem srovná. S doktorem bych to resila az kdyby to trvalo treba tyden nebo by dcera mela i jiné potíže, jako bolavé břicho, horečka,…
Děkuji. Ona dcera kadila každý den nebo jednou za dva dny i dříve. Ale teď na ní vidím že se jí chce ale schválně to zadržuje. Strouhané ovoce jí denně, pečivo ani sladkosti vůbec tak snad to nebude dlouho trvat. Na snídani jí dám smoothie ze švestek a jablka tak uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit