3 leté dítě a neříká si na záchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
3 leté dítě a neříká si
Ahoj, máme doma 3 letého chlapečka, který si stále neříká na záchd. Jsme bez plen, ale musím neustále hlídat hodiny, aby se nepočůral. Pokud to takhle funguje je bez nehody a čůráme do záchodu bez obtíží. Jak zapomenu, řekne až po „akci“, že se počůral. Kakání je ještě horší, sedí na kakáčku, ale nic, pak mu dám na noc pínu a hned je plná. Už si nevíme rady. Do školky tím pádem nemůže a tak by tam chtěl. Má někdo podobnou zkušenost? Nějaké rady apod. Prosím o rady a né hodnocení mé osoby díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak neporadím..mé děti si taky neříkali, protože ještě moc nemluvili..spíš ukázali že chtějí nebo si prostě zašli sami..na záchodě je pernamentně prkékno dětské a stolička - když jde dospělý tak si ji oddělá a zase ji tam po sobě dá ( aby to bylo připravené pro děti )
Za začátku taky bojkotovali kadění..celý den nic a pak v noci plná plína..musela jsem přes den vypozorovat že se mu chce a když už to skoro pouštěl tak jsem ho čapla a dala nad záchod aby už to nemohl zadržet..tak zjistil že může do záchodu i kakat, jinak se bál..potom už to šlo samo
- Citovat
- Upravit
Nešlo by ho motivovat právě tou školkou?
Už je dost „velký“ na trochu toho vyjednávání? Co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase mala (2roky) si zacala rikat, az kdyz jsme ji v tom prestali hlidat. Nikdo se ji nepta, jestli potrebuje na nocnik. A taky pomohlo dat nocnik z oci, aby musela prijit a rict co chce. Ale prvni dny byli taky louze kam se podivam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alimdul my odbourali plenky až ve 3 letech. já jsem to dítě vubec neučila. Ve 3 letech mi řekl že plínu nechce a od te doby chodil na WC. neměla jsem ani nočník. šel z plen rovnou na WC. myslim že muže být často problem že maminky to hrotí moc brzo a dítě pak má nejaky blok..kamoška nutila kluka na nočnik od 10 mesicu ted mu budou 3 roky a kajdí zásadně do plíny taky…taky neví co s tim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše děti si neříkaly, ale chodily si sami na nočník. Ten jsem jim nechala v obýváku a když potřebovaly odběhly. Postupně jsme ho pak přestěhovali na záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alimdul Ono se to do září určitě může zlomit. A i kdyby ne, ve školce se chodí neustále houfně čůrat a pokud se umí vyčůrat takto na povel, nehod moc nebude. A plínku mu tam nikdo nedá, takže kadit nebude. S blokem z kakání mimo plínku mám bohaté zkušenosti. U nás pomohl postupný přechod - tedy s plínku si sedl na nočník (taky kadil do spací plínky, ale po obědě, takže jsem mu dala nočník vedle postele, dohlédla, aby se posadil a odešla pryč, aby měl soukromí), zdůrazňovala jsem, že kaká do plínky, jakmile se povedlo, postupně jsem plínku uvolňovala, za pár dní jen lezela v nočníku. Pak jsme plínku vyměnili za ubrousek, který tam měl ještě hodně dlouho, ale to ničemu nevadilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit