Dcera pláče a nechce chodit do školy

rozmary
29.11.11 10:45

Dcera pláče a nechce chodit do školy

Ahoj,tak jsem tu opět pro radu,holčina je poslední dobou hrozně špatně naladěná a smutná,možná týden jsem z ní páčila co se děje a včera to z ní vylezlo.Každé pondělí má taneční kroužek,už minule byla divná když tam šla a včera před odchodem mi říkala,že už tam chodit nechce,protože jí holky nemají rády a nekámošej s ní,dobře,tak jí tam nutit nebudu když nechce a večer to pokračovalo,brečela,že nechce chodit do školy,že chce být se mnou doma,když jsem jí vysvětlovala,že to nejde,že do školy se chodit musí,říkala mi že jsou tam na ni děti hnusný,že jí nadávaj a smějou se jí,protože je jiná.Je jiná,má poruchu soustředění a je neskutečně pomalá,má svůj svět a nikam nespěchá,když jí někdo dospělej pořád nekontroluje co dělá,tak dělá úplně něco jinýho než má,peskuje jí kvůli tomu už i učitelka a uklízečky,každý den odcházíme ze třídy 20+ minut po zvonění :roll: Já nevím jak to řešit,vím o které děti jde,je jich bohužel většina,těch rejpavejch posměváčků,nevím jestli to řešit s nima,nebo s učitelkou,když něco řeknu dětem,tak myslím,že jí zavařím ještě větší peklo a učitelka si myslím má starostí až nad hlavu i tak,co byste dělaly vy?Smějou se jí kvůli oblečení,kvůli svačinám,kvůli tomu,že jí musím ráno v šatně pomáhat(šílený,jedna šatnička na 60 dětí,sama hledám kde co je vtěch hromadách bund svetrů a čepic)ona by to sama nezvládla,nebo zvládla,ale přišla by do třídy vystresla až po půl hodině :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
29.11.11 10:57

tady teda každá rada drahá…v kolikáté je třídě?
některé děti dokážou být strašně zlé, o tom žádná. řekla bych, že jedině promluvit s učitelkou, aby zkusila dětem vysvětlit, kde a jaký je problém, popř. aby je trochu srovnala. my měli na ZŠ třídu pro takové pomalejší děti (pozor ne hloupé!), chodili prostě 1-4 třída do céčka a v páté třídě už nás dali všechny dohromady. vím, že jich tam bylo míň a dokonce jeden klučina z té třídy šel pak na gympl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
29.11.11 10:59

Já bych určitě zašla v prvé řadě za učitelkou, případně i za tou uklízečkou.S dětma to nemá smysl řešit,byli by na ni ještě víc zlí, že si „stěžovala“. Tu poruchu soustředění máte nějak diagnostikovanou?Měly byste mít papír od psycholožky a učitelka by k tomu měla přihlížet.Proč se jí smějí kvůli oblečení a svačinám?Jo a ještě bych to zkusila probrat z dcerou, vysvětlit jí, že si dětí nemá všímat a tak…

• Citovat
  • Upravit
2892
29.11.11 11:00

rozhodně bych to s učitelkou řešila,od toho tam je,je to jejich třídní,je to pedagog,tak by měla vědět,z jakého důvodu je tvá holčička pomalejší a hlavně by to měla vysvětlit ostatním dětem,že posmívat se spolužačce se prostě nedělá.Můj syn je-spíše byl, zase naopak hyperaktivní,ale je velice inteligentní,vždy byl napřed a děti,hlavně holky se mu začaly posmívat a to podotýkám,bylo minulý rok,v 8.třídě.Nešel ani do školy,což jsem nevěděla,jel za přítelem do práce a svěřil se mu.Chtěl přejít do jiné třídy nebo školy,brečel mi doma,rvalo mi to srdce,když to vidíš,u takhle velkého kluka.Řešila jsem to s třídní a ona to řešila s rodiči a dětmi.Vše se uklidnilo a syn je zase šťastný.Prostě tohle je hnusná psychická šikana a to by se řešit mělo.Držím palce,aby tvá holčička byla ve škole zase šťastná :kytka:

Příspěvek upraven 29.11.11 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
29.11.11 11:00

Ahoj :mavam: , koukám, že s malou pořád válčíte :roll: , Já jen k tomu posmívání, u nás ve škole to měli také a učitelka to hned dětem zatrhla, řešilo se to i na třídní schůzce, aby rodiče dětem vysvětlili, že se to nedělá a že mají držet spolu. :potlesk: No podle mě fakt hodně záleží na učitelce, aby si srovnala pořádek ve třídě. Já bych jí tořekla, aby jim to vysvětlila a klidně bych si promluvila s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
29.11.11 11:01

Ahoj

a neuvažovali jste o nějaké speciální škole, kde se přímo soustředí na děti s těmito poruchami? Děti jsou v tomhle kruté a ani si neuvědomují, jak tvé dceři ubližují. Určitě by měl proběhnout rozhovor s učitelkou, ta by na děti měla platit nejvíc. Ale ne ve stylu, že jim to vyčte. Spíš by měla tvou dceru podpořit a jemně dětem vysvětlit, proč je taková. Mamča dostala do školky holčičku s hyperaktivitou. Byla předtím ve dvou školkách a učitelky ji ani nepouštěly na besídku, protože se za ni styděly, nedokázaly s ní pracovat a děti ji za to taky neměly rády. Mamča tu holčičku nakonec měla ve školce 3 roky, na besídkách vystupovala v hlavních rolích a její rodiče to vždycky s dojetím obrečeli, už nedoufali, že jim někdo pomůže. Ale abych se dostala k podstatě věci - i děti z máminy třídy byly na holčičku ošklivé, ale mamka jim řekla, že ta holčička má uvnitř sebe takového malého zlobivého čertíka, který ji nutí k tomu, aby byla zlobivější a ten čertík z ní nechce utéct, tak proto je holčička živější. Zároveň, když sama zjistila, jak s ní pracovat, tak dětem pomáhala najít si k ní cestu, učila je, jak se k ní chovat. Holčička si našla ve třídě kamarády a děti si na ní zvykly a respektovali ji. Dneska už je to školačka a vede se jí skvěle :palec:

Takže za mě - jasně navrhuju promluvit si s učitelkou. V její vlastní iniciativě by mělo být, aby si nastudovala co nejvíce o problému, popřípadě se poradila se školním psychologem a měla by dětem podat nenásilnou cestou, jak najít v tvé dceři to dobré.

A kdyby to nefungovalo, tak se poohlédnout po škole, kde jsou aspoň speciální třídy. Ono už je to totiž docela šikana a je jen otázka času, kdy jí začnou dělat naschvály a tak a to jí na sebevědomí nepřidá.

Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
29.11.11 11:05

Zdravím rozmary Já měla za to že můj syn bude mít stejné problémy celou školní docházku…Každý den si stěžoval,že nechce do školy že ho to tam nebaví…nadával na školu…je úplně stejný jako ostatní děti s tím rozdílem že mi teď v sedmé třídě doporučili abychom navštívili pedagogicko-psychologickou poradnu,diagnostikovali mu dyslexii a dysortografii…problémy které měl se školou souviseli s kulminací těchto diagnoz…do té doby to byl lajdák který nenávidí školu…
No a co tak je malá trochu pomalejší,já taky byla :) Jen jí přeju aby měla dost sil „to“ kolem všechno zvládnout bez újmy…děti dokážou být zlé…když se posmívají
Nemůžu radit ale asi bych si promluvila se školním poradcem a tř.učitelkou jak „věci“ pro malou zjednodušit.Aby se netrápila.Držím palce ať všechno dopadne dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.11.11 11:05

Právě že teprve v první,miluje děti,pořád musí být někde v kolektivu,jenže ve školce to bylo trchu jiný,tady jsou děti dost s odkladem,dokonce dvě osmiletý a už dávají dost najevo,že jsou starší(tím pádem chytřejší)i když známky máme luxusní,to chování je jiný.Už jsem si všimla v šatně,že se s ní nikdo nebaví a jen si něco šuškají,dívají se na nás a vytlemujou se :( Mám strach aby se neuzavřela sama do sebe,když má podle nich nálepku magora,s tím přišla ze školy :roll:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
29.11.11 11:15
Gábííí píše:
rozhodně bych to s učitelkou řešila,od toho tam je,je to jejich třídní,je to pedagog,tak by měla vědět,z jakého důvodu je tvá holčička pomalejší a hlavně by to měla vysvětlit ostatním dětem,že posmívat se spolužačce se prostě nedělá.Můj syn je-spíše byl, zase naopak hyperaktivní,ale je velice inteligentní,vždy byl napřed a děti,hlavně holky se mu začaly posmívat a to podotýkám,bylo minulý rok,v 8.třídě.Nešel ani do školy,což jsem nevěděla,jel za přítelem do práce a svěřil se mu.Chtěl přejít do jiné třídy nebo školy,brečel mi doma,rvalo mi to srdce,když to vidíš,u takhle velkého kluka.Řešila jsem to s třídní a ona to řešila s rodiči a dětmi.Vše se uklidnilo a syn je zase šťastný.Prostě tohle je hnusná psychická šikana a to by se řešit mělo.Držím palce,aby tvá holčička byla ve škole zase šťastná :kytka:Příspěvek upraven 29.11.11 v 11:01

Máme taky ADHD s poruchou soustředění,jenže je hyperaktivní jinde než by měla být a ta porucha je právě v tom připravit si pomůcky,zbalit si aktovku,to trvá za upozorňování 15-20 minut,protože mezi tím si musí nutně pohrát s kostkou,namalovat obrázek,stříhat atd.Začalo to jedním pozdním příchodem,potom jí někdo řekl,že v bundě kterou miluje vypadá jak kašpar,tak už jí nenosí,pokračuje to oblečením a svačinama,už jim na ní vadí všechno,nebo vidí,jak je z toho hotová a dělá jim radost když někoho dostanou do kouta :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3513
29.11.11 11:21

já to teda vidím jako zásadní selhání třídní učitelky. Osobně bych si s ní promluvila a třeba i s ředitelem školy. Něco podobného řeší resp. řešila moje známá (mají chlapečka mírného autistu, ale chodí do normální školy). Na „velké“ škole učitelka odmítla věnovat chlapečkovi péči, přešli na jinou školičku, menší a jsou náramně spokojení. Vyběhali si i asistenta a kluk je v pohodě. Učitelka výborná, chválí ho před ostatními dětmi, začleňuje ho do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
29.11.11 11:21

Rozmary,rozhodne s tridni ucitelkou! ma sice starosti nad hlavu,jak pises,ale tohle je presne ta starost,ktera je jeji.Posmivani ve tride(natoz v prvni)je zalezitost tridni ucitelky.Promluv si s ni,necekej na nic.
Ja vcera mela konzultaci s tridni ucitelkou(dela s kazdym rodicem a zakem samostatne),prave aby nejen poinformovala rodice,jak si dite vede ve skole,ale hlavne,aby se od ditete dozvedela,co ho bavi,co ho nebavi,co ho trapi,jestli ho nekdo trapi a pod.Sama mi rikala,ze synuv kamarad(naprosto stejne povahy,krasne se doplnuji,jen je jeste uzavrenejsi),ma ted cerstvou zkusenost z druziny s nejakym posmivanim(v druzine si to sefuji druzinarky a jak jsem si vsimla,az tak tam ten dozor neni jako ve skole,navic jsou spojene ruzne tridy a rocniky).A opravdu ji to zajimalo a chtela to resit a prosila meho syna,ze kdyby si nekoho vsiml,kdo tomu kamaradovi ublizuje(posmivanim)at ji to rekne,ze to potrebuje resit,ze chlapecek je nestastny.
U ni ve tride posmivani neni(takove to velke,drobne asi bude,syn sam mi rekl,ze sem tam na i na neho nekdo vystrci rohy,ale je to jen par vet za nepritomnosti ucitelky)
A s uklizeckou bych take promluvila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
29.11.11 11:25
rozmary píše:
Gábííí píše:
rozhodně bych to s učitelkou řešila,od toho tam je,je to jejich třídní,je to pedagog,tak by měla vědět,z jakého důvodu je tvá holčička pomalejší a hlavně by to měla vysvětlit ostatním dětem,že posmívat se spolužačce se prostě nedělá.Můj syn je-spíše byl, zase naopak hyperaktivní,ale je velice inteligentní,vždy byl napřed a děti,hlavně holky se mu začaly posmívat a to podotýkám,bylo minulý rok,v 8.třídě.Nešel ani do školy,což jsem nevěděla,jel za přítelem do práce a svěřil se mu.Chtěl přejít do jiné třídy nebo školy,brečel mi doma,rvalo mi to srdce,když to vidíš,u takhle velkého kluka.Řešila jsem to s třídní a ona to řešila s rodiči a dětmi.Vše se uklidnilo a syn je zase šťastný.Prostě tohle je hnusná psychická šikana a to by se řešit mělo.Držím palce,aby tvá holčička byla ve škole zase šťastná :kytka:Příspěvek upraven 29.11.11 v 11:01
Máme taky ADHD s poruchou soustředění,jenže je hyperaktivní jinde než by měla být a ta porucha je právě v tom připravit si pomůcky,zbalit si aktovku,to trvá za upozorňování 15-20 minut,protože mezi tím si musí nutně pohrát s kostkou,namalovat obrázek,stříhat atd.Začalo to jedním pozdním příchodem,potom jí někdo řekl,že v bundě kterou miluje vypadá jak kašpar,tak už jí nenosí,pokračuje to oblečením a svačinama,už jim na ní vadí všechno,nebo vidí,jak je z toho hotová a dělá jim radost když někoho dostanou do kouta :nevim:

Rozmary a skolniho psychologa mate?u nas uz by se tohle resilo s tridnim a psycholozkou skoly-ma konzultacni hodiny-zvlast pro deti,zvlast pro rodice(rady)a zvalst ucitele.
Jinak k tomu chystani pomucek v prvni tride-i bez poruchy tve dcery-na tohle maji prvnacci narok,jsou tri mesice ve skole,nemusi hned umet zvladat chystat celou aktovku.Nam radili dat jim postupne jedno chystani,a pak teprve pridat.Kdyz se jim to da naraz,spousta deti to neudela dobre a samostatne bez dozoru uz vubec ne.Nam radili dat nastarosti prvni pouzdro.A kdyz do mesice se uz sam stara o pouzdro(bez upozorneni rodicu)pridat dalsi.Takze ja si myslim,ze i bez poruchy cele chystani aktovky je na prvnaka moc a kdybych to chtela hned po svem synovi,zachoval by se stejne jako tva dcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.11.11 11:28

Uklízečku znám,je to moje kamarádka,vždycky spíš ze srandy říká Rozárko ty seš teda materiál,dělej ať můžu vytřít,když jí to říká každý den 20 minut,tak celkem chápu,že někdy nemá náladu,má naštěstí doma něco podobnýho,zatím teda ve školce,tak nějak chápe.Učitelka o poruše ví,ale má tam třicet dětí a nějak je jich asi moc.Dneska s ní promluvím,i když holka nechtěla,že bude za žalovníčka :zed:

• Citovat
  • Upravit
noren
29.11.11 11:29

Ahoj, mrzí mě, co tvá dcera prožívá…Zažila jsem to samé, ale sama u sebe. Začalo to také v první třídě, přesně jak píšeš, spolužáci se mi posmívali kvůli oblečení, svačinám, brýlím, atd. Přestalo to až někdy v osmičce. Být tebou, řešila bych to určitě s třídní učitelkou. Naši to nikdy neřešili a táhlo se to se mnou celou základku. Neměla jsem skoro žádné kamarádky a hlavně už prostě nedokážu jen tak někomu věřit…Určitě se snažte s tím něco dělat. Hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7584
29.11.11 11:35

Rozmary, my se snad budeme muset sejít. Moje nediagnosatikovaný ADHD dítě od pátku nechce do školy. Je urážlivý. Učitelka to neřeší úplně ideálně (třeba se pletu) a děti na mladýho začínají být nějaký vysazený. Včera ho zas vyprudili a on se urazil a už dostal poznámku do sešitu, že neudělal cvičení, protože odmítl spolupracovat s dětma. :? (Jenže kluci mu šeptali, aby učitelka neslyšela, že s ním pracovat nechtějí a že ho budou přeskakovat.) Já vím, že bude mít problémy kvůli své živější povaze. Ale jak muj to co nejvíc usnadnit? Je mi ho líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí