Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přeji všem krásný den a zajímal by mě váš názor..
Dcera(v červnu bude mít 5) je živá a velmi společenská. Děcka miluje a ráda s nimi tráví čas. Už od začátku nebyla školka problém. Ráda do ní chodí a kolikrát se jí nechce domu. Jenže dneska sem si pro ni šla a paní učitelka mi řekla, že dcera p. Učitelku která tam je ráno, kopla a řekla ji něco sprostého, že si s ní dneska sama nevěděla rady a pokud to půjde takhle dal, máme ju nechat doma. Byl to pro mě šok, protože dcera nikdy sprostá nebyla, neslyšela jsem od ní jediné slůvko a to spolu trávíme většinu času.
Když sem se ji zeptala, proč ji kopla, řekla, že ji p. Učitelka zmackla ruku násilím a že jí to bolelo. Prý neřekla nic sprostého..
Ve školce mi bylo řečeno, že ji mám dát na zadek a zakázat věci.. Pořád tomu nemůžu uvěřit, protože malá je drobná a ani když ji nějaké děcko ublíží, tak to nikdy nevrátila..
Co byste dělaly, prosím? Nemyslím si, že její výchovu zanedbavam nebo že bych si ji málo věnovala.. ![]()
@Ajvi89 A víc nevíš??? Ses neptala PROČ jí uč. zmáčkla ruku? Co se tam stalo?
Kopnutí je holt reakce na tu ruku.
Jaký měla uč. důvod k tomu zmáčknutí?
@Ajvi89 píše:
Přeji všem krásný den a zajímal by mě váš názor..Dcera(v červnu bude mít 5) je živá a velmi společenská. Děcka miluje a ráda s nimi tráví čas. Už od začátku nebyla školka problém. Ráda do ní chodí a kolikrát se jí nechce domu. Jenže dneska sem si pro ni šla a paní učitelka mi řekla, že dcera p. Učitelku která tam je ráno, kopla a řekla ji něco sprostého, že si s ní dneska sama nevěděla rady a pokud to půjde takhle dal, máme ju nechat doma. Byl to pro mě šok, protože dcerbyla, neslyšela jsem od ní jediné slůvko a to spolu trávíme většinu času.
Co byste dělaly, prosím? Nemyslím si, že její výchovu zanedbavam nebo že bych si ji málo věnovala..
Když sem se ji zeptala, proč ji kopla, řekla, že ji p. Učitelka zmackla ruku násilím a že jí to bolelo. Prý neřekla nic sprostého..
Ve školce mi bylo řečeno, že ji mám dát na zadek a zakázat věci.. Pořád tomu nemůžu uvěřit, protože malá je drobná a ani když ji nějaké děcko ublíží, tak to nikdy nevrátila..
Nepises to nejdulezitejsi. Co dcera udelala? To vsehno jsou jen nasledky..
@SIMONA1234 no dcera mi řekla, že byly venku a že jí p. Učitelka chytla, když chtěla jít za kamarádem. Stěžuje si že ji ta ruka bolí.. Tohle není poprvé co si dcera stěžovala že ji chytla silně.. A zakázat, že jsme prý málo dusledni..
No zítra ráno tam jdu a že prý se mnou chce mluvit.. Musím přiznat, že mě trošku chytá vztek, protože nevěřím, že dcera byla sprostá.. Prostě mi to k ní nesedí. Malá je smutná a pořád mi tvrdí, že nechtěla.. Ale že to bolelo..
No, jak už psaly holky výše - snažila bych se dopátrat příčiny. Ale upřímně, říct i ve školce, že mám dceři „na zadek“, tak se jich asi rovnou zeptám, jestli si ze mně dělají psinu a důrazně bych je upozornila, že jak mi na dceru sáhnou hrubě, vysvětlím to ručně jim. Co to jako je za doporučení? ![]()
A poptala bych se i učitelky na její pohled na věc k tomuto incidentu - proč to vzniklo, co se stalo. Zvlášť pokud byl ojedinělý.
No ale kopnout do dospělého člověka i kdyby ji chytla silně je taky dost zvláštní reakce
@Ajvi89 píše:
@SIMONA1234 no dcera mi řekla, že byly venku a že jí p. Učitelka chytla, když chtěla jít za kamarádem. Stěžuje si že ji ta ruka bolí.. Tohle není poprvé co si dcera stěžovala že ji chytla silně.. A zakázat, že jsme prý málo dusledni..
Chtěla za kamrádem…? Jako kde, na zahradě…nebo ho uviděla na vycházce přes ulici a chtěla za ním? Tam bych třeba i chápala, že úča vyběhne a chytí… ![]()
Na zahradě nevidím důvod…
Málo důslední jste v čem?
@jahuhudka píše:
No ale kopnout do dospělého člověka i kdyby ji chytla silně je taky dost zvláštní reakce
Mě dítě pokousalo a vyrvalo vlasy…odloučení od rodiče někdy bývá ráno dramatické. A to si nemyslím, že jsem úča magor…
Bohuzel nevim co na to rict. Samozrejme bych spis verila svemu diteti nez ucitelce. Ale nevím jak bych se zachovala. Dcera mi nastupuje v zari do skolky a doufam ze narazi na dobrou ucitelku. Ja mam treba hrozny zazitky ze skolky… A to mi byly 3roky a pamatuji si to. Ucitelka stara zenska… me tahala za vlasy abych po sobe uklizela hracky pritom byly po jinych detech… Pak mi rvala vareny brambory do krku a nejim je do dnes. A to je mi 22 tak to neni tak dlouha doba. Doma mi to neverili ale nasledky to ma do dnes… Drzim palce at se to nejak vyresi.
Ono opravdu je treba vedet vic - dovedu si predstavit duvod, ze ucitelka chytne za ruku, az to zaboli - treba prave, kdyz se dite rozbehne k ceste (dite samozrejme v tu chvili nepochopi, ze to ma duvod a citi se ukrivdeno). na druhou stranu - rict mi ucitelka, at dam diteti na zadek, tak to bych rozdychaval tezce ![]()
@SIMONA1234 píše:
Mě dítě pokousalo a vyrvalo vlasy…odloučení od rodiče někdy bývá ráno dramatické. A to si nemyslím, že jsem úča magor…
Píšu že to je neadekvátní reakce dítěte. To co popisuješ -ranní loučení občas bývá hysterické to je asi jiná situace, než že když předškoláka někdo silně vezme za ruku a on ho na oplátku kopne.
(možná ještě kdyby to byl někdo v jeho věku, ale kopnout učitelku? )
@jahuhudka píše:
Mě to přijde jako naprosto pochopitelná reakce, učitelka na ni z jejího pohledu zaútočila, tak se bránila… jasně, pokud ji chytila protože ji letěla pod auto, tak je to pochopitelné i ze strany té učitelky.