Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dneska jsme byli v zoo, dcera asi 15 minut koukala pres sklo na vystoupeni lachtanu, najednou, ze ma hlad a jdeme se najist. Udelala par kroku k manzelovi, otocim se na ni a ona uplne bleda, koukala do blba, zaviraly se ji oci. Rychle jsem ji chytla, posadila, natlacila do ni banan, vodu, susenku a pak jsme sli hned na obed. Jak se najedla, tak uplne dobry. Videla prej vsechno svitive bile krome mych cernych bryli. Zitra jdeme k dr, ale chci se zeptat, nemate s tim nekdo zkusenost?
Kolik vlastně má? Jen si říkám, jestli cukr, hormony.
K Dr. jít určitě. Neodkládala bych to.
@Kelsey píše: Více
10. Cukr me taky napadnul. Jednou omdlela pri horecce, jela hned do nemocnice, ale nic tenkrat nenasli.
Kolik má dcera roků? Někdy to způsobují hormony v pubertě, u holek je to celkem běžné. Mojí dceři stačil špatný vzduch, silné emoce (třeba zubař), dehydratace a už se sunula k zemi. Doktorka ji poslala na dětskou kardiologii a sono srdce bylo v pořádku. Pokud by vaše dcera omdlela víc než jednou, šla bych k doktorovi.
@Veveří píše: Více
Ona nakonec ani neomdlela, neztratila vedomi, asi jsem to podchytila vcas. A po najezeni prave uplne v poradku.
@Viktorie112 moje dcera ztrácela vědomí taky jen částečně, nikdy ne úplně.
Když mi bylo 8 let, z ničeho nic se mi udělalo špatně, stačila jsem jen říct mamce “mami je mi špat..” a už jsem ležela
Tenkrát jsem dostala i epileptický záchvat.
Dva roky jsme jezdili po neurologii a magnetické rezonenci - žádný problém, nic nenašli
Jen že začínám padat do mdlom pokud zhluboka dýchám nebo mi bliká do obličeje světlo - epilepsie vyloučena
Po několika letech jsem znovu bez příčiny omdlela u lékaře - tentokrát bez záchvatu
Prostě jsem stála, chtěla jsem si sednou, udělala jsem 2 kroky a tma…vzbudila jsem se až na lehátku v ordinaci
Dodnes s tím mám problémy a dodnes nikdo neví, čím by to mohlo vyloženě být
Každopádně jsem se s tím naučila pracovat i žít ![]()
@ann_01s píše: Více
Taky dobry
Si prave rikam, co se stane, kdyz u toho nebudu a nezachytim ji.
Dcera 10 také omdlela tento rok 2×, vždy po návštěvě ordinace na odchodu. Už to pozná, hlásí to, chytám, jistím, dostane napít a jdeme doplnit cukr ![]()
Co, kolik a kdy naposled pila??
může to být i dehydratace!!
ale jistě, že i hormony, cukr
rozhodně lékař.. takové věci jsem nikdy nepodceňovala.. nikdy nevíš…
@Viktorie112 píše: Více
Po nějaké chvilce by se probudila sama, ale je to teda nepříjemný pocit. Člověk v tu chvíli neví, kde je, kdo je
a co se vlastně děje
Horší by bylo, kdyby omdlela někde, kde by se mohla bouchnout/nebo bouchla do hlavy
Věřím a držím palce, že se přijde na příčinu a budete schopné se tomu vyvarovat ![]()
@Lucy75 píše: Více
To nevim, uz pije sama, doted jsem to nemusela hlidat. Dehydratace me nenapadla, spis ten hlad, kdyz to hlasila. K dr urcite pujdeme.
@ann_01s píše: Více
No prave, toho bouchnuti se bojim. Jsem ji rekla, ze kdyz to prichazi, hned si sednout nebo lehnout. Ale ze vubec nevidela v tu chvili.
@Viktorie112 rozumím.. někdy děti neumí dohlídat právě pitný režim. měla jsem na táboře děcka, které jsem v tomhle fakt musela hodně hlídat, páč je zázračně bolela hlava nebo nebyly schopný jít lesem.. fakt voda dělá hodně… a rozhodně nabrat kompletní krevní rozbor! jde to na pojišťovnu, ale musíš si o to výslovně říct.. může tam být i absence nějakých minerálů… nikdy jsem nic takového nepodceňovala..
a 2× jsem díky tomu odhalila - obecně- u dětí něco vážnějšího…