Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn dostal pátou nemoc, vyrážku měl. jen trochu na tvářích, tak jsme normálně šli na čarodky, kde 3hodiny lital. a hrál fotbal. Druhý den to měl už všude, ale nic hroznýho. Doma je už 9den, vyrážka není skoro vidět, jen když se na to zaměříte, ale doktor stále sport nedovoluje, aby mu to. nespadlo na srdce. Tak. a já se teď bojím, jak jsem ho na začátku nechala lítat, aby to na tom srdci neměl. Udržet ho v klidu bylo dost nemožné, když mu nic nebylo:( Jaký máte názor?
Je od tebe hezké, že jste se zašli podělit i s ostatními, pak proč se ta pátá letos tak šíří
@Peony1 píše: Více
jenomže ten den toho měl ještě málo, pořádně se osypal až další den.
Ted uz je to jedno, co se stalo, se neodstane
Ale priste bych dite s jakoukoliv virozou nenechala ven litat ![]()
@vokishka nás s vyrážkou poslala doktorka do školky, protože děti jsou infekční před projevením příznaků, takže nechápu to rýpání
@Aduš8 píše: Více
no zrovna pátá nemoc může být nebezpečná pro těhotné. Takže bych si odpustila návštěvu hromadných akcí. Navíc hlavní osypání bylo až další den.
Já s tím ani nebyla u doktora, byl doma tři dny pak šel škola, sport všechno. Jsou země, kde tohle vůbec neřeší. A pochybuju, že se ty číslované nemoci řešily dřív a všichni jsme to taky přežili.
Klid. Já s naším chodila do lesa na prochajdu, kde nikdo nechodí, na zahradu a v pohodě. Nemyslím si, že to bude tragédie. Pokud se nestěžuje na bolest na hrudníku, problémy s dýcháním tak to bude v pořádku. Kdyby každé řádění v nemoci sedalo na srdce, tak nás malý by to schytal minimálně 20×..
@hulala píše: Více
Jo, hezký. Ale kdyz potka tehotna cloveka s 5. nemocí, tak je docela velka sance, ze o dite prijde.
@Peony1 píše: Více
O tomhle se furt dost spekuluje ale….vubec nechapu, ze nekdo leze s nemocnym ditetem na takovyhle akce.
@DandátkoP no shodou okolností těhotná jsem. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem si o tom něco četla a celá,,slavná,,nemoc spočívala v jednodenních červených tvářích, nepovažovala jsem za směrodatné dělat z toho takový humbuk, jako se běžně v Čechách dělá že všech obyčejných dětských viróz.
@hulala tak si o 5. nemoci neco precti vic jeste, je to jedina detska nemoc, ktera je fakt nebezpecna. V hodne pripadech se prenese na plod, po par tydnech se to pak muze projevit i na ultrazvuku - v pripade, ze by se to dostalo k plodu - to je konecna. Tehotny co prodelaj 5. nemoc se hlidaj casteji a po narozeni ma vetsina deti nedostatek snad cervenych krvinek, to bych mohla kecat, ale myslim, ze tam nejakej problem je a musi se to resit. No je tu dost diskuzi kde holky o dite prisly i v pokrocilejsich tydnech, tak to prosimte alespon na gynde rekni a neber to na lehkou vahu.