Dcerka odmítá jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1101
30.6.11 13:03

dcerka odmíta jíst

prosím o radu

už si nevím rady, dcerka byla 6 měsíců plně kojena a cca před 14 dny dostala první mrkvičku. Nejprve jsem davala tři dny po čtvrt skleničce. Dr. mi řekla že mám pomalu přejít na půlku až celou skleničku asi po týdnu krasne snědla celou skleničku, to trvalo asi tři dny. Pak najednou začala zlobit.Další den jen půlku a poslední dny dostane jednu lžičku a víc jak pět lžiček do ní nedám, začně řvat, dneska už chytla hysterák po první lžičce.Zkoušela jsem včera jestli ji třeba nevadí lžička tak jsem na zkoušku dala bananovou přesnídávku a snědla půlku i otvírala hezky pusinu, ale přeci ji k obedu nebudu davat ovocné přesnídávky? :( Každy den jí davam něco jineho abych přisla co ji chutna ale nevezme mi nic (brambor, mrkev, kralik se zeleninou. prvni zelenina, kure se zeleninou, karotka s ryzi…neji proste nic! Davam od krmeni tri dny pauzu, a v pondelí chci znovu začít od začátku. Normalně si spolu u jídla povídame ale nechci mi nic jíst. Nevim kde je chyba , když dřív normalne jedla. Dneska mi brečela tak dlouho dokud jsem nenakojila, chce jen mé mlíko. Prosím o rady a zkušenosti jak se to da zvladnout a jak naučit aby jedla, jeslti to nějak jde :) určitě nejsme první ani poslední případ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
beruska7908
30.6.11 13:11

ahoj, co zuby? vek uz ma a deti vetsinou jidlo bojkotuji, dcerka chtela taky jen kojit nebo pozdeji caj

• Citovat
  • Upravit
2673
30.6.11 13:24

Nám je 7.měsíců a jedla nádherně.Ale je to zubama,alespoň u nás.Teď se prořezali a zase trošku začla,takže bych ani nenutila do jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
30.6.11 13:25

…u nás to byl vyloženě odpor k zelenině v poledne. Trvalo to asi měsíc, prostě to nechtěl :nevim: . Nenutila jsem, nabízela, když odmítnul, tak jsem ho nechala. Pak třeba za půl hodiny dostal ovoce nebo jiný „oblíbený“ jídlo, ale né hned.
Po čase ho to přešlo a rozjedl se až až :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.6.11 13:28

:lol: Neboj,nechce jen mléko,jsi trochu netrpělivá! Neměn´tolik ty chutě,to není dobře,začni třeba jen tou mrkvičkou a dávej ji 2-3 dny. Pak zkus mrkve s bramborem třeba,zase tak,potom zkus přidat do mrkve tžeba kousek cukety a rýži,zase 2-3 dny a pokračuj takhle dál a dál.Vše jemni třeba kouskem másla,to nejlíp chutná. Dobře taky chutově zabírá přidat před obědem do jídla trochu sušeného mlíka(1/2 odměrky),to jídlo zjemní a bude jí to chutově bližší.Neplácej hlavně páté přes deváté a dej tomu čas. Zatím zůstan´jen u oběda a počkej,až se ti rozjí. A to,že sní tak málo je úplně normální,ono to není hned,než se ti rozjí. Když sní zatím 5 lžiček,úplně to stačí. Zbytek dokoj. Po pár dnech zkus nějakou svačinku,ale jen jednu,pak zase dokoj. Až toho sní víc a víc,můžeš začít přidávat ostatní svačinky. Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.6.11 13:32

taky bych to viděla na ty zuby. Moje malá přešla na 100% UM v roce když jí rostli čtyřky asi 14-dní nechtěla nic jen UM. Pořád to zkoušej ono se to časem podá ať jsou to zuby nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
30.6.11 13:37

tak u nas uplne opacny problem kdyz rostli zoubky odmitala UM a chtela jen zeleninku atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.6.11 13:40
berry4 píše: :lol: Neboj,nechce jen mléko,jsi trochu netrpělivá! Neměn´tolik ty chutě,to není dobře,začni třeba jen tou mrkvičkou a dávej ji 2-3 dny. Pak zkus mrkve s bramborem třeba,zase tak,potom zkus přidat do mrkve tžeba kousek cukety a rýži,zase 2-3 dny a pokračuj takhle dál a dál.Vše jemni třeba kouskem másla,to nejlíp chutná. Dobře taky chutově zabírá přidat před obědem do jídla trochu sušeného mlíka(1/2 odměrky),to jídlo zjemní a bude jí to chutově bližší.Neplácej hlavně páté přes deváté a dej tomu čas. Zatím zůstan´jen u oběda a počkej,až se ti rozjí. A to,že sní tak málo je úplně normální,ono to není hned,než se ti rozjí. Když sní zatím 5 lžiček,úplně to stačí. Zbytek dokoj. Po pár dnech zkus nějakou svačinku,ale jen jednu,pak zase dokoj. Až toho sní víc a víc,můžeš začít přidávat ostatní svačinky. Držím pěsti

PŘESNĚ TAK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
30.6.11 14:17

hele podle mě byla chyba z mrkvičky skočit na přesnídávku!!!! nevím ale měla bys dát další.. ne jen mrkvičku, ale třeba mrkvičku s květákem… nebo bramborem.. a další druhy zeleniny… protože zelenina není toliko sladká jako ovocné přesnídávky.. abys do ní potom nějaké zeleninové dostala :think:
ale třeba se pletu! :think:
já bych volila jiný druh zeleniny… rozhodně nemíchala sladkou přesnídávku do toho! :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
30.6.11 14:18

No, u nás to s příkrmama, taky bylo strašné - měsíc jsem přicházela na to, co mu dát. Odmítal skleničky, doma vařené, šťávičky, nic - až jednou jsem mu udělala zeleninouvou polívečku - mrkev, brambor, brokolici, květák, vše povařila a rozmixovala a to začal teprve baštit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
30.6.11 14:21

děti mám tři.. a ta první dcera to musela mít lehce oslazené! bez toho ani lžičku!
ale naučila se! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.6.11 14:26
Blanka S píše:
berry4 píše: :lol: Neboj,nechce jen mléko,jsi trochu netrpělivá! Neměn´tolik ty chutě,to není dobře,začni třeba jen tou mrkvičkou a dávej ji 2-3 dny. Pak zkus mrkve s bramborem třeba,zase tak,potom zkus přidat do mrkve tžeba kousek cukety a rýži,zase 2-3 dny a pokračuj takhle dál a dál.Vše jemni třeba kouskem másla,to nejlíp chutná. Dobře taky chutově zabírá přidat před obědem do jídla trochu sušeného mlíka(1/2 odměrky),to jídlo zjemní a bude jí to chutově bližší.Neplácej hlavně páté přes deváté a dej tomu čas. Zatím zůstan´jen u oběda a počkej,až se ti rozjí. A to,že sní tak málo je úplně normální,ono to není hned,než se ti rozjí. Když sní zatím 5 lžiček,úplně to stačí. Zbytek dokoj. Po pár dnech zkus nějakou svačinku,ale jen jednu,pak zase dokoj. Až toho sní víc a víc,můžeš začít přidávat ostatní svačinky. Držím pěsti
PŘESNĚ TAK :palec:

taky souhlas s tímto :-) Moc chutí najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
30.6.11 14:51

Jako mně holka NIKDY něsnědla celou skleničku a to prosím píšu o 125g (když jsem teda dala skleničku, normálně vařím).

Vždyť je ještě malá, má nárok se na příkrmy vykašlat. Nech to být a začni jindy. Mě holky taky uklidnily. Sice se sem tam rozčiluju, že asi zeleniny/masozeleniny nesní asi nikdy víc jak 40-50g, ale zbytek se naučila jíst celkem v pohodě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.6.11 15:02

Moje dcerka mívá taky období bojkotu, ale je to zoubkama a pak taky jedna důležitá věc - musím jí dávat v průběhu pít. Takže přesto, že kojím (a pořád velmi, velmi často), tak k obědu mi vypije třetinu Nuby hrnečku (z DM drogerie od BabyLove) vody. Dostane pár lžiček příkrmu, pak ji dám napít a takhle furt dokolečka, dokud je ochotná jíst a pít. Jinak sní mi maximálně půku velké skleničky (takže 85g) a krmím dlouho předlouho, protože u toho kaká :lol: Pokud jí k příkrmu nedávám pít, tak sní pár lžiček a nechce. Co se týká zoubků, tak pomáhá před jídlem namazat dásně calgelem nebo mundisalgelem, ale to se pak rozčiluje i při kojení a zdráhá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
3.8.11 10:51
berushka18 píše:
prosím o raduuž si nevím rady, dcerka byla 6 měsíců plně kojena a cca před 14 dny dostala první mrkvičku. Nejprve jsem davala tři dny po čtvrt skleničce. Dr. mi řekla že mám pomalu přejít na půlku až celou skleničku asi po týdnu krasne snědla celou skleničku, to trvalo asi tři dny. Pak najednou začala zlobit.Další den jen půlku a poslední dny dostane jednu lžičku a víc jak pět lžiček do ní nedám, začně řvat, dneska už chytla hysterák po první lžičce.Zkoušela jsem včera jestli ji třeba nevadí lžička tak jsem na zkoušku dala bananovou přesnídávku a snědla půlku i otvírala hezky pusinu, ale přeci ji k obedu nebudu davat ovocné přesnídávky? :( Každy den jí davam něco jineho abych přisla co ji chutna ale nevezme mi nic (brambor, mrkev, kralik se zeleninou. prvni zelenina, kure se zeleninou, karotka s ryzi…neji proste nic! Davam od krmeni tri dny pauzu, a v pondelí chci znovu začít od začátku. Normalně si spolu u jídla povídame ale nechci mi nic jíst. Nevim kde je chyba , když dřív normalne jedla. Dneska mi brečela tak dlouho dokud jsem nenakojila, chce jen mé mlíko. Prosím o rady a zkušenosti jak se to da zvladnout a jak naučit aby jedla, jeslti to nějak jde :) určitě nejsme první ani poslední případ :)

Ty sa máš tebe dieta aspon otvára usta to ja by som moju malu ani nenakrmila, keby som mala čakat kým otvorí usta. Normálne jej dám prst do úst a dám jej tam lyžičku s jidlem a ešte ked žvatlá a sem tam otvorí usta tak jej tam dám dalšiu dávku. A zaberá aj to ked jej brnkám na bradičku a robím brm brm ona si myslí že sa hrajeme a otvorí usta tak jej tam dám jedlo :-). Možno to vyzerá hrozne že ju takto nutim ale fakt keby som mala čakat na to kým otvorí usta tak to sa nestane. Skus ten prst pomasírovat jej nim aj pri tom jedle dásna keby to boli zubky ono ju to trošku prestane boliet a medzi tým jej dam daj jedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí