Medové kiwi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
medové kiwi
Ahojky maminy,
teta přinesla ráno naší dcerce plnou tašku medového kiwi, jenže naše malá kiwi ještě neměla a plánovala jsem ho až později. Je nám 8,5 měsíce, tak jse se chtěla zeptat, jestli byste jí ho dali či ne? z čertvého ovoce jedla zatím jablko, banán a meruňku, jahody zkoušela, ale nechutnaly jí. Tak nevím, s manželem ho sami nesníme, tak váhám jestli dát či nedat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych asi v tak malém věku kiwi nedávala…
To sníte sami, medové kiwi je úplně luxusní mňamka!
Kdyžtak z něj udělej pro vás nějakou nepečenou buchtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, mňaminka to je, proto jsem taky váhala nad tím, jestli ho dát či nedat
Malá má teď papat na radu dr. co nejvíc čerstvého ovoce, protože má problém se zácpou, takže banány jsem vyřadila a ten zbytek moc nechce. Meruňky zatím nestojí za nic a jablíčka jsou fakt hnusný, zkusili jsme takových odrůd a nic jí nechutnalo a nedivím se jí, i když měla být jablíčka česká, tak to chutnalo jak umělina bez chuti. Mám doma ještě broskve, ale přijdou mi tužší, tak jsem právě dumala nad tím kiwi. Vím, že moje máma mi hustí do hlavy, že jsme ho jedli od 4.měsíce, ale to bylo dřív, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba ta broskev mi přijde určitě lepší, když ji oloupeš a nakrájíš na kousky nebo rozmačkáš.
I meruňky by mohla, třeba já jsem už natrefila na luxusní letní, a to jsem ze Severní Moravy
, ale ty byly dovezené ze Slovenska.
Jasně, že jsme to jako děcka jedli, jedli jsme taky hned kravský mlíko, pečivo, krupici do flašky, heřmánkový čaj zahuštěný jíškou taky do flašky, a podívej, kolik je mezi námi alergiků… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, to ano. No, dáme broskev, kiwi našťouchám do manžela
Snad ta broskev bude jedlá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Medové kiwi je mňamka - fakt luxusní.
Ale malé bych ho ještě nedávala. Ale vy to určitě sníte
a uvidíš, že ještě budeme mít málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luci - banán je velice zajímavé ovoce. Když je průjem, tak staví a když je zácpa, tak zrychluje
. Já bych ho nevyřazovala být tebou.
Kiwi - no, to bych nechala na jindy. Přeci jen je pro nás ještě mezi ovocem exotické
To jsem dala ochutnat nedávno(14m)a jen to zelené a bílé bez peciček.
To raději tu broskvičku a raději zralou.
Na kadění je bezva cuketa a švestky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa píše:
Luci - banán je velice zajímavé ovoce. Když je průjem, tak staví a když je zácpa, tak zrychluje. Já bych ho nevyřazovala být tebou.
Fakt zajímavé ovoce, já ho nemůžu ani KOUSEK! Mně stačí si jednou kousnout a tak mě z něj bolí žaludek! Minule jsem jedno kolečko snědla v koktejlu a už jsem byla jasná, celý večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa píše: …ale holčička ho normálně baští, zjevně bez potíží
Jasně, já vím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spííš ne. Je to exotické, to jsem se snažila až po roce. Navíc je to jediná potravina, po které byla u syna reakce - vyrážka. Podle mě je i dost agresivní - je ostré na jazyku, ikdyž to medové je asi lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám stejně starýho klučinu jako ty princeznu. Kiwi bych zatím nedávala. Malej když se nemohl vykykyt, tak jsem mu rozmačkala švestky do jogurtu. No a to si pak měla vidět, jak to z něj lítalo
Tak pokud baštíte už jogurty tak zkus toto a nebo jen švestky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prominte sem za exota
co to je za kiwi…to je náký lepčí jak normoš kiwi???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat - ty švestky mohou být i kompotované??? Já jen, že většinu roku švestky na trhu nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
luciashek píše:
Chci se zeptat - ty švestky mohou být i kompotované??? Já jen, že většinu roku švestky na trhu nejsou.
Klidně můžou. My máme od tchánovců ze zahrádky a tchýně je suší. Takže malej dostal sušenou. Nejprv jsem ji ale spařila aby byla měkoulinká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit