Závádění lepku do krmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.11 20:30

lepek

Dcera ma 6,5 mesiaca, a bolo mi odporucene zaviest do stravy lepok. Urobila som jej 220ml kase s lepkom /z DMka/, ktoru doslova exla na par hltov. Bohuzial az teraz pri citani prispevkov som sa docitala, ze som jej mala podat len male mnozstvo na prvy krat…Teraz neviem, co mam cakat, neuskodila som jej? Dala som jej ju pred hodinkou, potom pokojne zaspinkala, aj teraz spinka…keby bola nejaka alergia, bolo by sa to uz prejavilo? :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
22.6.11 20:33

Mě se povedlo něco podobnýho, ale omylem. Syn má ABKM, takže jsem hlídala, aby byla nemléčná a že je tam lepek jsem si nevšimla. Adam se z toho druhý den po.ral jak amina, pak měl 14 dní bez lepku a pak pomalu jsem začala podávat, až se dostal na plnou dávku a je vše OK. Tak snad to tak bude i u vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.6.11 20:34

alergie by se asi projevila v nejbližších 24h, celiakie je mnohem pomalejší, odhaluje se v řádu týdnů, podle toho, kdy nastane plná zátěž.

Jinak kaši jsi dělala do flašky? Jestli ano, tak by se to nemělo, i kaše by se měla podávat lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.11 20:39

Davam jej kasu z flasky…robim taku redsiu..ked som kupovala prvu kasu v lekarni, tam mi pani povedala, ze mozem spravit redsiu a dat do flasky :nevim: :nevim: . Inak mala cez den mlieko takmer nechce. Rano vypije tak 80ml, doobeda jej dam ovocie, potom obed, na olorant zas medzi 50-80ml mlieka…a vecer zacina…230-250ml kase, a budi sa 1-2×, a vypije kazdy raz 150-180ml mliecka :nevim: :nevim: Ma to nejake obratene. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13415
22.6.11 20:43

Taky dávám kaši z flašky, teda dnes vyjímečně ze lžičky, z flašky nechtěl :nevim: Jinak jí vše ze lžičky ukázkově.

Snad si to zase brzy otočí a bude fajn :wink: Ten náš nezmar se taky v noci budí, naštěstí teď už jen 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
22.6.11 21:12

Kdyz me dceri bylo necelych 6 m, take jsem zavedla lepek v kasi, ale omylem. Asi po 14 dnech, kdyz uz bylo po kasi jsem si uvedomila, ze tam byl lepek. Drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
22.6.11 21:22

holky a v jakych davkach jste zacinali davat lepek? jak jste to pak zvysovali? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
22.6.11 21:31

Tak jíst moje dítě kaši z flašky, tak se nenají. :mrgreen:
U nás jedině lžička.

Každopádně lepek měla ve formě těstovin, lepkovou kaši ještě ne, neb má línou maminku, co se nechce jít do obchodu. :oops: No a kousek chleba na ožužlání. Ale zaváděla jsem kvůli ABKM později. Až někdy v 8,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.6.11 21:34

Podávám občas ve formě kaše, mám kaše dvě, které míchám - bezlepkovou a obilnou s lepkem. Té lepkové dám cca třetinu. Krmím lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.6.11 21:53

Ahoj
klidně můžeš dávat kaši v lahvi, nic se neděje, já dávám v lahvi pořád, děti to uklidňuje před spaním

malé jsi neuškodila, nemusíš se bát, jinak já dávala lepkovou kaši po odměrkách, které jsou v balení UM, každý den o odměrku víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.6.11 22:00

Taky používám odměrku z UM:-)

jizvíková píše:
Ahoj
klidně můžeš dávat kaši v lahvi, nic se neděje, já dávám v lahvi pořád, děti to uklidňuje před spanímmalé jsi neuškodila, nemusíš se bát, jinak já dávala lepkovou kaši po odměrkách, které jsou v balení UM, každý den o odměrku víc :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
22.6.11 22:45

holky klid, podle mě náhlé reakce na lepek nebývají časté. Alergie na lepek bývají rozpoznané až později, dítě neprospívá, má průjmy, nadmuté bříško, ztrácí na váze, vzácně může být hned kožní reakce, průjmy, nebo jiné projevy alergie. A celiakie je vrozené onemocnění, které se zjišťuje z krve a z biopsie střeva a opět to má projev ten že dítě neprospívá …apod.

Tohle nemá cenu nijak řešit, krupička do polévky, kousek rohlíku, dětská sušenka, keksík - je úplně jedno jestli podáte 220ml kaše nebo 30ml - nějaká alergická reakce bude poměrně vzácná a kdyžtak jen průjem nebo vyrážka a alergie na lepek a nebo celiakie se nepojeví hned, ale klidně až za pár let :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
23.6.11 06:49

celiakie se nepojeví hned, ale klidně až za pár let
Mas naprostou pravdu pritel byl celý zivot zdrav a pak najednou pred 2 lety mu rekli ze ma celiakii :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.6.11 07:02

http://www.maminkam.cz/…ravy-kojencu já četla tenhle článek, přijde mi docela dobrej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.6.11 07:54

na lepek jsem začala zvykat okolo 9měsíce. Dávala jsem většinou piškoty a pak navázala na kaši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí