Čím pít tekutiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čím pít tekutiny?
Ahojky maminky,
chtěla bych se pozeptat, co doma používáte k pití čaje. Chlapci (6,5m) jsou na UM a vypijí 5× denně kolem 120-200ml, v poledne zatím přikrmujeme zeleninou. V průběhu dne nabízím čaj, ale nechtějí ho vůbec pít. Používám lahvičku NUK z klinikboxu s původní savičkou. Na UM máme Avent a savičku 3+, ale zda se mi, že z ní čaj vytéká a spíš je poliju. Co používáte vy?
Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Rudolka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
v šesti měsících pil syn z normálního dudlíku co je na flašce a měl malou flašku (tuším 150ml)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kocunka píše:
v šesti měsících pil syn z normálního dudlíku co je na flašce a měl malou flašku (tuším 150ml)
Souhlas, taky tak, jen teda z velký flašky, malá by mu nestačila. V 7,5 měsících už tahal z flašky s brčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My používáme Avent lahvičku s takovým pítkem, doporučují ho od šestého měsíce, je dobré v tom, že teče, jen když kluci tahají, jinak se nepolijí. U nás je spíš problém v tom, že jim čaj prostě někdy nejede, tak zkouším měnit, někdy fenyklový, někdy bylinkový, někdy jen čistou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase mala (pet mesicu) ma na caj lahve dve… normalni malou Aventkua z DM lahvicku, ktera ma sice pryzove pitko, ale vypada to jako z netekouciho hrnecku nebo tak… tak dej jen davicku s mensi dirkou, ne???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martagon píše:
My používáme Avent lahvičku s takovým pítkem, doporučují ho od šestého měsíce, je dobré v tom, že teče, jen když kluci tahají, jinak se nepolijí. U nás je spíš problém v tom, že jim čaj prostě někdy nejede, tak zkouším měnit, někdy fenyklový, někdy bylinkový, někdy jen čistou vodu.
Ja prave kdyz male casto menim, tak nechce… vzdycky si na nejaky zvykla a pak byla nastvana, kdyz jsem ho zmenila… kupodivu u nas vede fenyklovy…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedy nevím, jestli chceš používat flašku, malý jí vůbec nezná, nejdřív měl avent hrnek, ale z toho moc nevypil, teď parádně pije z NUK hrnku http://www.nuk.cz/…uctpopup.php?…
- Citovat
- Upravit
No u nás jak kdy, někdy bylinky od Lerosu, teď zrovna kluci frčí taky fenykl, ten chutná dokonce i mně
Já teda nedám dopusit na Avent, jsou to jediné lahvičky, které mi netekly (jsme na UM od 3. měsíce), díky držátkům, co se dají na lahvičky přidělat, se kluci naučili pít sami, a jak jsem už psala, když přidělám pítko, můžou mít lahev s čajem u sebe, napít se kdy chtějí a přitom nejsou celí mokrý, jako by byli se savičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do roka měly klasickou flašku, od roka hrníček Nuby http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
a od 2,5 let pak tuhle s brčekem http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
dřív mi nechtěly vzít do pusy cokoli jinýho než cucák od toho Nuby hrníčku, na brčko jsme je naučili až teď a dost je to baví a vypijou víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já dávám z normální flašky, z hrníčku to taky jde ale z flašky vypije víc.. jinak dávám jen vodu, sice si zvykala chvíli ale ted pije hezky, čaj mi přijde tak nějak k ničemu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, starší odmítal cokoliv, začal pít až v roce z normálního dudlíku a pak už různě, brčko apod. Mladší byla strašná, nepije mlíko, z prsa jsem to v 5ti měsících vzdala, flašku jsem jí občas vnutila, jiné tekutiny vůbec, kolem 8. měsíce flaška s brčkem, tuším canpol babies z dm a pohoda. Ale u každého je to jinak, někdy je to s těma dětma boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já napřed dávala z té malé avent lahvičky s klasickou savičkou a přidělala jsem akorát ouška. Pak jsem dala avent učící hrneček s klasickou savičkou. Nakonec jsme rovnou přešli na Nuby hrnečky z DMka s měkkým pítkem, těmi se krásně rozpili. Teď pijí zase z avent hrníčků s tvrdým pítkem. A čaj u nás nikdy neprošel, dávala jsem vodu a pak šťávy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám problém, mám skoro 11 měsíční holčičku a strašně málo pije, i když ji pořád dávám, tak moc málo vypije.
Ráno a večer ji ještě kojím. Ale s flaštičky vypije max.200ml, vůbec si nedovedu představit, že by měla vypít litr denně.
Poradítě mi????Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
My také moc nepijeme,mojí holčičce bude za pár dní 10měsíců a pijeme tak kolem 150ml,dneska jsme vypili 205ml,tak jsem byla moc ráda,ale jinak u nás s pitím taky bída
My používáme flaštičku MAM je na 270ml a je s pítkem,akorát je blbý,že trochu teče,mám ještě Avent,ale na ten nemůžu sehnat příslušnou savičku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit