Jídelníček osmiměsíčního miminka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jídelníček osmiměsíčního miminka
Ahoj všem maminkám,chtěla bych vás poprosit o radu,co dáváte vašim dětem za příkrmy.My máme dnes osm měsíců a náš jídelníček vypadá takto:
6:30 180ml mléka
10:00 ovocná přesnídávka.nebo jogurtík,banán..
13:00 180ml mléka
15:30 masozeleninový příkrm
18:00 180ml mléka
Myslíte,že bych odpolední mléko měla už nahradit pevnou stravou?A co vy všechno dáváte tak starým dětem?Od kdy třeba je možné vyzkoušet nějaké pečivo,rohlík,chleba a co na něj?Moc děkuju za všechny rady Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak u nás je to takto:
6:00 MM
9:00 přesnídávka nebo ovoce
12:00 masozeleninový příkrm
15:00 bílý jogurt Activie
18:00 kaše
samozřejmě ty časy jsou plus mínus není to přesně na minutu
mezi jídlem žmoulá buď rohlík nebo kukuřičný křupky,většinou křupky,rohlík dostává na nákupu.Jo a pije vodu.
Už jsme zkoušeli dávát chleba s Lučinou a docela se ujal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 8m jsme dávali toto myslim:
6:00 mléko
9:00 ovoce
12:00 zeleninový příkrm
15:00 holandie
18:00 mléko
pak v 9.mesících přibyla na večeři kaše a v 10m snídaně-pečivo s lučinou, obcas kase atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně mě zarazilo, že dáváš masozeleninu jako přesnídávku, nikoli jako oběd…
Ale tak snad je to jedno.Já dávám ráno mléko, dopo mléko, oběd masozelenina, opět mléko,kolem páté přesnídávka, pak mlíko, mlíko…Klidně můžeš další příkrm dát, ale to podle toho, jestli ti pije čaj nebo vodu? Mě totiž nepije, proto jsme stále jen na dvou tuhých jídlech… ![]()
Příspěvek upraven 20.06.11 v 22:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
malá má 8 a půl měsíce:
7:00 kojení
9:30 cca 150ml přesnídávka nebo bílý jogurt
12:30 190ml masozelenina
16:00 cca 150ml přesnídávka nebo bílý jogurt
19:00 180ml kaše
19:30 kojení před spaním
Jinak během dne často něco chroupe:kukuřičné křupky,rohlík,zkoušeli jsme i chleba,ale po tom se kuckala,docela se drolil.Někdy dám mezi jídlama kousek banánu,když ho zrovna jím já.Moc se jí nechce pít,přes den vypije tak 40ml vody.V noci kojím tak 2krát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Upřímně mě zarazilo, že dáváš masozeleninu jako přesnídávku, nikoli jako oběd…Ale tak snad je to jedno.Já dávám ráno mléko, dopo mléko, oběd masozelenina, opět mléko,kolem páté přesnídávka..Nic víc.Klidně můžeš další příkrm dát, ale to podle toho, jestli ti pije čaj nebo vodu? Mě totiž nepije, proto jsme stále jen na dvou tuhých jídlech…
cože?
Pití má vliv na počet příkrmů?Malá mi totiž taky vůbec nepije,ale jídlo dávám normálně.Během dne kojím tak 2krát,3krát.Ale pít nechce nic,občas si cucne vody,čaj vůbec nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
CHerilin - četla jsem a i mi bylo řečeno, že kojené dítě nepotřebuje žádné další tekutiny až do 9.-10.m., pokud je ovšem kojené 5krát - 6krát denně.Je to logické, každý musí vypít určité množství tekutin, jak dospělý, tak dítě…Proto já nezavádím 3.příkrm, protože pak už bych malého nekojila 6krát denně a bojím se, že by měl málo tekutin… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak viki má jídelníček:
7.30 kojení
10.00 ovoce 125ml
12.00 masozelenina 125ml
15.00 ovoce nebo jogurt
18.00 kaše (cca 200ml - dělám dle oka do mističky, takže nevím
)
19.00 kojení
a pak ještě 1-2 kojení v noci. přes den si dá tak 20-40ml vody. hodně toho vybryndá, takže taky nemám úplný přehled…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
CHerilin - četla jsem a i mi bylo řečeno, že kojené dítě nepotřebuje žádné další tekutiny až do 9.-10.m., pokud je ovšem kojené 5krát - 6krát denně.Je to logické, každý musí vypít určité množství tekutin, jak dospělý, tak dítě…Proto já nezavádím 3.příkrm, protože pak už bych malého nekojila 6krát denně a bojím se, že by měl málo tekutin…
3 příkrm ale jednou budeš muset přece zavíst ne?
a myslíš že za měsíc už ti tu vodu pít bude? Ne. Stejně jako ted, já být tebou tak už ho na tu vodu učím, nám pomohlo ze zacátku dávat vodu do panáků nebo do kelímků, ted v 10m už vypije skoro 0,5l denně.. kojit přece nebudeš věčně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne doktorka rekla na 8M kontrole, ze ma mit dite jeste 3 - 4 mlecne davky denne, jogurt pry pocitat nemam, dite si z nej nevezme tolik vapniku. ![]()
Viky teda tri mlecne davky nema, ona mi mliko nechce. ![]()
- Citovat
- Upravit
freeonit píše:xangel87 píše:3 příkrm ale jednou budeš muset přece zavíst ne?
CHerilin - četla jsem a i mi bylo řečeno, že kojené dítě nepotřebuje žádné další tekutiny až do 9.-10.m., pokud je ovšem kojené 5krát - 6krát denně.Je to logické, každý musí vypít určité množství tekutin, jak dospělý, tak dítě…Proto já nezavádím 3.příkrm, protože pak už bych malého nekojila 6krát denně a bojím se, že by měl málo tekutin…a myslíš že za měsíc už ti tu vodu pít bude? Ne. Stejně jako ted, já být tebou tak už ho na tu vodu učím, nám pomohlo ze zacátku dávat vodu do panáků nebo do kelímků, ted v 10m už vypije skoro 0,5l denně.. kojit přece nebudeš věčně.
No neboj se, že bych ho neučila už od prvních příkrmů - bezúspěšně.Teď jsem nakoupila úplně obyčejné plastové barevné kelímky a konečně mi vezme pár doušků na milost…A ano, předpokládám, že když to budu pořád zkoušet, bude mi za měsíc vodu pít…Nic jiného mi nezbývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,tak toto téma se nás taky týká,je nám 8měsíců a 9dní,takže náš jídelníček vypadá takto:
kolem 7h-kojení
kolem 9.30-jogurt bílá Activia 120g(nebo sladká bílá Activia)
kolem 12h-masozeleninový příkrm 190g
kolem 14h-ovocná přesnídávka 190g a ještě trošku kojím
kolem 16.30-malá přesnídávka 100g
kolem 18.30-kaše 150g
po 20h-kojení
jinak přes den papáme kukuřičné křupky a dávám pít buď převařenou vodu nebo čaj,vypijeme kolem 100ml,dneska jsme vypili 130ml ![]()
v noci už nekojím,malá mi spí celou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 8. měsíců vypadá náš jídelníček takto:
Ráno cca mezi 6-7 hod. kojení
cca 9.30 - ovoce cca 150 g
cca 12:30 - masozelenina 200 g
cca 16:00 - jogurt 150 - 200g (podle toho jak velký jogurt mám
)
cca 19:00 - kaše - dělám do misky od oka, odhaduju tak 200-220ml
cca 20:30 - kojení před spaním
V noci ještě jednou kojím.
Během dne dávám občas kukuřičné křupky a pije fenyklový čaj, tak 100-150ml, vyjímečně i víc za den. Dokud jsem dávala jen vodu, tak mi nevypil ani polovinu toho, co pije teď, takže to chce vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se do diskuse, trochu jste mě uklidnili s tím pitím. Malá mi taky, kromě mlíčka moc nepije, vypije za den tak 100 ml čaje. Dr. mi dala nějaký univerzální návod od Hami na krmení a prý se toho mám plus mínus držet.
Mám cukrovku, tak malá může jenom nějaký speciální hydrolizovaný mlíko a nesmí mléčnou neupravenou bílkovinu, takže jogurty nedávám
. Z toho mlíka dělám i kaši. Nemáte prosím nškdo zkušenost od kdy můžu malý dávat kozí jogurt a sýr?
časy a množství jsou pouze přibližné:
6h 150ml mléka
9h 120ml mléka
12h 190g masozeleninový příkrm jednou týdně vařený žloutek se zeleninou
15h 120ml mléka a malá ovocná přesnídávka
19h cca 200g kaše s ovocem
před spaním většinou musím dát ještě 120ml mlíka
během dne spapá ještě tak 5 křupek
Mám skoro 10 kilovou cvaldu, ale je i hodně velká a hlady jí fakt trápit nechci, tak uvidím co na to Dr. příští týden.
- Citovat
- Upravit
Anielkha píše:
Mne doktorka rekla na 8M kontrole, ze ma mit dite jeste 3 - 4 mlecne davky denne, jogurt pry pocitat nemam, dite si z nej nevezme tolik vapniku.Viky teda tri mlecne davky nema, ona mi mliko nechce.
Zrovna si zas studuju postupy ohledně příkrmů na kojeni.net a čtu, že děcko má mít 3-4 kojení denně + jogurt+kaše…
Takže asi i proto nezavádět moc tuhé stravy ještě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit