Problémy s krmením a pitným režimem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problémy s krmením a pitným režimem
Ahoj, stalo se vám některé, že váš drobeček sabotuje krmení i pitný režim. Máme chlapečka 9,5 měsíce a jeho dávka mlíčka je 150 ml (nejspíš je to na jeho věk málo a i to někdy nevypije celé). Mlíčko dáváme prakticky jen před spaním a v noci, přes den láhev odmítá (někdy se v noci vzbudí na krmení 1× a někdy i 2×). Myslím, že v 9,5 měsíci je docela zvláštní, že se mi tak často budí, ale nejspíš to bude tím, že málo vypije, tak se dožaduje častěji. Je jasné, že tím pádem málo přibíráme, v 9,5. měsících vážíme 8 kilo, od lékařky mi bylo řečeno, že přibíráme málo, že se máme víc snažit, ale jak, když to nejde? S příkrmama to není o nic lepší a o čajíčcíh ani nemluvím, prakticky mi přes den nevypije žádnou tekutinu.Čaj v láhvi odmítá, zkoušeli jsme i různá jiná pítka,lžičku, ale jsem naprosto bezradná, děsím se horkých letních dnů. Předem díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak tady je opět zřejmé, že co doktor to názor. Náš malý měl porodní váhu 3500 g (takže žádný drobek) na 10m kontrole měl 8,2 kg a doktorka nám řekla, že váhu má dobrou a že by jí stačilo, kdyby měl 8 kg v roce. Jinak mi také řekla, že s pitím si nemám lámat hlavu, že tekutiny zatím nepotřebuje, protože jeho strava je pořád kašovitá a mlíko, takže tekutin má pořád dost
. Náš malej vypije tak 50ml vody za den, a to i když je horko. Nejvíc dá venku v kočáře, doma ani tak ne. Čaj nechce vůbec a jak tu asi odně holek napíše, reaguje pouze na vodu, ta mu chutná. Jinak máme doma nejedlíka, takže mlíka dá průměrně na jeden zátah max 130 ml, ale dává ho 4× denně. Já mu do toho, aby přibíral dávám ještě „mlíčko s kaší“ od Nestlé nebo Sunar to taky vyrábí a určitě i jiné firmy. Příkrmy taky děs běs, kousky odmítá, nadavuje se a zvrací po nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ti moc neporadím, u nás se taky pití a láhev sabotuje, ale já naštěstí ještě kojím, takže zatím to řeším tak. Příkrmům taky moc nedá, je mu 8 měsíců.
Ale na pití se mi osvědčilo bud takové to obyčejné pítko s dírkama bez jakýchkoli membrán, máme ho z ikei nebo víčko od aventí lahve, i když více vody je na něm než v něm…
Jo a nepřijde mi, že by se budil až zas tak často, já jsem šťastná, když se vzbudí jen 2-3×
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,s jidlem neporadim,kluk ji a jedl vzdycky dost,ale nikdy nepil.Za den cca 150ml a to i v lete,kdy byly tropy!Ale zase jedl hrozne moc ovoce.Sla jsem s nim k dr. protoze mi to nepripadalo normalni,aby nepil v lete,kluka zkontrolovala a rekla,ze dehydrovany neni,naopak vypadal velmi dobre.Tak mu pry staci to ovoce a mliko.
A mliko [sunar] pil kluk i v noci do dvou a pul let
.Ted uz jen rano a vecer.
- Citovat
- Upravit
a zapomněla jsem napsat, že malej pije z učícího hrnku od Aventu. Má takový měkký pítko, takže něco nacucne něco vykousá a je to pro něj i zábava. Jinak by to nevzal do huby
kdyby si tím nebyla aspoň sranda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ja mam doma neco podobneho. Kluk mi mlika vypije najednou 100ml a ma dost a to mu bude 11 mesicu. Ja mu to mliko nahrazuji plnotucnyma jogurta. A taky mi nechtel vubec pit caj z lahve tak tak jsem mu nakonec koupila od Nuku se sirokym hrdlem a pomalu jsem koupila na to cvicici nasosku a je to uz v pohode. Jo a ty caje mu nemusi chutnat. Ja klukovi kupuju bud granulovanej pro deti od Frape a nebo zlaty salek hermanek s medem ten pije prakticky od narozeni. A taky mu ho musim prislazovat jinak se mi na to vybodne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je opravdu zvláštní co dokor o názor, já jsem se ptala kolik má můj 9M syn vypít( samozřejmě je do toho započítané mléko a něco z jídla ) ale bylo mi řešeno že těch 800 - 900 by měl vybumbat, ale s pitím bojujeme, dávám jen čistou vodu, když do něj dostanu 50 tak slavím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám doma to samé
.už nevím jak to do něj mám nalít
.dřív to šlo aspon po lžičkách,ted už to prská takže nic
.ale jí hodně ovoce,tak aspon to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak dlouho pijete z Aventu? Mi jsme se z hrníčku učili pít něco přes měsíc. Asi po 3 měsících vypije 120ml za den. Trvá to strašně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kamikaa píše:
Tak já mám doma to samé.už nevím jak to do něj mám nalít
.dřív to šlo aspon po lžičkách,ted už to prská takže nic
.ale jí hodně ovoce,tak aspon to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se Vojta naučil pít z něčeho jiného než z flašky se savičkou až z pet láhve Kubík waterr, kterou sebral svojí sestřenici ![]()
jo a ještě z lahvičky od MAM, mají jí v DM v růžové a modré barvě. akorátže tý prokousal to savičko-dudlíkový pítko, který mu právě tak vyhovovalo a samotný se nedá sehnat! ![]()
z magic cup od aventu mu to taky dlouho nešlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo to bude třeba trvat dloho jako nám a to jsme jich vyzkoušeli. Takže doma máme zásobu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak mě se zdá, že váhu máte pěknou, to bych neřešila. Mlíko dáváte 3× za 24hod a patří tam i ráno po probuzení?
Ono dost tekutin do sebe dostane tím mlíčkem plus příkrmy, přesnídávky a masozeleninový mix. Mě děti taky moc nechtěli jíst a to trvá do dnes, ale neboj, ono to přijde.
A s tím pitím. No učila jsem je na avent kouzelný hrneček, ale s klasickou savičkou a pili vodu. čaj odmítali snad odjakživa. Kolem roku se konečně trochu rozpili, akorát to nebyl žádný zázrak, koupila jsem jim učící hrníček od nuby s takovým měkkým pítkem, to jim šlo dobře. a k pití dávala naředěné hami šťávy. Teď už zase pijí z aventu a ven jim beru lahve typu Kubík waterrr a Jupík aqua.
neboj, on se ti za chvíli rozpije, prostě nabízej a zkoušej různé láhve a různé tekutiny. Na čaj se nemusíš fixovat, někomu prostě nechutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně mi přijde zbytečné učit ho na čaj, já bych začala vodou a teprve pokud bych zjistila, že problém je v té vodě, tak zkoušela něco jiného…
Třeba u nás není problém v obsahu, ale v nádobě, z lahve odmítá mít i MM
a není to tím, že by to neuměl, láhev či učící hrneček odhazuje přesně ve chvíli, kdy mu do té pusy něco nateče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže tady jde vidět, že každá doktorka je opravdu jiného názoru, takže si to už tak moc nebudu zabírat jako dřiv a snad se i to pití časem zlepší, budeme to zkoušet dál. Díky za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit