Problémy s krmením a pitným režimem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
385
15.6.11 22:01

Problémy s krmením a pitným režimem

Ahoj, stalo se vám některé, že váš drobeček sabotuje krmení i pitný režim. Máme chlapečka 9,5 měsíce a jeho dávka mlíčka je 150 ml (nejspíš je to na jeho věk málo a i to někdy nevypije celé). Mlíčko dáváme prakticky jen před spaním a v noci, přes den láhev odmítá (někdy se v noci vzbudí na krmení 1× a někdy i 2×). Myslím, že v 9,5 měsíci je docela zvláštní, že se mi tak často budí, ale nejspíš to bude tím, že málo vypije, tak se dožaduje častěji. Je jasné, že tím pádem málo přibíráme, v 9,5. měsících vážíme 8 kilo, od lékařky mi bylo řečeno, že přibíráme málo, že se máme víc snažit, ale jak, když to nejde? S příkrmama to není o nic lepší a o čajíčcíh ani nemluvím, prakticky mi přes den nevypije žádnou tekutinu.Čaj v láhvi odmítá, zkoušeli jsme i různá jiná pítka,lžičku, ale jsem naprosto bezradná, děsím se horkých letních dnů. Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
15.6.11 22:18

tak tady je opět zřejmé, že co doktor to názor. Náš malý měl porodní váhu 3500 g (takže žádný drobek) na 10m kontrole měl 8,2 kg a doktorka nám řekla, že váhu má dobrou a že by jí stačilo, kdyby měl 8 kg v roce. Jinak mi také řekla, že s pitím si nemám lámat hlavu, že tekutiny zatím nepotřebuje, protože jeho strava je pořád kašovitá a mlíko, takže tekutin má pořád dost :nevim: . Náš malej vypije tak 50ml vody za den, a to i když je horko. Nejvíc dá venku v kočáře, doma ani tak ne. Čaj nechce vůbec a jak tu asi odně holek napíše, reaguje pouze na vodu, ta mu chutná. Jinak máme doma nejedlíka, takže mlíka dá průměrně na jeden zátah max 130 ml, ale dává ho 4× denně. Já mu do toho, aby přibíral dávám ještě „mlíčko s kaší“ od Nestlé nebo Sunar to taky vyrábí a určitě i jiné firmy. Příkrmy taky děs běs, kousky odmítá, nadavuje se a zvrací po nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
15.6.11 22:23

Asi ti moc neporadím, u nás se taky pití a láhev sabotuje, ale já naštěstí ještě kojím, takže zatím to řeším tak. Příkrmům taky moc nedá, je mu 8 měsíců.
Ale na pití se mi osvědčilo bud takové to obyčejné pítko s dírkama bez jakýchkoli membrán, máme ho z ikei nebo víčko od aventí lahve, i když více vody je na něm než v něm…
Jo a nepřijde mi, že by se budil až zas tak často, já jsem šťastná, když se vzbudí jen 2-3×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
15.6.11 22:26

Ahoj,s jidlem neporadim,kluk ji a jedl vzdycky dost,ale nikdy nepil.Za den cca 150ml a to i v lete,kdy byly tropy!Ale zase jedl hrozne moc ovoce.Sla jsem s nim k dr. protoze mi to nepripadalo normalni,aby nepil v lete,kluka zkontrolovala a rekla,ze dehydrovany neni,naopak vypadal velmi dobre.Tak mu pry staci to ovoce a mliko.
A mliko [sunar] pil kluk i v noci do dvou a pul let :roll: .Ted uz jen rano a vecer.

• Citovat
  • Upravit
3513
15.6.11 22:26

a zapomněla jsem napsat, že malej pije z učícího hrnku od Aventu. Má takový měkký pítko, takže něco nacucne něco vykousá a je to pro něj i zábava. Jinak by to nevzal do huby :mrgreen: kdyby si tím nebyla aspoň sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
15.6.11 22:42

Ahoj ja mam doma neco podobneho. Kluk mi mlika vypije najednou 100ml a ma dost a to mu bude 11 mesicu. Ja mu to mliko nahrazuji plnotucnyma jogurta. A taky mi nechtel vubec pit caj z lahve tak tak jsem mu nakonec koupila od Nuku se sirokym hrdlem a pomalu jsem koupila na to cvicici nasosku a je to uz v pohode. Jo a ty caje mu nemusi chutnat. Ja klukovi kupuju bud granulovanej pro deti od Frape a nebo zlaty salek hermanek s medem ten pije prakticky od narozeni. A taky mu ho musim prislazovat jinak se mi na to vybodne :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
16.6.11 08:26

Tak to je opravdu zvláštní co dokor o názor, já jsem se ptala kolik má můj 9M syn vypít( samozřejmě je do toho započítané mléko a něco z jídla ) ale bylo mi řešeno že těch 800 - 900 by měl vybumbat, ale s pitím bojujeme, dávám jen čistou vodu, když do něj dostanu 50 tak slavím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.6.11 08:29

Tak já mám doma to samé :roll: .už nevím jak to do něj mám nalít :lol: .dřív to šlo aspon po lžičkách,ted už to prská takže nic :zed: .ale jí hodně ovoce,tak aspon to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
16.6.11 08:56

A jak dlouho pijete z Aventu? Mi jsme se z hrníčku učili pít něco přes měsíc. Asi po 3 měsících vypije 120ml za den. Trvá to strašně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
16.6.11 09:46
skus změnit Láhev nebo jinou savičku. U mně to pomohlo. Třeba mu nevyhovuje :-)
kamikaa píše:
Tak já mám doma to samé :roll: .už nevím jak to do něj mám nalít :lol: .dřív to šlo aspon po lžičkách,ted už to prská takže nic :zed: .ale jí hodně ovoce,tak aspon to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.6.11 09:54

Mě se Vojta naučil pít z něčeho jiného než z flašky se savičkou až z pet láhve Kubík waterr, kterou sebral svojí sestřenici :mrgreen:
jo a ještě z lahvičky od MAM, mají jí v DM v růžové a modré barvě. akorátže tý prokousal to savičko-dudlíkový pítko, který mu právě tak vyhovovalo a samotný se nedá sehnat! :cert:
z magic cup od aventu mu to taky dlouho nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
16.6.11 09:58

Nebo to bude třeba trvat dloho jako nám a to jsme jich vyzkoušeli. Takže doma máme zásobu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.6.11 11:47

Ahoj,
tak mě se zdá, že váhu máte pěknou, to bych neřešila. Mlíko dáváte 3× za 24hod a patří tam i ráno po probuzení?
Ono dost tekutin do sebe dostane tím mlíčkem plus příkrmy, přesnídávky a masozeleninový mix. Mě děti taky moc nechtěli jíst a to trvá do dnes, ale neboj, ono to přijde.
A s tím pitím. No učila jsem je na avent kouzelný hrneček, ale s klasickou savičkou a pili vodu. čaj odmítali snad odjakživa. Kolem roku se konečně trochu rozpili, akorát to nebyl žádný zázrak, koupila jsem jim učící hrníček od nuby s takovým měkkým pítkem, to jim šlo dobře. a k pití dávala naředěné hami šťávy. Teď už zase pijí z aventu a ven jim beru lahve typu Kubík waterrr a Jupík aqua.
neboj, on se ti za chvíli rozpije, prostě nabízej a zkoušej různé láhve a různé tekutiny. Na čaj se nemusíš fixovat, někomu prostě nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
16.6.11 11:54

Hlavně mi přijde zbytečné učit ho na čaj, já bych začala vodou a teprve pokud bych zjistila, že problém je v té vodě, tak zkoušela něco jiného…
Třeba u nás není problém v obsahu, ale v nádobě, z lahve odmítá mít i MM :think: a není to tím, že by to neuměl, láhev či učící hrneček odhazuje přesně ve chvíli, kdy mu do té pusy něco nateče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
19.6.11 21:17

Takže tady jde vidět, že každá doktorka je opravdu jiného názoru, takže si to už tak moc nebudu zabírat jako dřiv a snad se i to pití časem zlepší, budeme to zkoušet dál. Díky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí