Filtry na vodu z kohoutku Dionela, Brita - zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Filtry na vodu z kohoutku dionela, brita - zkušenosti?
Ahoj, máte někdo zkušenosti s filtrem na vodu dionela? Zjistili jsme, že za balenou vodu platíme šílené peníze, ale voda přímo z kohoutku nám nechutná. Do konvic brita s mi moc nechce. Ale říkám si, že ten filtr lecos zachytí, ale určitě se z něj taky něco do vody dostane. Tak aby to pak nebylo horší než lepší. Jenže žádnej výrobce nenapíše, že to taky něco do vody vylučuje. Jinak by nic neprodali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj!My máme ty brita kapsle.Vodu máme tvrdou,samej vodní kámen a na chuť je hnusná.Brita konvici jsme měli jako dárek k tlakovýmu hrnci,tak jsem si říkala,že to vyzkouším,že nebudu dál kupovat ty drahý kapsle,ale je to opačně.Voda je z brita konvice chuťově výborná.Ve varné konvici se mi nedělá tak moc vodní kámen a odvápněnou vodu používám i na kytky.Takže jsem spokojena.Kapsle kupujeme v makru,kde se dají v akci koupit za 200 kč(4 ks)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám brita, taky tvrdá voda z konvice ne, a chuťově jak ze studny.Cena kapslí je celkem vysoká, ale jsou akce a pak se dá, akorát teda v tom Makru jsem nikdy neviděla 4ks za 200 ![]()
- Citovat
- Upravit
Hodaka píše:
Mám brita, taky tvrdá voda z konvice ne, a chuťově jak ze studny.Cena kapslí je celkem vysoká, ale jsou akce a pak se dá, akorát teda v tom Makru jsem nikdy neviděla 4ks za 200
Je to tak! Měli jsme na tuto akci fakt štěstí.Tak jsme si jich pár koupili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fakt supr cena
asi jim to tam začnu víc hlídat, aby mi nic neuniklo ![]()
- Citovat
- Upravit
Filtr DIONELA.
Základní informace: Dionela je nejobsažnější a nejúčinnější filtr, jaký je u nás na trhu. Protibakteriální životnost mu zaručuje malý obsah stříbra a byla stanovena na 2 roky od uvedení do provozu. Většinou je jí dosaženo dříve, nežli činí filtrační schopnost daná protečeným množstvím vody určeným pouze k pití a vaření, neboť všechna ostatní potřebná voda z rozvodu jde mimo filtr. Vzhledem k výměnnému způsobu obnovy filtrační schopnosti (obdoba PB lahví), není náhradní vložka potřebná.
Samotný filtr tvoří masivní válcové silonové těleso s filtrační hmotou, na nějž je zespodu našroubována přívodní část s podstavcem a shora horní kryt s výtokovou trubičkou. Běžně se staví na kuchyňskou linku vedle dřezu, kam lze postavit i nádobu jenž se filtrovanou vodou plní. Filtrační náplně jsou pro tři účely: obecná filtrace s aktivním uhlím, nebo filtrace dusičnanů s certifikátem pro kojence a nebo pro změkčování vody. Samostatné protibakteriální účinky na vstupující vodu neměl žádný z nich, protože jsou určeny pro domovní rozvod pitné vody, ale nejsou určeny jako tlakové, proto je připojení do beztlakové části rozvodu, silikonovou hadičkou připojenou na výtok z dodávaného předřazeného kohoutu, vmontovaného mezi vývod z domovního rozvodu vody a běžnou dřezovou baterii, nebo jako dodávaný perlátor na konci výtokového raménka z baterie. Po dosažení filtrační kapacity, nebo doby životnosti, se těleso filtru vymění u prodejce za těleso se zpoplatněnou čerstvou náplní. Prodej se z počátku prováděl formou sítě MLM, ale později i v obchodech s vodoinstlacemi a možná i jinými.
- Citovat
- Upravit
A na jak dlouho ti ty kapsle vydrží? Já taky kupuju balenou vodu, protože ji piju čistou a z kohoutku se to fakt nedá, ale už mě nebaví se s tím pořád tahat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S Brita mám fakt špatné zkušenosti…dříve jsme podávali vodu v restauraci z konvic Brita, pak mě napadlo si to přeměřit chemicky…voda z kohoutku 7,4 pH, po průtoku tou tolik reklamovanou super Britou pH 6,2…téměř 10× kyselejší…a u kámošky co měla Britu už nějaký ten rok dokonce ze 7,8 pH 5, 4!!! Fuj, letěly hned do koše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela.mrna jak prosím často vyměňujete v konvici filtry a jaké konkrétně prosím? Děkuji
- Citovat
- Upravit