Kozí sýr pro 9m mimi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kozí sýr pro 9M mimi?
Maminky, Mudra mi doporučila dát malé tavené sýry - tedy doporučila mi to už před měsícem,ale tak brzo jsem nechtěla,malá trpí atopickým ekzémem,takže vše pomalu a s rozvahou… Jenomže skoro všechny sýry obsahují konzervanty…mám známou-mají statek a vyrábějí kozí sýr,tak mě napadlo,jestli bych jí to nemohla zkusit dát
? Ale chci ještě se zaváděním sýru počkat 1 měsíc-2měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tavené sýry????
V 8 měsících? Tak to teda zírám…
Já bych v tomhle věku dávala dítěti tak Lučinu nebo žervé, případně nějaký jiný přírodní sýr, možná pomaličku kousíček nějakého tvrdého sýra, pokud by nebyl moc slaný.
A ten kozí by mě taky zajímal, já bych ho asi dala, kdybych k němu měla takový snadný přístup jako ty, ale nevím, jestli bych udělala dobře. Mňam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorka ze doporucila tavenaky?
Páni,dyt jsou tolik nezdravy,plny tavycich soli a pro deti se teda absolutne nedoporucujou,jeste navic tak malymu miminu
s atopakem
.
Kozi urco davej,jestli mas moznost,kozi mleko je stravitelnejsi a zdravejsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tavené určitě ne, to je plné tavících solí. Zkus žervé,nebo kvalitní plátkový - doporučuju zn.Miltra B, mají takový obal s myší, můj známý tam pracoval a je to jedna z mála mlékáren u nás co nešidí… kozí bych taky dala, hlavně když víš, kdo ho vyrábí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo kozí sýr se dát neboj,ale taveňák néé
když tak radši žervé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli nemate ABKM tak bych dala Lucinu - slabe namaznout na pecivo nebo na kousicek brambory.. nebo kvalitni cottage
taveny syry ja a ni prcek nejime VUBEC.. a manza ma krabicku tak na 2 az 3 tydny.. neni v tom nic dobreho…
kozi mozna tyka ale davej - i u tvrdych - na obsah soli, nekdy to byva dost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak taveňáky bych určitě nedala, taveňák je narvaný samým tukem a nezdravý, takže v tomhle bych mudru určitě neposlouchala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panebože, co je to dneska za doktory?
Po tom, co mi ten náš doporučil dávat malému Granko, když nechce UM, jsem ho v tomto přestala akceptovat. Tavený sýr atopákovi určitě nedávej, raději vůbec nikdy, je to fakt sračka, ty levnější se dokonce vyrábějí ze zbytků tvrdých sýrů co se neprodají! Kozí sýry se obecně doporučují od 1 roku, od 10. měsíce (nebo kdy chceš) bych dala klidně kozí jogurt (bílý). Pokud máš možnost, určitě kozí výrobky malé dávej, výše už někdo psal, že kozí mléko je pro dítě MNOHEM VHODNĚJŠÍ než mléko kravské. Podobá se složením mléku mateřskému. Lučina, žervé, čerstvý sýr jsou taky v pohodě (tedy od toho 1 roku) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedošlo náhodou s mudrou k nedorozumění. Neříkala třeba měkké sýry (myšleno čerstvé a žervé; ne taveńáky)?
Kozí - podle mě je to hodně tradoovaná nepravda, že je podobné mateřskému. Kozí mléko má poměrně vysoký přirozený obsah solí. Navíc dost často je skřížená alergie s kravským.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no,my taky nekupujeme žádné tavené sýry min. 3 roky…je to fakt hnus,když člověk zjistí co do toho dávaj…
a malé bych to už vůbec nedala,proto jsem uvažovala o tom kozím
. Takže kozí sýr a mléko můžu pomalu dávat,nebo radši počkat od toho 1roku? Některé názory doktorů už beru jedním uchem tam a druhým ven… člověk si musí vše kontrolovat,co doktoři pro miminka předepisují… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco pro pobavení když jsme u těch doktorů,náš dětskej dr.když se malej narodil o měsíc dřív a po týdny dostal zadní rýmu tak že se mi dusil a kašlal tak mi řek že mám malýho dát do kočáru na noc spát to byl říjen minulý rok takže docela kosa a pak že si dom mám koupit 2 vlasové vlhkoměry jeden dát ven a druhý dom a takovou vlhkost jaká je venku mám vytvořit i doma,prý moc topíme(měli jsme 23st.) to bylo v pátek v neděli ráno jsem to nevydržela jela na pohotovost a tam mi řekli ještě tak 2týdny ho nechat a měl by zápal plic
hned v pondělí jsem mazala k jinému dr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S mlíčkem bych počkala až po roce,jinak ty dobré sýry bych dala teda dávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucavlachova píše:
Něco pro pobavení když jsme u těch doktorů,náš dětskej dr.když se malej narodil o měsíc dřív a po týdny dostal zadní rýmu tak že se mi dusil a kašlal tak mi řek že mám malýho dát do kočáru na noc spát to byl říjen minulý rok takže docela kosa a pak že si dom mám koupit 2 vlasové vlhkoměry jeden dát ven a druhý dom a takovou vlhkost jaká je venku mám vytvořit i doma,prý moc topíme(měli jsme 23st.) to bylo v pátek v neděli ráno jsem to nevydržela jela na pohotovost a tam mi řekli ještě tak 2týdny ho nechat a měl by zápal plichned v pondělí jsem mazala k jinému dr
Taky řeknu můj zážitek… Malá když měla 3M,měla kašel…mudra ji předepsala kapky a kdybych nešla s malou do lékárny a nebyla by tam všímavá lékárnice…tak nevim… Lékárnice mi dala pro malou kapky,které mě předepsala mudra a upozornila mě,že to můžou děti od 2let!
Ukazovala mi to,a bylo to s vykřičníkem-nesmí užívat děti do 2let!
ještěže lékárnice byla tak všímavá a viděla moji malou ve vajíčku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
se nestačím divit,mně to jednou doktor i s lékárnicí takto zaměnily homeopatika já je měla pro malou na zoubky ,nevšimla jsem si toho že mi daly větší ředění(měli jsme je poprvé tak jsem tomu nerozuměla) a jakmile jsem dala malé jednu tu kuličku tak mi obloukem vyhodila vše co měla v bříšku to jí byli 4m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit