Jídelníček 11 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancic
16.6.11 08:57

Jídelníček 11 měsíců

Vím, že je těch diskusí dost, přesto mi to nedá :mrgreen: . Jaký mají vaše zhruba 11 měsíční děti jídelníček - režim? Pro inspiraci … Nám to ráno pořád nějak nevychází, tak proto diskuse …
6 hod vstáváme, kojím, ale do 14 dnů mám v plánu úplně přestat
8 hod 150 ml Beby, krajíček chleba něčím mázlý (moc toho nesní, dnes trhl rekord asi 3/4 malého krajíčku)
9,30-10 hod ovocná přesnídávka, většinou kupovaná, domácí moc nechce, v ní křupky, sní tak 180 g, když se mu nechce tak aspoň 130 g
10-10,30 hod spánek, spí tak do dvanácti
13-13,30 hod oběd, většinou vaří 200-250 g
15-15,30 hod spánek v kočárku, spí tak hodinku
16-16,30-17 hod podle toho kdy se vzbudí a kde jsme 150 ml Beby, jihočeský jogurt 3/4, někdy celý
19 hod koupačka
19,30 hod kaše někdy 200 g, někdy míň, pak kojení
20 hod spánek, v noci mezi 3-4 hod kojení
za den vypije tak 200 ml, někdy vypil i 300 ml, teď zas moc nepije tak 100-150 ml

Jinak jako doplněk :mrgreen: , leze po 4, klečí, pár dní bez opory, minulý týden se postavil, pár dní stál, teď s tím ale zase přestal :nevim: (asi trénuje to klečení), nesedí :roll: . Říka táta, mam (máma), ham, brmbrm, ato (auto)

Příspěvek upraven 16.06.11 v 10:01

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
16.6.11 09:55
jancic píše:
Vím, že je těch diskusí dost, přesto mi to nedá :mrgreen: . Jaký mají vaše zhruba 11 měsíční děti jídelníček - režim? Pro inspiraci … Nám to ráno pořád nějak nevychází, tak proto diskuse …
6 hod vstáváme, kojím, ale do 14 dnů mám v plánu úplně přestat
8 hod 150 ml Beby, krajíček chleba něčím mázlý (moc toho nesní, dnes trhl rekord asi 3/4 malého krajíčku)
9,30-10 hod ovocná přesnídávka, většinou kupovaná, domácí moc nechce, v ní křupky, sní tak 180 g, když se mu nechce tak aspoň 130 g
10-10,30 hod spánek, spí tak do dvanácti
13-13,30 hod oběd, většinou vaří 200-250 g
15-15,30 hod spánek v kočárku, spí tak hodinku
16-16,30-17 hod podle toho kdy se vzbudí a kde jsme 150 ml Beby, jihočeský jogurt 3/4, někdy celý
19 hod koupačka
19,30 hod kaše někdy 200 g, někdy míň
20 hod spánek
za den vypije tak 200 ml, někdy vypil i 300 ml, teď zas moc nepije tak 100-150 mlJinak jako doplněk :mrgreen: , leze po 4, klečí, pár dní bez opory, minulý týden se postavil, pár dní stál, teď s tím ale zase přestal :nevim: (asi trénuje to klečení), nesedí :roll: . Říka táta, mam (máma), ham, brmbrm, ato (auto)

Tak u nás je to zhruba takhle:
Holky dvojčata, za týden jim bude 11. měsíců…
Okolo půl sedmé vstáváme - vypijí 200ml UM
9 hod. svačina- přesnídávka, pribiňák, piškoty, nastrouhané ovoce, jogurt…
Dopolední spánek… okolo 12 oběd, každá skleničku zeleniny - domácí jim nechutná
14,30 150ml mléka
vycházka a většinou venku usnou
V 18 hod kaše, jogurt, puding,
Koupání a před spaním na noc mléko

Jinak už stojí bez držení, lezou od devátého měsíce, padají jak hrušky a nestačíme chladit boule… Co si nevyrobí samy, tak zvládnou vzájemným mlácením… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
16.6.11 10:00

U nás je to úplně přesně jak píšeš. Teda navíc v noci 1-2× kojím. Nechce se toho vzdát - potvůrka. Ale jídelníček i režim máme úplně stejný, jen teda stojí pořád a u všeho, už i trošku chodí s chodítkem nebo židlí. Ale zase vůbec nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
16.6.11 10:01

Snídaně - kojení (to má hned po probuzení)
Svačina - bílej jogurt nebo jogurt s ovocem (sní tak 190g)
Oběd - taky jí tak podobně kolem těch 190g
Svačina - ovoce (většinou jedno celé - hruška nebo banán atd. nebo namixované různě)
Pak ode mě vždycky ještě ukusuje jablko nebo jiné ovoce,co mám já,tak mi ujídá :mrgreen:
Mezitím si dává ještě křupky,rýžové chlebíčky..
Večeře - kaše od nestle - taky kolem těch 190g
A mezitím většinou 1 - 2krát kojím (jak si „řekne“) + voda k pití ..

Spánek: Tak to je různé, podle toho kdy vstává..Když brzy třeba kolem 6, tak kolem oběda usne,tak na půl hoďky..Jinak usína až odpoledne na procházce,tak na hodinku..Ale už se nám taky stalo,že přes den nespal vůbec 8-o
A večer ho zahnat je teda taky něco,poslední dobou..
Já mám někdy pocit,že ty moje děti nepotřebujou vůbec spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
16.6.11 10:03

A chytáte děti, když vám padají???? Já ne :twisted: (on tedy moc nepadá), ale kdo ví, jak to bude, až bude pořádně stát …

• Citovat
  • Upravit
jancic
16.6.11 10:04

Jinak uspávání je katastrofa, leze po postýlce a brečí … Vyjímečně usne sám po pohádce, nebo ho musíme násilím držet na zádech

• Citovat
  • Upravit
jancic

Jinak uspávání je katastrofa, leze po postýlce a brečí … Vyjímečně usne sám po pohádce, nebo ho musíme násilím držet na zádech

• Citovat
  • Upravit
861

Ahoj, tak u nás se vstává tak kolem 7 hodiny, kojím dlouho v posteli - já pospávám malá pocucává, někdy u toho ještě usne :mrgreen: V 10 hodin přesnídávka s nějakým piškotkem, pak si ještě někdy dáchne, ale jen tak 20 minut. Kolem 13 hodiny oběd - doma vařený. Kolem 15 hodiny usne na procházce a potom mezi 16-17. hodinou má jogurt - většinou celý a ve 20h kaši. Spinkat chodí ve 21h.
Jinak u nás se poloplazí - pololeze, o víkendu si poprvé sedla, ale nesedí, takže sebou většinou řáchne a zkouší si klekat. Jinak říká táta, ččč a pak pořád něco žvatlá co nevím co je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.6.11 10:06
jancic píše:
A chytáte děti, když vám padají???? Já ne :twisted: (on tedy moc nepadá), ale kdo ví, jak to bude, až bude pořádně stát …

Nechytám, nestíhám to… Oni jsou neřízený střely. Zásadně lezou po sobě nebo za sebou, takže občas chytá jedna druhou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
16.6.11 10:06
jancic píše:
A chytáte děti, když vám padají???? Já ne :twisted: (on tedy moc nepadá), ale kdo ví, jak to bude, až bude pořádně stát …

Snaha je, ale občas nejsem tak rychlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
16.6.11 10:07

No Tobi si stoupá už dlouho, teď se už nějakou dobu i pouští,takže pádů máme teda dost..Já ho chytám,když jsem u něj,nebo se snažím chytnout ho jakoby na poslední chvíli,aby se nebouchl do hlavy..Mě ty ruce k němu vylítnou uplně samy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
16.6.11 10:07
peggy.sl píše:
jancic píše:
Nechytám, nestíhám to… Oni jsou neřízený střely. Zásadně lezou po sobě nebo za sebou, takže občas chytá jedna druhou… :mrgreen:

to musí být mazec :lol:

• Citovat
  • Upravit
10713
16.6.11 10:10

rezim? neco takoveho neznam. Syn ma uz rok, ale za mesic se to moc nezmenilo)
veeeeelmi zhruba kolem sedme vstavame (nekdy je to v 6 jindy az v 8).
kojim, za hodinku zas.
mezi 9-10 svacina - jogurt
Mezi 12-13 obed. (nekdy usne pred obedem, tak ma obed az treba ve tri)
Po obede vetsinou spi (kojim).
Odpo kolem ctvrte svacina - banan.
Kdyz dopoledne usne brzo, tak si po svacine jeste zdrimne…
Vecer mezi 18-19 kase
Spat chodi v rozmezi mezi 20-22 (taky kojim)
Posledni asi tyden spava celou noc, takze to je vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.6.11 10:40

Režim? Každý den jinak :)

Vstane má UM (180ml), pak dopoledne svačinu (jogurt, ovoce), oběd (zelenina, maso), odpoledne UM (180ml), v podvečer svačinu (jogurt, svačina), a jde spát tak má kaši z flašky (250ml).

Časy záměrně nepíšu, protože jednou vstane v 8h, a jednou vstaně ve 4h, dá si UM, a spí dále. Prostě záleží kdy vstane a od toho se odvíjí i to kdy a co dále přes den jí.

Pije přes den čaj (250ml za den) a sní několik křupek.

Co umí? - paci paci, jak se máš, pápá, mámá, tátá (častěji tátá :cert: ). Umí ukazovat ukazovačkem zvířátka v knížce, lozí, chodí okolo nábytku, a od včerejška lítá po bytě s tlačícím chodítkem, od včerejška se tak občas pustí a stojí (5s) a ničeho se nedrží :) - při pádech nechytám :)

• Citovat
  • Upravit
3H+E
16.6.11 10:44

Dovolím si vám vstoupit do diskuze… mám roční holčičku, poslední dobou přemýšlím nad tím, jestli jí stačí kojení pokrýt denní dávku vápníku - kojím 3×denně, ale těžko říct, kolik toho vypije - mám přidat nějaké UM? Má ekzém, tak dr.nedoporučuje mléko, jinak bych jí ho asi dala…(Bebu HA)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko