Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Buď zuby, nebo vývojový skok. Nenaučila se teď něco nového? To pak většinou ty děti v noci opět prožívají, pláčou ze spaní, napůl se budí a opět pláčou… pokud ti spala celou noc, moc bych si jí na mlíčko v noci neučila (dopadneš jak já
), nabídla jen vodu nebo čajík.
A pokud jsou zuby…zkoušela jsi namazat dásně? Třeba calgelem, kamistatem, mundisal gelem, aloclair gelem..je toho hodně. Pokud by to byli zoubky, mělo by se jí aspoň hoďku po namazání spát dobře. Na ty první nám to vždycky zabralo na 2 a víc hodin, u těch zadních už to tedy moc nezabírá, to pak musím v nouzi sáhnout po Nurofenu.
Máme doma mundisal a calgel,ten je prý lepší.No a připadá mi,že je to stejné.Už jsme zkoušely si ji vzít i k nám do postele a ani to nepomáhá,uklidní se na chvíli a pak zase,usne tak na hodˇku a zase dokola.Na postel ji neučím vždycky ji přenesu do postýlky.Je mrzutá i přes den ale to ji zabavím že si s ní hraji,sama být nechce,pomůže to nachvíli.No snad to ty zoubky budou,když je neklidná.Pláče i ze spaní,bude mít 8.měsíců,tak už by mohly,né?Než ji večer uložím tak úplně zavírá očička,vrčí si u toho a usne a za půl hodinky pláče,ručičky má nahoru zavřený očička a pláče úplně žalostně a v noci když se budí pláče tak ukřičeně.Mlíčko v noci mi vypije jen když si večer vypije méně ale jinak ji dám čajík.Včera chudinka mi usínala pořád v náručí přitulená,je vidět,že chce spát a nejde to.Už jsme zkoušely ji pustit i relaxační hudbu pro miminka,dříve u ní ráda a pěkně usínala,tedˇ už usínala sama bez hudby.Včera jsme to po dlouhé době zkusily a ta se tak strašně rozplakala když ji slyšela
Tak mě to trápí,když nevím co jí je,je to naše první,tak nemám takové zkušenosti jak maminky comají už více dětí,tak hned ví co to může být.Když oni nám to ty děti říct neumí.
Andulinečko, pokud jsou ty noci tak hrozné, zkus jí dát v noci, až se vzbudí, taky Nurofen (nebo panadol, nebo jsou i vibrucol čípky). Pokud je to bolest ze zoubků, tak to pomůže určitě. Nejsem zastánce rvát to dítěti pořád, ale když už se několik dní nemůže vyspat, tak bych jí zas tolik netrápila. Však si vzpomeň jak je nám, když nás bolí zuby, taky si pro úlevu nejdeme daleko.
Ještě můžeš zkusit homeopatika, chamomillu vulgaris…ale nevím teď jakou potenci a jaké množství. Určitě je tu hodně diskuzí, kde se dávkování píše, tak zkus pohledat.
Holky tak už jke to lepší malá se zase po dlouhé době vyspinkala pořádně celou noc,občas se nám vzbudí na čajík že má žízenˇ a spinká.Taky jsem ji dala párkrát ten nurofen sirup a zabralo to.Tak to byly asi zoubky a uklidnilo s eto nachviličku.Jen jsem si všimla,že má dole dvě čárky,úplně jde vidět pod vrchem bílá sklovina a le je na ni taková černá tečka,tak nevím co to může být?jestli otlak jak s etlačí zoubky? ![]()
Ahojte,naše malá do tedˇka tak nádherně spávala přes den sice jen 2lrát po půl max.třičtvrtě hodiny ale od půl sedmé od večera po koupání a papání celou noc až do šesti do rána.Tedˇ tak poslední týden je strašně mrzutá přes den si pospí trošku déle ale v noci se každou hodinu budí a plááááče a pořád dokola,až potom kolem třetí ráno se jí podaří usnout pořádně.A to si večer vypije 250ml mléka.Tak,že by konečně ty zuby
Vím,že děti si můžou změnit režim ale až takhle že by pořád plakala,co ji uložím a uspím tak pláče i ze spaní.Připadá mi,že nemůže natvrdio usnout a pak jak se vzbudí tak pláče že nemůže usnout a taky si někdy vypije 120ml mléka,tak,že by ji to mléko večer nestačilo vypije 250ml a sama cukne,že už nechche a vypije i čajíček.Snad se to brzy zlepší akonečeně aby ty zuby vylezly pokud jsou to teda zuby.