Dcery pubertální výlevy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14018
4.8.22 13:58
@Anonymní píše:
To sice ne. Ale užkdyž jsem vařila, tak se pořád ptala, kdy bude oběd, že má hlad. A nemužu ji vyhnout od stolu, když už jíme :)

Třeba ja se nikdy neptala, kdy bude oběd. Musela jsem ho s mamou vařit, žádný čekání u stolu se nekonalo. Semnou puberta taky mlatila, rodiče jsem občas do zadele poslala, ale nikdy do očí, zase nejaka úcta tam být musí.

Příspěvek upraven 04.08.22 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
4.8.22 14:00
@Anonymní píše:
@Cullenova tak já klidně přesdržku dostala. A víš co? Jenom jsem se naučila lhát sofistikovaněji a dávat si více bacha. Teď už jsem dospělá, mám vlastní rodinu a s radostí vzpomínám den, kdy jsem se už k rodičům vracet nemusela :dance:. Slušní lidě fackama nekomunikují - naštěstí jsem potkala i jiné vzory, než tohle a blízký vztah s rodičema dodnes nemám. Aby tě pak jednou to přesdržku nedoběhlo, třeba když budeš chtít navštívit vnoučátko a dcera bude záhadně mít pořád jiný důležitý program :mavam:.

Raději dám jednu facku, než si nechávat nadávat od patnáctiletého fakana. Nejsem pro fyzické tresty, ale tady by to bylo na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
4.8.22 14:04
@Gabulle píše:
Sorry, ale už by byla bez oběda…

Nebo bez večeře, podle toho, kdy se to událo. Každopádně by šla okamžitě od stolu, když se neumí chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.8.22 14:06

Ty jo, tak ač jsem byla v pubertě velký zvíře, tak tohle bych rodičům nikdy neřekla. Ne kvůli strachu z trestu, ale kvůli respektu k nim. Nemyslím si, že je to běžný, neznám žádné dítě kolem 15 ti let, co by tohle řeklo rodičům na slušnou, obyčejnou otázku. Poslat někam se dá i slušně. Radu nemám, maximálně pevné nervy. Ale určitě si nemyslím, že to musí být tvoje chyba, že jsi byla příliš přísná a direktivní, jak se tady píše :lol: Spíš bych řekla, že to může být právě naopak, že byla výchova moc volná a dítě k tobě nemá žádný respekt. Ale to už bych dneska neřešila, nikdo nejsme dokonalí rodič a lehce se ukazuje na druhého, přitom když se pak podíváš na to, jak se chovají děti těch „dokonalých“ rodičů :lol:, tak ta jejich super výchova někde selhala :lol:

Já bych dceři vysvětlila, že tohle mi říkat nebude, že se takhle doma spolu nebavíme. Ale předpokládám, že to ví. Tak snad jen ujela a sama teď už třeba ví, že prestrelila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
4.8.22 14:10
@Anonymní píše:
To sice ne. Ale užkdyž jsem vařila, tak se pořád ptala, kdy bude oběd, že má hlad. A nemužu ji vyhnout od stolu, když už jíme :)

Má hlad - dostane suchej chleba. Od stolu, když už jíte, ji samozřejmě vyhodit můžeš. Když jí podobné scénky projdou, tak se nediv, že Tě posílá do p.dele. :nevim:
Já rozhodně nejsem propagátor bití, u puberťáků bych k němu nesáhla už vůbec, ale jasný signál, že jejich jednání má svoje důsledky, dostat musej. Patnáctileté puberťačky máme doma dvě, ale tohle si teda vůbec nedovedu představit, že by zkusily. A nemyslím si, že by to bylo tím, že „máme štěstí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
4.8.22 14:25
@Anonymní píše:
@Cullenova tak já klidně přesdržku dostala. A víš co? Jenom jsem se naučila lhát sofistikovaněji a dávat si více bacha. Teď už jsem dospělá, mám vlastní rodinu a s radostí vzpomínám den, kdy jsem se už k rodičům vracet nemusela :dance:. Slušní lidě fackama nekomunikují - naštěstí jsem potkala i jiné vzory, než tohle a blízký vztah s rodičema dodnes nemám. Aby tě pak jednou to přesdržku nedoběhlo, třeba když budeš chtít navštívit vnoučátko a dcera bude záhadně mít pořád jiný důležitý program :mavam:.

Vidíš to ja pohlavek i dostala s rodiči se normálně vídám a dokonce jim půjčuji vnouče. Dneska už dokážu pochopit, že jsem se občas chovala jako bl. b a jim prostě ujeli nervy. Ty jsi byla jenom lhářka, co jak to je lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.22 14:57

@Pidulka1991 já právě lhářka nebyla. V jádru jsem byla vždy hodná holka s výborným prospěchem. Lhářku ze mě udělali sami rodiče :mavam:. A já jim tedy vnoučata nenechám, moje děti žádné otloukání nepotřebují a respekt je něco jiné…

• Citovat
  • Upravit
12885
4.8.22 15:33
@Anonymní píše:
Žádné facky atd sice moc neuznávám, ale od toho stolu bych jí teda klidně vyrazila, když se neumí chovat. Že to nemusím poslouchat. A to já většinou puberťáky spíš hájím, mají to obecně těžké, ale přece jen odsamaď pocamcad.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
4.8.22 15:49
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 já právě lhářka nebyla. V jádru jsem byla vždy hodná holka s výborným prospěchem. Lhářku ze mě udělali sami rodiče :mavam:. A já jim tedy vnoučata nenechám, moje děti žádné otloukání nepotřebují a respekt je něco jiné…

Však jim je nedávej, ale nedělej z toho pravidlo. Za toto by si zasloužila slušný trest. Musí si uvědomit, že oni za ní mají zodpovědnost a kdyby se jí něco stalo od.sere to zakladatelka. Za to jsem dostala pohlavek já i s vysvětlením. Nu což, mě to naučilo nelhat říct, kde jsem a zároveň, když se mi někde nelíbilo mohla jsem s klidem rodičům /bráchovi zavolat, ať pro mě dojedou, nemusela jsem se bát… Tyto pravidla platila do 18ti, pak už jsem byla za sebe zodpovědná sama, tudíž 100%volnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
4.8.22 16:26

Tak tohle mi teda dcera nikdy nerekla 8o Ani nic podobneho…ani ja svym rodicum…jo obcas jsem si myslela svy, byla jsem vztekla a zavirala jsem se v pokoji a nikdo tam nesmel, ale tohle mi prijde uz jako moc :think: To mi neprijde jako puberta, ale jako nevychovanost. A nebo mozna takove jako rebelstvi, ke kteremu maji sklony deti, co jsou naopak prilis zkratka vedeni…chce to najit zlatou stredni cestu…ja jsem spis mirna povaha, teda alespon ve vztahu k detem :D A nikdy jsem nic vyslovene nezakazovala, spis vysvetlovala, ale nejake echt tresty, to vubec a musim rict, ze dcera je velmi rozumna a hodne samostatna, cilevedoma. Ja myslim stejne, ze na vetsinu veci si musi prijit samy. Nejhorsi obdobi mela kolem toho 13 roku, ale to bylo spis, jak jsem psala, ze si zalezla do pokoje a nikdo tam nesmel ani vkrocit :lol: Ale ze by byla nejak drza a odmlouvala, to nepamatuji. Je fakt, ze asi nemela uplne duvod, ja jsem hodne benevolentni, mozna az moc, ale zase ja taky nebyla vychovavana nejak prisne a myslim si, ze je ze me slusny clovek. Rodice musi jit prikladem.

• Citovat
  • Upravit
2924
4.8.22 17:54
@Sonarka píše:
Tak tohle mi teda dcera nikdy nerekla 8o Ani nic podobneho…ani ja svym rodicum…jo obcas jsem si myslela svy, byla jsem vztekla a zavirala jsem se v pokoji a nikdo tam nesmel, ale tohle mi prijde uz jako moc :think: To mi neprijde jako puberta, ale jako nevychovanost. A nebo mozna takove jako rebelstvi, ke kteremu maji sklony deti, co jsou naopak prilis zkratka vedeni…chce to najit zlatou stredni cestu…ja jsem spis mirna povaha, teda alespon ve vztahu k detem :D A nikdy jsem nic vyslovene nezakazovala, spis vysvetlovala, ale nejake echt tresty, to vubec a musim rict, ze dcera je velmi rozumna a hodne samostatna, cilevedoma. Ja myslim stejne, ze na vetsinu veci si musi prijit samy. Nejhorsi obdobi mela kolem toho 13 roku, ale to bylo spis, jak jsem psala, ze si zalezla do pokoje a nikdo tam nesmel ani vkrocit :lol: Ale ze by byla nejak drza a odmlouvala, to nepamatuji. Je fakt, ze asi nemela uplne duvod, ja jsem hodne benevolentni, mozna az moc, ale zase ja taky nebyla vychovavana nejak prisne a myslim si, ze je ze me slusny clovek. Rodice musi jit prikladem.

Taky žasnu, kolik lidí považuje takový chování za „normální pubertu“. Nevím teda, kde žili oni, nebo jestli je něco zvláštního na společnosti, kde jsem vyrostla já, ale opravdu bych si bývala ani v pubertě nedovolila rodiče posílat někam a jsem si téměř jistá tim, že okruh mých nejbližších kamarádů taky ne. Ale on taky nikdo z mého nejbližšího okolí nedělal v pubertě ani žádný vyložený průšvihy (drogy, vyhazov ze školy), o tom taky teda slýcham jenom z doslechu. No podle mne takovýhle chování k rodičům neni pubertou, ale nevychovaností a nerespektovánim rodičů, jenže s tím se v pubertě už asi nic extra nesvede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.6.25 00:43

@GabinkaCh kam bys jí nařezala vařečkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.6.25 16:42
@Adelka817 píše: Více

Reaguješ na tři toky starou a neaktivní diskusi, zakladatelky dcera už bude plnoletá :P :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML