Péče o pinďu

Anonymní
26.7.22 08:06

Péče o pinďu

Ahoj všichni,
chtěla jsme se zeptat jak jsou na tom vaši kluci s péčí o pinďu? Mému synovi je 8 let a stále si ho odmítá sám ohrnout a umýt, ale když to neuděláme, udělá se mu tam to bílé smegma a má to celé rudé, červené. Nejhorší je, že mi přijde velký na to, abych mu ho ohrnovala já. Lepší by bylo, kdyby to dělal sám, protože mu to taky není úplně příjemné od matky si to nechat přetahovat, hlavně ho to vždy lechtá, ten proud vody. Nechci nic zanedbat, proto se ptám na vaše zkušenosti a názory. Budu ráda za jakoukoliv radu, nebo vaši zkušenost. Mockrát díky a díky za možnost se zeptat. Skvělé fórum.

Podotýkám, že syn je naprosto zdravý, chodí do školy jen s tímto má nějaký problém. Možná něco psychického? Nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
171
26.7.22 08:22

Smegma se mu tam neudělá po ohrnutí, to se tam vytváří stále. Jinak ano, v osmi letech je už dost velký na to, aby si ho pořádně umyl sám, na to si musí zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.22 08:26

Synovi je 9 a jeho pinďu nijak neřeším 8o Poučen o správné hygieně byl, jestli jí dodržuje, to už je na něm. Ale problémy nikdy neměl. Chlap v rodině, který by to s tvým synem probral jako „chlap s chlapem“ není?

• Citovat
  • Upravit
42959
26.7.22 08:27

Však neboj, do dvou let už nebude tvou přítomnost u hygieny potřebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
26.7.22 08:30

V osmi letech by to měl zvládat sám, ale nic bych netlačila na sílu. Když mu nevadí, že je máma při koupání, tak bych ho nechala. Myslím, že to přijde samo, kdy už mámu v koupelně chtít nebude ;) tipuju max rok :D takže ted je poslední šance mu ty základní hygienické návyky vštípit, aby to pak dělal sám.

Já řeším s dětma okusování nehtů a na noze to už přepískli, že jsem se bála trhání nehtu. Takže když jsem jim barvitě popsala jak to bolí a jak se to dělá, tak trochu ubrali. A denně jsem je kontrolovala a mazala. Takže i tady bych to dělala stejně, trochu vyděsit a pak větší kontrolu po nějaký čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
26.7.22 09:39

No odpovědi už máš, tak jen dodám, že je to penis. Ne pinďa. Fakt je dobrý vyhnout se slovům jako pinďa, lulan, ferda a „tam dole“. Používáním normálních biologických jmen děláme z pohlavních orgánů to, čím jsou - přirozenou součást našich těl. Když některý části těla nenazýváme od mala pravým jménem, zbytečně kolem nich vytváříme tabu a stud. Schopnost mluvit o svém těle bez studu usnadňuje intimní komunikaci v dospělosti, ale taky třeba komunikaci s lékaři v případě zdravotního problému. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
26.7.22 10:19
@yakuba píše:
No odpovědi už máš, tak jen dodám, že je to penis. Ne pinďa. Fakt je dobrý vyhnout se slovům jako pinďa, lulan, ferda a „tam dole“. Používáním normálních biologických jmen děláme z pohlavních orgánů to, čím jsou - přirozenou součást našich těl. Když některý části těla nenazýváme od mala pravým jménem, zbytečně kolem nich vytváříme tabu a stud. Schopnost mluvit o svém těle bez studu usnadňuje intimní komunikaci v dospělosti, ale taky třeba komunikaci s lékaři v případě zdravotního problému. :)

Úplně vidím, jak malému dítěti říkáš „..až uděláš stolici do nočníku, tak zavolej a já ti utřu řitní otvor“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
26.7.22 10:21
@rmot píše: Úplně vidím, jak malému dítěti říkáš „..až uděláš stolici do nočníku, tak zavolej a já ti utřu řitní otvor“.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
26.7.22 10:24

A co tatínek? Neměl by to být primárně on, co něco takového řeší? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
26.7.22 10:27

@yakuba Rozumím jak to myslíš, ale mám pocit, že to vytváření tabu a snad „démonizace“ intimních partií, nemusí jít nutně ruku v ruce s infantilním označením. Byť jasně, často se to překrývá, ale pravidlo bych tam nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.7.22 11:44
@yakuba píše:
No odpovědi už máš, tak jen dodám, že je to penis. Ne pinďa. Fakt je dobrý vyhnout se slovům jako pinďa, lulan, ferda a „tam dole“. Používáním normálních biologických jmen děláme z pohlavních orgánů to, čím jsou - přirozenou součást našich těl. Když některý části těla nenazýváme od mala pravým jménem, zbytečně kolem nich vytváříme tabu a stud. Schopnost mluvit o svém těle bez studu usnadňuje intimní komunikaci v dospělosti, ale taky třeba komunikaci s lékaři v případě zdr :pocitac: avotního problému.
Teda já určitě neříkám synovi, ať si přetáhne penis. Normálně říkáme pindík. Necha

To jsou starosti. U nás je to je to normálně pindík. Neumím si představit, jak svému malému synovi říkám, umyj si penis…

@yakuba píše:
No odpovědi už máš, tak jen dodám, že je to penis. Ne pinďa. Fakt je dobrý vyhnout se slovům jako pinďa, lulan, ferda a „tam dole“. Používáním normálních biologických jmen děláme z pohlavních orgánů to, čím jsou - přirozenou součást našich těl. Když některý části těla nenazýváme od mala pravým jménem, zbytečně kolem nich vytváříme tabu a stud. Schopnost mluvit o svém těle bez studu usnadňuje intimní komunikaci v dospělosti, ale taky třeba komunikaci s lékaři v případě zdravotního problému. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
26.7.22 11:59
@rmot píše: Úplně vidím, jak malému dítěti říkáš „..až uděláš stolici do nočníku, tak zavolej a já ti utřu řitní otvor“.

„Až se vykakáš, tak zavolej a já ti utřu zadek“. Takhle jednoduchý to je. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
26.7.22 12:02
@Kryptozoo
@Kryptozoo píše:
@yakuba Rozumím jak to myslíš, ale mám pocit, že to vytváření tabu a snad „démonizace“ intimních partií, nemusí jít nutně ruku v ruce s infantilním označením. Byť jasně, často se to překrývá, ale pravidlo bych tam nehledala.

Super, alespoň někdo to chápe a nepřevádí do extrému. Je to jak říkáš. :) Rozhodně to není pravidlem. Ale znám fakt hodně lidí, který jsou dospělí a nedokážou části svýho těla pojmenovat jinak, než infantilně. Ono dobrý. V běžným životě to možná nebude takovou překážkou. Pak je tu ale možnost, že někdo nebude několik let řešit znamínko na penisu, protože se prostě stydí to u doktora říct. O to mi jde. Jinak dětem myjte julči a pindíky. Ale zároveň kolem toho nesmí být tabu. To je vše. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
26.7.22 12:12
@yakuba píše:
„Až se vykakáš, tak zavolej a já ti utřu zadek“. Takhle jednoduchý to je. :lol:

Ty říkáš v dospělém kolektivu „omluvte mě na chvíli, jdu se vykakat“? :D Podle mě to užívání stejných slov u dítěte a v dospělosti není úplně to pravé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
26.7.22 12:30
@rmot
@rmot píše:
Ty říkáš v dospělém kolektivu „omluvte mě na chvíli, jdu se vykakat“? :D Podle mě to užívání stejných slov u dítěte a v dospělosti není úplně to pravé…

V dospělém formálním kolektivu maximálně řeknu „Omluvte mě.“ nebo „Odskočím si na toaletu.“
Mezi přáteli „Jdu se vysrat“ a nebo už zmíněný fráze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí