Cestovani s jednim nebo s dvema detmi

Anonymní
28.7.22 14:42

Cestovani s jednim nebo s dvema detmi

Ahoj vy co uz mate druhe dite, je rozdil v cestovani s jednim versus s dvema detmi…myslim jestli je to mnohem narocnejsi nebo je to vlastne uz jedno…kdyz pak jsou vetsi opravdu si vyhraji nebo I jedinacek se na dovolene/pri cestovani zabavi…dekuji za postrrhy/zkusenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
28.7.22 14:53

Jaké cestování? Jaký je věkový rozdíl? Dovolené jsou se 2 dětmi fajn. Kluci se spolu zabaví. Hrají spolu hry a je to lepší než doma.
Krátké cesty jsou hrozné. Podporují se v nesmyslech blbnou, jsou hlasití. Obecně kratší cesty mi víc vyhovují jen s jedním.

• Citovat
  • Upravit
81489
28.7.22 14:56

Specifikuj cestování. PO mestě, vlakem, letecky, dovolená? Jaké cestování - na punk vandr v lese, all in hotel, kemp, penzion, horská chata? Jaký věkový rozdíl? Jaký věk dítěte.
Tak samo výhody to má, nevýhody taky, stejně asi jako běžný život. Jsou situace snažší, jiné obtížnější. Samo čím aktivnější dovolenou, na vlastní pěst, čím více jakýchkoli účastníků, tím větší starosti.
Jezdíme se čtyřmi dětmi, je jim už 11-14 let a ce se týká starostí, tak už jsou minimální. V bandě se lépe zabaví. Stojí to ale násobně více peněz. A je čím dál větší problém sladit program, jídlo a vyhovět všem šeti účastníkům. Pře d pár lety více „držely hubu a krok“, ale zas bylo o ně více péče, více byl znát věkový rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
28.7.22 14:57

Jedinacek se zabavi taky. Podle me, čím víc děti a čím menších, tím větší nářez pro rodiče :lol: ať už balení věci, starost o ty děti, cena dovci, a tak dále :lol:

Ne a fakt to není jedno :lol: jedno dite je jak náročnější dospěly, jinak je to Ok. Dvě děti - no my je máme dost od sebe, takže starší výrazně pomůže mladšího ohlídat. Byli s námi na plazi rodiče se dvěma menšími dětmi blízko u sebe a ti si vážně ani na chvilku nelehli, a to ty děti zrovna ani nervaly, pouze nespaly, a to úplně stačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.7.22 14:57

Já bych řekla, že hodně záleží na povaze. Našim dětem by společnost chyběla, rozhodně oceňují, že jsou tři a vyhrají si spolu celé dny. Někdo je zase rád sám nebo mu stačí, že si najde kamarády v místě na pár dní. Pro mě je tedy cestování s více dětmi úplně v pohodě (pokud teda nemáš víc dětí těsně za sebou v kojenecké a batolecím věku), jen to teda leze do peněz víc, než to jedno.
My máme tři - 8, 6 a 4 roky a zrovna jedeme road trip po Slovinsku a Chorvatsku a je to skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
28.7.22 15:01
@Semtex píše:
Jedinacek se zabavi taky. Podle me, čím víc děti a čím menších, tím větší nářez pro rodiče :lol: ať už balení věci, starost o ty děti, cena dovci, a tak dále :lol:Ne a fakt to není jedno :lol: jedno dite je jak náročnější dospěly, jinak je to Ok. Dvě děti - no my je máme dost od sebe, takže starší výrazně pomůže mladšího ohlídat. Byli s námi na plazi rodiče se dvěma menšími dětmi blízko u sebe a ti si vážně ani na chvilku nelehli, a to ty děti zrovna ani nervaly, pouze nespaly, a to úplně stačí :lol:

Ne, nezabaví. respektive ne dost, abych si měla čas odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
28.7.22 15:43

Rozlišuji cestování a přeprava… Cestování se 2 dětmi je lepší, protože se zabaví. „přeprava“ - tím myslím třeba přesunout se z jednoho místa vlakem jinam je jednodušší s jedním dítětem. my jsme si o prvním říkali, že je to takové naše příruční zavazadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.7.22 15:46

Vic penez, vic prace a oci i na zadku. Zezacatku.

Ale zase ted uz se starsi postaraji o mladsi a vypomuzou. Tahaji bagaz do auta, nosi mi co kde zapomenu, prohlizeji pokoj pred odjezdem, no proste uz se „vyplati“ :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.7.22 16:15

U malych je to rozhodne rozdil. S jednim jsme jezdili furt, dokonce jednou 5 mesicu v kuse. Se dvema jsme projezdili podstatne mene, s malymi je to vic baleni, vic hlidani, horsi sladovani rezimu a pozadavku…je jim 7 a 4 a uz se to zacina trochu lepsit, obcas si spolu vystaci, uz je bavi nekdy i podobne veci, umi byt i trochu „uzitecni.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
28.7.22 16:27

Nevím, od určitého věku mi to přijde podobné. Před lety jsem jezdila rovnou se dvěma ( malý věkový rozdíl, busem, vlakem, MHD od jejich cca 2,5 - 4 let, do té doby moc ne, nejsem sebevrah), teď jezdíme s jedním 3,5 letým a už se dá. Když mu bylo 1,5 roku jela jsem s ním 6h vlakem s jedním přestupem v Brně a za týden zpět. Co bych nejela a nemám odvahu, tak dlouhou cestu, třeba do Chorvatska nebo letadlem ( nesnáším čekání na letišti a dlouhé cestování i sama, natož s malým dítětem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
28.7.22 16:31
@Semtex píše:
Jedinacek se zabavi taky. Podle me, čím víc děti a čím menších, tím větší nářez pro rodiče :lol: ať už balení věci, starost o ty děti, cena dovci, a tak dále :lol:Ne a fakt to není jedno :lol: jedno dite je jak náročnější dospěly, jinak je to Ok. Dvě děti - no my je máme dost od sebe, takže starší výrazně pomůže mladšího ohlídat. Byli s námi na plazi rodiče se dvěma menšími dětmi blízko u sebe a ti si vážně ani na chvilku nelehli, a to ty děti zrovna ani nervaly, pouze nespaly, a to úplně stačí :lol:

No, mám oboje ( jak dětí blízko sebe tak v podstatě jedináčka) a na odpočinek to není ani v jednom případě. Po dovolené s dětmi bych potřebovala ještě pár dní dovolené jen sama/ s manželem. Drobný ofuk je, když jsou spolu ti tři, pohlídaji malého, třeba na trampolíně nebo na hřišti, ale je to jen chvíle a musí být v dosahu, dohledu. A stejně člověk má nastražené uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
28.7.22 16:32

Třeba muj starsi je samozabavitelny, diky brachovi jeste lepsi. Takze i na dovolene pdpocinek je. A byl by i jen s nim. Mladsi sam je na ránu, ten na nas visi od mimina a sam ae nezabavi.
Jezdime i ve slozeni dva dospeli ctyri deti vzdy dve podobneho veku a dva roky mezi dvojicemi. Je to srumec kdyz potrebujes jii, nekam se vypravit nedej boze byt nekde na čas. Plus v dopravnim prostredku resis, ze ve skupine delaji kraval a v aute si v tom dlouho zavrena.
Ale jinak se v grupe taky vic zabavi. Ne nutne vsichni spolu, ruzne ae stridaji ale taky si clovek dachne. Jen jak pisou nahore vyhovet v jidle, potrebe odpocinku nebo tak je náročnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
28.7.22 17:28
@Lama Lama píše:
Ne, nezabaví. respektive ne dost, abych si měla čas odpočinout.

u nás je to podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
28.7.22 18:17
@Lucka1111 píše:
u nás je to podobné.

Meekdy i dva prijou na vzájemné zabavení málo. Už si pak lezou na nervy. Ve čtyřech je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14778
28.7.22 18:19
@Semtex píše:

Tak ja si neumim predstavit si na plazi lehnout, to bych se ukousala nudou. Manzel si obcas lehne, kdyz si treba starsi hraji s piskem a nejdou do vody. Ale mne vyhovuje porad litat s detmi. Mame 4 deti (17 mesicu, 4,5, 6 a 8 let), vloni jsme s nimi byli na necely mesic autem v Chorvatsku v kempu pod stanem. Super dovolena. Byli jsme, i kdyz byl nejstarsi 1 rok, a to mi prislo narocnejsi nez s vice detmi. Mozna je to i tim, ze uz s nimi mam vic zkusenosti. Ale treba si spolu krasne hraji s piskem, chodi spolu do umyvarny atd.

Jinak jsem s nimi letos na jare jela sama cca 4 hodiny vlakem, a to teda bylo narocne. Nejmladsi nespala, mela tendence behat po vlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí