Dcery pubertální výlevy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2597
3.8.22 21:13
@Anonymní píše:
to zase přece nejde

A to jako proč? Hlady bez jednoho oběda neumře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 21:14
@Anonymní píše:
dosáhnot jen toho, proč má potřbu lhát

Protože je to puberťák, takže asi z principu. Těch mnoha skutečných i domnělých důvodů se stejně nedopatras.

• Citovat
  • Upravit
5593
3.8.22 21:15
@Anonymní píše:
Nikdy jsemdeti nebila a v realu bych to ani neudělala

Nejde o bití, ale o ten přístup. Že Tě to vůbec napadne…vzdyť je to trapný, směšný a ponižující pro Tebe i dceru a o Tvém přístupu to prostě něco vypovídá.
Nejsem ani náhodou matka roku a moje děti nejsou rozhodně dokonalé, ale „vařečka“ mě vážně nikdy ani nenapadla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
3.8.22 21:46

Puberta no. Asi to chce nastavit nějaký hranice, aby jak se říká : to nebyl rozmazlený spratek. Ale víš co? Já až taková nebyla, tohle bych si asi mámě nedovolila říct, ale pubertou jsem si taky prošla, taky jsem byla drzá a vyrostla ze mě rozumná a moudrá žena, která nadevše své rodiče miluje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.8.22 21:55
@Anonymní píše:
Kdyby s námi mluvila s námi slusně, tak ano. Chodíme spolu pravidelně jen mydvě na kafe a zákusek donaší oblíbené kavarny
Mladší dceřije 7 a práve tyhle gesta chytá od ní..Dneska třeba jí poprosila jestli by jí podala tatarku, kterou držela v ruce a ona jen :,,nope " a ukazáala prostředníček..Příspěvek upraven 03.08.22 v 21:05

To je skvele, ze takhle spolu chodite, a kdyz tam jste, tak si povidate normalne? Jestli jo, tak jste spolu schopne komunikovat, a to je dobre, muzes vase posezeni vyuzit a v klidu si promluvit…neco z toho je urcite puberta, neco z toho mozna povaha, mozna neco ovlivnuje mladsi segra…to jsou drobnosti a nerikam, ze je to tvoje chyba a nebo, ze neco delas spatne, to bych si nedovolila…jen proste ti starsi to maji tezsi…na prvni dite byvaji rodice casto prisnejsi, duslednejsi..maji vic povinnosti, musi pomahat a ti mladsi, jeste kdyz je takovi vekovy rozdil, byvaji zkratka z pohledu starsiho sourozence rozmazlenci, mamankove, co nic nemusi…ja bych sla za dcerou, rekla ji, ze me mrzi, co se mezi vami stalo, a ze ji budes mit nejradsi na celym svete, i kdyz te posle do perdele 100×…mozna bys ji mohla rict, ze ji veris, a kdyz bude chtit priste nekam jit, at ti to proste rekne, a ze se vzdycky muzete nejak domluvit…a s tou segrou..ja chapu, ze te to mrzi, ale me to prijde jako normalni handrkovani mezi segrama, ona jako starsi dava najevo nejakou prevahu…muzes ji treba rict, ze vidis, jak se mladsi od ni uci spoustu veci a mas z toho radost, ale lepsi by bylo, kdyby si s ni zopakla nasobilku a ne ji ucila fakace…kazdopadne drzim palce, at to spolu zvladnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.8.22 12:13

Zajímavé, same tolerantní matky se sešly v této diskuzi, v jiných se to hemží názory jak je správně malé dítě hned seřezat za kdeco.. Mě to přijde jako extrém říct rodičům ať si políbí pr.el. Nikdy jsem neměla tu potřebu, ani moje dcera když byla v pubertě se takhle neprojevila. Nějaké znuděně obličeje, nálady, nebo odseknutí proběhlo, ale do pr.ele nás fakt nikdy neposlala..Mě už to připadá jako narušené vztahy v rodině, nebo je možný, že je takový slovník u vás běžný a puberťačka jede na stejné vlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
4.8.22 12:36

Za větu: “Polib si p.del,” bych jí dala přes držku. Až by se odurazila, tak bych jí v klidu vysvětlila, že nejde o to, že bys jí nechtěla na veselku pustit, ale o to, že ti lhala. Pokud spolu máte být za dobře, tak ti nesmí mlžit. A ohledně mladšího sourozence vysvětlit, že ta straší je sestry vzor. To, jak se chová, pak dělá i ta mladší, takže pokud nechce, ať jí malá ségra příště ukáže prostředníček, tak ať ho taky neukazuje. My jsme se ségrou o 8 let, takže to byla taky vražda. Ale matka jen pořád řvala, čímž si respekt nezískala :mrgreen: - takže hlavně neřvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.22 13:01
@Gabulle píše:
A to jako proč? Hlady bez jednoho oběda neumře :palec:

To sice ne. Ale užkdyž jsem vařila, tak se pořád ptala, kdy bude oběd, že má hlad. A nemužu ji vyhnout od stolu, když už jíme :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.22 13:05
@Melodie91 píše:
To je skvele, ze takhle spolu chodite, a kdyz tam jste, tak si povidate normalne? Jestli jo, tak jste spolu schopne komunikovat, a to je dobre, muzes vase posezeni vyuzit a v klidu si promluvit…neco z toho je urcite puberta, neco z toho mozna povaha, mozna neco ovlivnuje mladsi segra…to jsou drobnosti a nerikam, ze je to tvoje chyba a nebo, ze neco delas spatne, to bych si nedovolila…jen proste ti starsi to maji tezsi…na prvni dite byvaji rodice casto prisnejsi, duslednejsi..maji vic povinnosti, musi pomahat a ti mladsi, jeste kdyz je takovi vekovy rozdil, byvaji zkratka z pohledu starsiho sourozence rozmazlenci, mamankove, co nic nemusi…ja bych sla za dcerou, rekla ji, ze me mrzi, co se mezi vami stalo, a ze ji budes mit nejradsi na celym svete, i kdyz te posle do perdele 100×…mozna bys ji mohla rict, ze ji veris, a kdyz bude chtit priste nekam jit, at ti to proste rekne, a ze se vzdycky muzete nejak domluvit…a s tou segrou..ja chapu, ze te to mrzi, ale me to prijde jako normalni handrkovani mezi segrama, ona jako starsi dava najevo nejakou prevahu…muzes ji treba rict, ze vidis, jak se mladsi od ni uci spoustu veci a mas z toho radost, ale lepsi by bylo, kdyby si s ni zopakla nasobilku a ne ji ucila fakace…kazdopadne drzim palce, at to spolu zvladnete

Jo to mluvíme normálně, smejeme se. Snažíme se nebýt přísný na žadné díte..
 dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.22 13:07
@Alušáček píše:
Zajímavé, same tolerantní matky se sešly v této diskuzi, v jiných se to hemží názory jak je správně malé dítě hned seřezat za kdeco.. Mě to přijde jako extrém říct rodičům ať si políbí pr.el. Nikdy jsem neměla tu potřebu, ani moje dcera když byla v pubertě se takhle neprojevila. Nějaké znuděně obličeje, nálady, nebo odseknutí proběhlo, ale do pr.ele nás fakt nikdy neposlala..Mě už to připadá jako narušené vztahy v rodině, nebo je možný, že je takový slovník u vás běžný a puberťačka jede na stejné vlně.

Co myslíš jakonarušené vztahy? Ne opravdu se tak nebavíme doma, tože takhle mluví její kamarádi fakt neovlivním

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.22 13:08
@Cullenova píše:
Za větu: “Polib si p.del,” bych jí dala přes držku. Až by se odurazila, tak bych jí v klidu vysvětlila, že nejde o to, že bys jí nechtěla na veselku pustit, ale o to, že ti lhala. Pokud spolu máte být za dobře, tak ti nesmí mlžit. A ohledně mladšího sourozence vysvětlit, že ta straší je sestry vzor. To, jak se chová, pak dělá i ta mladší, takže pokud nechce, ať jí malá ségra příště ukáže prostředníček, tak ať ho taky neukazuje. My jsme se ségrou o 8 let, takže to byla taky vražda. Ale matka jen pořád řvala, čímž si respekt nezískala :mrgreen: - takže hlavně neřvi.

Tak dceranení zvyklá na nějaké facky
a neřvu…

• Citovat
  • Upravit
25897
4.8.22 13:09
@Anonymní píše:
To sice ne. Ale užkdyž jsem vařila, tak se pořád ptala, kdy bude oběd, že má hlad. A nemužu ji vyhnout od stolu, když už jíme :)

Ale můžeš, jsi měkká. Za tu sprosťárnu bych dostala jednu výchovnou. Pamatovala by si to. Jsou určité hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
4.8.22 13:43
@Anonymní píše:
Tak dceranení zvyklá na nějaké facky
a neřvu…

Ty taky nejsi zvyklá na to, že tě vlastní dcera posílá do zádele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
4.8.22 13:49
@Anonymní píše:
To sice ne. Ale užkdyž jsem vařila, tak se pořád ptala, kdy bude oběd, že má hlad. A nemužu ji vyhnout od stolu, když už jíme :)

Tak se ale nediv, že tě pošle do prd.ele, když si neporadíš ani s tímhle :nevim: Kdyby se mi děcka chovaly takhle u stolu, tak jsou dvě možnosti, buď jim jednu fláknu nebo jdou od stolu. A že má hlad je její boj. Nemá se chovat jak spratek. V 15 letech moc dobře ví, jak se chovat u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.22 13:55

@Cullenova tak já klidně přesdržku dostala. A víš co? Jenom jsem se naučila lhát sofistikovaněji a dávat si více bacha. Teď už jsem dospělá, mám vlastní rodinu a s radostí vzpomínám den, kdy jsem se už k rodičům vracet nemusela :dance:. Slušní lidě fackama nekomunikují - naštěstí jsem potkala i jiné vzory, než tohle a blízký vztah s rodičema dodnes nemám. Aby tě pak jednou to přesdržku nedoběhlo, třeba když budeš chtít navštívit vnoučátko a dcera bude záhadně mít pořád jiný důležitý program :mavam:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML