Decoupage - ubrousková technika
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ramínka
Ahoj, před pár týdny jsem k téhle zábavě taky přičichla
Přikládám fotky - starým dřevěným ramínkům jsem dala možnost ještě nějakej ten rok posloužit
Akorát by mě zajimalo, jak je ošetřit ještě zvrchu. Stejně jako třeba korkové podtácky - aby byly omyvatelné. Přetřít to po uschnutí ještě jednou Herkulesem je asi blbost, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule pokud nejde přetřít lakem, tak taky přetírám lepidlem, ale mám speciální lepidlo na decoupage
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule píše:
Ahoj, před pár týdny jsem k téhle zábavě taky přičichlaPřikládám fotky - starým dřevěným ramínkům jsem dala možnost ještě nějakej ten rok posloužit
Akorát by mě zajimalo, jak je ošetřit ještě zvrchu. Stejně jako třeba korkové podtácky - aby byly omyvatelné. Přetřít to po uschnutí ještě jednou Herkulesem je asi blbost, co?
moc pěkné, dobrá inspirace, až bude chvilka, taky vyzkouším, starých ramínek máme fůru a takhle vypadjí suprově
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule Já to teda nikdy nedělala, ale vím, že se to lakuje bezbarvým lakem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule já jsem přetírala vodouředitelným bezbarvým lakem, vodouředitelným proto, protože nesmrdí, většinou tyto věci dělám v zimě a to bych v bytě otrávila rodinu. Osobně ten smrad miluju, ale oni prskají
![]()
- Citovat
- Upravit
@ivetttka tak to je dobrý, já dřevěný ramínka sháněla horko těžko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš použít speciální lepidlo-lak v jednom. Prodává se na decoupage.
Já používám tento, je docela velký a dlouho vydrží:
http://www.utulnybyt.cz/…matny_250_ml
Ramínka jsou moc krásné, já je bohužel už dřív všechny vyhodila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vvero děkuju za pochvalu
Ramínek je škoda, ale já se byla ptát v secon handu, jestli je tam třeba neprodávaj a paní se nabídla, že je má doma na nic, takže mi je druhý den přinesla
Tak zkus taky takovou „lest“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc prosím o radu. Chci dělat dceři truhličku a chtěla jsem vyzkoušet decoupage papír. Bohužel se mi žádný nelíbí, ale líbí se mi papíry na scrapbook. Je možné použít ten a jak? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky:) mám takový dotaz..chci začít s decoupage… Můžu na dřevěnou skřínku dát celý ubrousek nebo ho musim nějak ostřihnout? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annyyy píše:
Ahoj holky:) mám takový dotaz..chci začít s decoupage… Můžu na dřevěnou skřínku dát celý ubrousek nebo ho musim nějak ostřihnout?
Určitě můžeš dát celý.
Já mám ale raději vystříhané motivy. Jednak si je můžu naaranžovat, jak chci a hlavně se to lépe lepí. Nalepit celý ubrousek bez záhybů a tak, aby se „nevytahal“ je docela pakárna. Aspoň pro mě, já to nesnáším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit