Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pamet v cudu. Nejaka forma demence nebo jine nemoci. A to uz pak clovek neovlivni na co si dotycny vzpomene nebo ne. Je to spatny. Spis zustava dlouhodoba pamet, nez ta momentalni/kratkodoba. Jediny se s tim srovnat, ze se to bude stavat.
Děkuji dva dny ořed tímto stavem mu nešlo mluvit nešlo mu vyslovovat
Úplně normální. Stáří lidé co mají i lehkou formu demence, mají lepší dny a horší. Můžu ti dát osobní příklad. Včera jsme s mamkou byli za mojí pratetou v nemocnici, má opravdu už snad tu nejhorší fázi demence, ale poznala nás, dokonce si vzpomněla na jména, měla dobrý den, takže mluvila smysluplně, atd. Den předtím tam byl taťka, ten s ní byl vždy v největším kontaktu a toho nepoznala. Vůbec nevěděla kdo to je a ten den, kdy jsme tam byly my si na tuhle návštěvu ani nepamatovala. Prostě jsou světlé dny a tmavé, tak to je.
Anonym osobní info.
@Anonymní píše:
Děkuji dva dny ořed tímto stavem mu nešlo mluvit nešlo mu vyslovovat
tak to mohl prodělat mozkovou mrtvici
Babička také byla dlouho hodně nemocná a byly dny, kdy nepoznala ani své děti, ani vnoučata a klidně za hodinu mluvila úplně normálně, jako by nemocná nebyla. Je to normální, jen teda chudák, že je v ldn ![]()
@Anonymní píše:
Babička také byla dlouho hodně nemocná a byly dny, kdy nepoznala ani své děti, ani vnoučata a klidně za hodinu mluvila úplně normálně, jako by nemocná nebyla. Je to normální, jen teda chudák, že je v ldn
Sháníme mu domov důchodců ale čekací doby jsou dlouhé, no dnes mluvil že byl včera někde s babičkou, ale babička je tři roky v nebíčku
@Anonymní píše:
Sháníme mu domov důchodců ale čekací doby jsou dlouhé, no dnes mluvil že byl včera někde s babičkou, ale babička je tři roky v nebíčku
a co nějaké soukromé zařízení? s LDN zkušenost mám a bohužel hodně špatnou...…..
@Keyllah píše:
a co nějaké soukromé zařízení? s LDN zkušenost mám a bohužel hodně špatnou...…..
No ale jaké? To asi stoji dost peněz
@Anonymní píše:
No ale jaké? To asi stoji dost peněz
to určitě, ale zase záleží, co pro něj chcete udělat. Má důchod, lze si vyřídit příspěvek a z toho to do budoucna platit. Pokud bych chtěla, aby se zlepšil a dostal trochu do kondice, tak bych neváhala a ty peníze do toho vrazila. On nemá něco naspořeno? protože v LDN je to často rychlé umírání...…...
Do jednoho soukromého zařízení jsem chodila na praxi a opravdu to tam měli pěkné. Pokoje po 2, na každém pokoji televize. Všechno barevné. Personál také milý. Co jsem se jich vyptávala, tak byli moc spokojení. Měli tam různé akce a rozptýlení. Koncerty atak. Cenově to vyšlo na dost, ale já bych nedokázala dát svého rodiče nebo prarodiče do ldn
Co jsem se ptala, tak důchod nestačil. Přispívali ještě děti. Naše babička byla „ležák“ 8 let a celou tu dobu byla doma. Dožila tak u své rodiny, ikdyž už ke konci jen spala. Promyslete to.
Ahoj můj dědeček je již 4 měsíce v ldn na nohy se již nepostaví, jen leží a sám si nesedne. No a dnes tam byl můj taťka a on ho nepoznal, byl prý úplně mimo a mluvil o někom kdo již asi nežije. Asi za 2 hodiny sem mu volala, zvedla to sestra a mě poznal, dokonce i řekl, ať pozdraviju i mé děti. Jak je to možné, čím to je, že tátu nepoznal a mě po telefonu ano?