Dědičnost lupénky

101
4.8.14 08:11

Dědičnost lupénky

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli jste se s tím setkaly.
Moje mamka má lupénku, brácha jí taky 'podědil, a tak by mě zajímalo jestli by jí mohla mít i malá? Já ji nemám. Jen atopický ekzém. Vím, že se na to neumírá, jen mě to zajímá ;-) děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15088
4.8.14 08:16

Ano, mohla. Můj otec jí má, já jí mám, jedna dcera taky, druhá má atopák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
4.8.14 08:20

@Mia94 je to dědičné, má ji mamka, teta a další tetu to přeskočilo, ale má to její dcera, sourozenci ani já ani naše děti ji zatím nemáme, píšu zatím, protože se u mamky projevila až ke 40 po nemoci a stresu, v genech je, s tím se nic dělat nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.8.14 08:20

No tak toho prděla teda podědí.. :-( Já sama mám alergii, astma a atopák. Přítel trpí hypertenzí.. Ach jó, snad se jí něco vyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.8.14 08:24

Sklon k autoimunitním onemocněním je dědičný…takže ano…ale vůbec to nemusí být lupenka…s touto nemocí bývá dost často spojená revmatoidní artritida, takže bych byla obezřetná i v tomhle směru a nepodceňovala stížnosti dítěte na bolesti jakýchkoliv kloubů. Otoky kloubů, zčervenání, pocity horka a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
4.8.14 08:35

Ahojky já jsem zdědila po tátovi atopický exém, ale udělal se mi až v mých 22 letech. Moji malé je rok a půl a zatím nic, tuk tuk:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek