Dědičný předčasný porod?

42
2.1.12 20:49

Dědičný předčasný porod?

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte náhodou (nebo nemáte některá z vás zkušenosti) jestli můžou mít geny vliv na předčasný porod?

Můj manžel se totiž narodil ve 27tt, tak je chudák inkubátorové dítko. Ale co tchýně přiznala, i ona je narozena dříve, ne tedy tak moc, ale o měsíc a půl. Její dva sourozenci každý byl narozený o měsíc dříve. Myslíte si, že by to mohlo potkat i naše mimčo? :think: (ono stejnak bude pro jistotu lepší mít vše nachystené už dříve ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
2.1.12 20:52

Musím říct , že tohle by mě taky zajímalo … Říká se, že ne , ale já to mám podobně - já nedonošená a všechny děti jsem porodila taky před termínem …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.1.12 20:56

mno tak asi ti neporadím,ale kdyby to i dědičný bylo, tak podle mě z matky na dceru, chlap má na donošení dítěte pramalou zásluhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
2.1.12 20:58

Já bych se nebála. Tchyně nemá s tebou nic společného a tudíž to není tvá anamnéza. Jo, kdyby si byla její dcera, tady už trochu pracují geny. To by byla jiná.
Ale na druhou stranu, čert ví, co je u tchyně narození brzo a co způsobilo, že je tvůj partner narozen ve 27 týdnu.
Takže nemoci ani porody tvé tchyně se tě netýkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.1.12 20:59

Já si teda nejsem vůbec jistá, ale řekla bych, že kdyby to bylo nějak dědičné, tak přes tvojí maminku a ne manželovo :nevim: nedovedu si představit, že by to bylo dědičné přes matku otce dítěte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845

No to si myslím taky, u mě to tak je, u zakladatelky jsem to pochopila jako hypotetickou otazku , že strany otce je to blbost určitě .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869

švagrová i manžel (její bratr) jsou nedonošení. švagrová 31tt a manžel 36tt. Já děti rodím na termín a švagrová děti přenáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
2.1.12 21:04

já si myslím, že pokud by něco takového bylo dědičné, tak ze strany matky......jestli je otec narozený předčasně, to nehraje snad žádnou roli…

• Citovat
  • Upravit
12332
2.1.12 21:06

u nás v rodině snad ano :nevim: , já předčasně, moje děti předčasně(ale jsou to dvojky), 2 dcery tety- sestry mamky - předčasně, její vnučka taky předčasně :roll: všchno +-6-7 týdnů dříve vlastně dříve byly narozené hlavně holky jak nad tím přemýšlím, synové většinou vydrželi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
2.1.12 21:07

Díky za názory :-)

Jsem si uvědomila, že švagrová obě děti přenášela :mrgreen: Takže ono i z matky na dceru není jisté (naštěstí) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.1.12 21:10

Já si myslím,že nic takového dědičné není z žádné strany.Jinak tchýně porodila obě děti v sedmém měsíci a já obě přenášela , nakonec oba porody vyvolané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
2.1.12 21:13

No ale to uz se tu vyřešilo , že tchýně s tvými porody nemá nic společného :mrgreen: ( myšleno tchyně/ snacha obecně ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
2.1.12 21:18

za mě teda ne… Mamča nás se segrou porodila předčasně obě, ale já rodila den před termínem ALE měla jsem snadný a rychlý porod jako ona!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2428
2.1.12 21:40

Zdravím :mavam: Já se na to ptala i doktora,páč moje mamka měla všechny tři porody kolem 33tt a ten mi řekl,že dědičné to není,tak uvidíme :roll: Já osobně už brzo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
2.1.12 21:40

Ano, pokud je jako u nás v rodině rozdvojená děloha, mám to po mamce a obě jsme rodily předčasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí