Dědictví - ohrožení bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.12.22 12:49

dědictví - ohrožení bydlení

Dobrý den,

potřebuji nutně poradit, zemřela mi maminka, zůstal po ní můj táta, který je invalidní důchodce. Do dědického řízení spadám já a sestra, já se dědictví zřeknu ve prospěch otce, ale sestra nemůže, protože má insolvenci, u které rodiče podepsali, že budou splácet, než ona si najde práci, samozřejmě nehledá, teď tento závazek padl na tátu. Bojím se, že protože se zříct dědictví nemůže a vyplatit ji táta nemá jak, bude muset prodat dům, aby se umořila její insolvence. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, co s tím, zda je nějaká možnost… děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aleriga
12.12.22 12:51

Především se nevzdavej svého podílu, protože bez něj nebudeš moci další vývoj nijak ovlivnit.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
12.12.22 12:56
@MarcelaSura píše: … Do dědického řízení spadám já a sestra, já se dědictví zřeknu ve prospěch otce …

Tak Ti není pomoci.

Když jsi předem rozhodnutá tropit hlouposti, nemá smysl něco radit.

• Citovat
  • Upravit
101503
12.12.22 12:57

@MarcelaSura Domluvte se s insolvenčním spracem a jeji podil vyplat. Pripadne se rovnou v ramci defickeho rizeni domluvte, ze ona dostane svuj podil v penezich dle odhadu. Vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
12.12.22 13:03
@MarcelaSura píše:
Dobrý den,potřebuji nutně poradit, zemřela mi maminka, zůstal po ní můj táta, který je invalidní důchodce. Do dědického řízení spadám já a sestra,já se dědictví zřeknu ve prospěch otce, ale sestra nemůže, protože má insolvenci, u které rodiče podepsali, že budou splácet, než ona si najde práci, samozřejmě nehledá, teď tento závazek padl na tátu. Bojím se, že protože se zříct dědictví nemůže a vyplatit ji táta nemá jak, bude muset prodat dům, aby se umořila její insolvence. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, co s tím, zda je nějaká možnost… děkuji moc

Proč bys to dělala??? Když bude část domu tvoje, tak do toho můžeš mluvit, když se toho vzdáš, tak můžeš akorát tak víš co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
12.12.22 13:08

Rozhodně se dědictví nevzdávej a zajdi za právníkem. Přeju, aby to všecko nějak dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
12.12.22 13:20

Asi bude nejleosi zajit za insolvencnim správcem a domluvit se. Jak vysoky je dluh, jak vysoka je splátka. Jaka jehodnota domu, polovina je otce v ramci sjm, takze sestra bude dedit maximálně tretinu z poloviny.
Nikde není psano, ze se musi dum vždy prodat, pokud se bude nadale platit domluvena částka, pokud vim.
Dedicke rizeni se take muze docela táhnout, treba bude do te doby splaceno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.12.22 13:29

Ty se teď vzdáš dědictví a tvoje povedená sestra pak zdědí i kus tvýho podílu. Nebuď blbá!

• Citovat
  • Upravit
26851
12.12.22 13:50

Pridavam se k ostatnim… o svuj podil se prihlas, sestrin odkup a s otcem se dohodni, aby ti svoji cast domu daroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
12.12.22 13:54
@cecetka píše:
Pridavam se k ostatnim… o svuj podil se prihlas, sestrin odkup a sotcem se dohodni, aby ti svoji cast domu daroval.

Proč by to dělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
12.12.22 14:02

Jestliže byl dům obou manželů, pak bude do dědictví spadat jenom polovina po matce, přičemž tato polovina bude rozdělena na třetiny (manžel, dcera a druhá dcera). Takže na nějaký prodej domu to asi nebude, to by se muselo jednat tak o panství šlechticů, aby ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
12.12.22 14:18
@arinecka píše:
Proč by to dělal?

Jako kompenzaci za uhradu dluhu sestry.
Kolegy manzelka s tchanem takhle prisli o dum, protoze jeji bratr mel dluhy a exekuci byl postizeny jeho dedicky podil. Nezbylo jim, nez dum prodat a tchana si na doziti vzit k nim do bytu. Chudak na stara kolena prisel o dum :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
12.12.22 16:57
@cecetka píše:
Jako kompenzaci za uhradu dluhu sestry.
Kolegy manzelka s tchanem takhle prisli o dum, protoze jeji bratr mel dluhy a exekuci byl postizeny jeho dedicky podil. Nezbylo jim, nez dum prodat a tchana si na doziti vzit k nim do bytu. Chudak na stara kolena prisel o dum :?

A taky za to, že táta s maminkou sestru včas nevydědili. Pak by to bylo bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
30300
12.12.22 17:11

Ty se určitě podílu nevzdávej. Když se ho vzdáš sestra dostane ještě větší kus a víc se bude muset případně vyplatit. Pokud chceš pomoc otci, tak mu pomoz splácet ten sestry dluh, ale ošetřila bych to nějak právníkem, že si začne okamžitě hledat práci, aby si to platila sama. Mám ráda své děti, dala bych jim hodně, ale na stará kolena se takto uvázat mě přijde jako totální blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
12.12.22 17:21

To není pravda, protože pokud se dotyčná vzdá svého dědického podílu ve prospěch otce, pak ho dostane on a nikoliv sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný